Home » , » Το σύντομο ταξίδι στην αυταπάτη

Το σύντομο ταξίδι στην αυταπάτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 | 2:04 π.μ.

Πηγή: Γιάννης Ραχιώτης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Είτε οι δανειστές αποδεχθούν πλήρως τις κυβερνητικές «προτάσεις» είτε προσχωρήσουμε στις αξιώσεις τους, το αποτέλεσμα για τα λαϊκά στρώματα και για τη χώρα ως κυρίαρχη οντότητα θα είναι καταστροφικά.

Μπορεί να γίνονται συζητήσεις για συνεργασία με τη Ρωσία ή την Κίνα αλλά οι τετελεσμένες πράξεις είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Από εδώ και πέρα είτε οι δανειστές αποδεχτούν πλήρως τις κυβερνητικές «προτάσεις» είτε προσχωρήσουμε στις αξιώσεις τους, το αποτέλεσμα και για τα λαϊκά στρώματα και για τη χώρα, ως κυρίαρχη οντότητα, θα είναι καταστροφικό. Καταστροφικό θα είναι και για την Αριστερά: Αφού περάσαμε από το σκίσιμο των μνημονίων, στη δεξιά παρένθεση της 2Οής Φλεβάρη για να χρηματοδοτηθούμε τον Απρίλιο, συνεχίσαμε με την επιδίωξη συνολικής συμφωνίας για το χρέος, το γυρίσαμε σε αίτημα για 9μηνη παράταση του υπάρχοντος μνημονίου και τώρα εκλιπαρούμε για κάποια δήλωση περί μελλοντικής διαμόρφωσης συνθηκών βιωσιμότητας του χρέους.

Πρόκειται περί αυτοεγκλωβισμού στα όρια που οι ίδιος ο ηγετικός κυβερνητικός κύκλος έθεσε στον εαυτό του: Την παραμονή στην Ευρωζώνη, στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, τη μη καταγγελία των δανειακών συμβάσεων. Δηλαδή την παραμονή στο δυτικό σύστημα. Πιθανόν να μην είχαν συνείδηση ότι η νεοφιλελεύθερη, νεοαποικιακή πολιτική είναι για τις δυτικές ελίτ συστημική, δεν είναι κάποια επιλογή ανάμεσα σε πολλές. Γι’ αυτό και εκπλήσσονται που το ΔΝΤ απορρίπτει τη φορολόγηση των πλουσίων και επιμένει στη μείωση των συντάξεων. Δεν καταλαβαίνουν ότι επιδιώκουν όχι απλά να μας αποσπάσουν όσα περισσότερα γίνεται, αλλά τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνικής δομής που θα εκμηδενίζει την ισχύ των λαϊκών στρωμάτων.

Η απέναντι όχθη έχει πλήρη συνείδηση του συστημικού χαρακτήρα των μέτρων που θέλει να επιβάλει. Γι’ αυτό και αντιμετώπισαν με θυμηδία τον Βαρουφάκη όταν τους  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger