Home » , » Η Ν.Δ θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η Ν.Δ θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Απριλίου 2015 | 10:18 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μας γάνωσαν τ' αυτιά τι θα γίνει αν δεν πληρώσουμε. Θα μας πουν χρεοκοπημένους. Σιγά το νέο δηλαδή.
Τι θα γίνει όμως αν θα πληρώσουμε; Θα δώσουμε από τα τελευταία μας χρήματα. Που σημαίνει πως δεν θα έχουμε σταλιά ρευστό. Και δε θα σταματήσουν εδώ. Θα ζητήσουν κι άλλα και κάθε φορά που θα πληρώνουμε θα λιγοστεύει το ρευστό, το πραγματικό χρήμα δηλαδή, όλο και περισσότερο. Μέχρι να τα πάρουν όλα και μετά θα μας πουν πάλι χρεοκοπημένους. Ή θα ζητήσουν πλήρη υποταγή, χειρότερη από τις προηγούμενες φορές, προς παραδειγματισμό, απλά για να κάνουν μια λογιστική κίνηση.

Να πουν δηλαδή "θα σας δώσουμε για να πληρώσετε τις δόσεις που μας χρωστάτε". Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Όχι δεν εννοώ τον υπουργό οικονομικών. Κάθε φορά λοιπόν που πληρώνουμε να έχουμε υπόψη τα εξής: Πρώτο ότι πληρώνουμε ρευστό, χρήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, χρήματα που αντιστοιχούν σε παραγωγή. Δεύτερο πληρώνουμε τόκους, πανωτόκια και κυρίως πληρώνουμε άδικα δάνεια τα οποία πήγαν στις τσέπες των πολιτικών που τα πήραν και γύρισαν πολλαπλάσια στους ίδιους τους δανειστές. Δηλαδή αφήνουμε να πεινάσουν οι εργαζόμενοι, ξεσπιτώνουμε συνταξιούχους απολύουμε κόσμο, για να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι οι δισεκατομμυριούχοι δανειστές. Τρίτο όλα αυτά για να μην μας πουν οι δανειστές χρεοκοπημένους.

Δηλαδή για να μεταθέσουν τα δάνεια για αργότερα βάζοντας μας συνέχεια να πληρώνουμε όλο και περισσότερα σε τόκους. Ως πότε; Μέχρι να μην μείνει κανείς και να πάρουν τη γη; Μέχρι να βγάλουν τη συκωταριά και άλλα όργανα και να τα πουλήσουν; Τέταρτο, ότι αυτά που δίνουμε στους τσιφούτηδες είναι τόσα πολλά, που αν δίναμε μέρος έστω για την καταπολέμηση της ανεργίας και την υγεία, θα είχαμε λύσει ένα σωρό προβλήματα.

 Πως φτάσαμε ως εδώ; Είναι κάτι που σίγουρα θέλει διερεύνηση. Αλλά τώρα είναι η ώρα των πράξεων. Δεν μου αρκεί να μάθω τι έγινε και φτάσαμε σ' αυτή την καταστροφή. Θέλω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, τι δεν καταλαβαίνεις Αλέξη;
Ξέρω πως ο Σημίτης μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στην παγίδα εν γνώση των υπολοίπων αρπακτικών. Το είπαν οι ίδιοι σε παλιότερες δηλώσεις τους. Από το πρώτο μνημόνιο.
Ξέρω πως ο Καραμανλής σεμνά και ταπεινά με τους κουμπάρους έφτασε το χρέος εκεί που χρέος δεν είχε ποτέ ξαναπάει. Το έβγαλε έξω από τα όρια του ηλιακού συστήματος. Γνωρίζω καλά πως ο "λεφτά υπάρχουν" έπαιξε άσχημα παιχνίδια και προφανώς είχε άλλες επιλογές. Δεν με ενδιαφέρει (αν και ξέρουμε) πως και γιατί έπεσε. Με ενδιαφέρει το χαράτσι, οι μειώσεις μισθών συντάξεων, οι απολύσεις, τα θέματα δηλαδή που επείγουν. Προφανώς και ο Σαμαράς με το Βενιζέλο έχουν πολιτική ευθύνη. Τεράστια, γι αυτό και εξαϋλώθηκαν στις εκλογές.

Γιατί νομίζεις ο ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που αγωνιούσε αν θα μπει στη βουλή έγινε πρώτο κόμμα σχεδόν αυτοδύναμος; Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τις ποινικές ευθύνες. Με τις πολιτικές το ξεκαθαρίσαμε ήδη στις εκλογές. Κυρίως μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με την οικονομική πολιτική και τις επιπτώσεις που έχει στην καθημερινή μας ζωή. Οι πλούσιοι, αυτά τα όρνεα, εξακολουθούν να μην πληρώνουν και να ωφελούνται από το θάνατο μας.

Ακούω υπουργούς να επαναλαμβάνουν πιστά ως και τις ατάκες τις ΝΔ τόσο που αναρωτιέμαι αν η αξιωματική αντιπολίτευση τους ζητήσει πνευματικά δικαιώματα! Βλέπω τις ίδιες πολιτικές και τα ίδια λαμόγια να δαγκώνουν ξανά και ξανά το ψαχνό από το δημόσιο χρήμα.

Δεν είναι ώρα για θεωρία. Είναι ώρα για πραγματική απόδοση ευθυνών. Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων γενναίων πράξεων που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Το ζήτημα δεν είναι, αν μπορείτε να τα κάνετε. Μπορείτε, έχετε την άδεια του κόσμου. Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως αν θέλετε. Θέλετε; .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger