Home » , » ΚΚΕ και ευρώ: Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού στην υπηρεσία του καθεστώτος!

ΚΚΕ και ευρώ: Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού στην υπηρεσία του καθεστώτος!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 | 10:39 μ.μ.

Γράφει ο Δημήτρης Πατέλης*

Πάλι η "αριστερά" ξελασπώνει το σύστημα...

Εκ νέου σαφής επαναδιατύπωση της "θεωρίας" περί τακτικής, βάσει της οποίας ο στρατηγικός στόχος του σοσιαλισμού οφείλει να προτάσσεται ως προαπαιτούμενο και να προηγείται χρονικά του στόχου της εξόδου από το ευρώ! Για να μη ξεχνιόμαστε.

Επανάληψις γαρ του δόγματος - μητριά της μαθήσεως και μήτηρ πάσης χειραγωγήσεως.

Η εν λόγω εμβριθής "θεωρία" δεν αντιβαίνει μόνο στην διαλεκτική (την άλγεβρα της επανάστασης - Λένιν) αλλά και στη στοιχειώδη τυπική λογική. 

Βάσει τέτοιου τύπου "επαναστατικής" λογικής, ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι το 1917 θα έπρεπε να θέσουν το καθήκον της ειρήνης, της εξόδου απ' τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μετά από την κατάκτηση του σοσιαλισμού! 

Βάσει αυτής της "λογικής" και η εξεγερμένη εργατική τάξη του Ντονμπάς βαφτίζεται "όργανο του ιμπεριαλισμού"!...

Αυτή η ανορθολογική (πρακτικά αστική) αθλιότητα επηρεάζει εξ' επαγωγής (λόγω των παγιωμένων συμπλεγμάτων υπερθεματίζοντος ετεροπροσδιορισμού) και σημαντική μερίδα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που στη θέση του σοσιαλισμού, εμμένει να προτάσσει ως προαπαιτούμενο που οφείλει δήθεν να προηγείται τον πάσης φύσεως "αντικαπιταλισμό"...

Το πρόβλημα είναι ότι με την προπαγάνδιση και εδραίωση παρόμοιων "θέσεων", δεν καταστρέφεται μόνον ο μαρξισμός και η επαναστατική θεωρία εν γένει, αλλά "καίγονται" στην κυριολεξία οι εγκέφαλοι των μελών και οπαδών αυτού του χώρου σε επίπεδο εξαρτημένων αντανακλαστικών.

Καταστρέφονται οι ίδιες οι προϋποθέσεις στοιχειώδους νοητικής ικανότητας, αυτοτελούς σκέψης και δράσης του υποκειμένου! Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού!
Όπως έχω ξαναγράψει, το καθεστώς στην κρίση, αν δεν είχε τόσο βολική για τους στόχους του αριστερά, θα έπρεπε να την είχε κατασκευάσει. Λέτε;

Βλ. και
ΚΚΕ και ευρώ: Ο αστυνόμος, το μπουζούκι και η θέση για τη δραχμή


*Ο Δημήτρης Πατέλης είναι επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 28 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2015 στις 8:24 π.μ.

Αυτά ήταν τα λάθη των Μπολσεβίκων και του ιδίου του Λένιν προσωπικώς.
Φυσικά και η έλευση του Σοσιαλισμού προηγείται, οιωνδήποτε άλλων, ήσσονος σημασίας, περιστατικών.
Όπως π.χ. πόλεμοι, Αρμαγεδδώνες, η καθημερινή έγερση του ηλίου από ανατολάς κ.ο.κ.
Συνεπώς, επειδή ο Σοσιαλισμός, είναι υπό μία έννοια λίγο απαιτητικός γαμπρός,..., απολαύστε, προς το παρόν, τον Καπιταλισμό και βλέπουμε...

ΙΑ
15 Ιουνίου 2015 στις 4:21 μ.μ.

ο πατελης ειναι καθηγητης πανεπιστημιου και μαρξιστης
και παρολα αυτα τη θεση του ΚΚΕ για εργατικη λαικη εξουσια την αντιλαμβανεται σαν κατακτηση του σοσιαλισμου !!!

νυχτα το πηρε το πτυχιο ?

15 Ιουνίου 2015 στις 11:24 μ.μ.

Ισα ισα, γι αυτο το πηρε το πτυχιο.
Τετοιους μαρξιστες παραγουν τα γενικα επιτελεια.

16 Ιουνίου 2015 στις 11:50 π.μ.

Μα αυτο ειναι σοσιαλισμός... το να ελέγχουν οι εργάτες την παραγωγή και τα κέρδη απο αυτη. Να μην υπάρχουν αφεντικά.

Εσυ πως το καταλαβαίνεις δηλαδή;

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 12:55 μ.μ.

AntonSS, τα γενικά επιτελεία της αστικής βλακείας παράγουν σκουπίδια σαν εσένα. Ισα ίσα για αυτό προορίστηκες από την αρχή: για να γεμίζεις με αστικά απόβλητα το διαδίκτυο

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 1:49 μ.μ.

4.21
εργατικη λαικη εξουσια! πως την αντιλαμβανεσαι με το κκε; πρωτα ή μετα απο την επανασταση;

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 6:39 μ.μ.

χαχαχα! Πάλι το ΚΚΕ γλώσσεψε την μπέρδα του....

Ε, ΚΚΕδες η εργατική/λαϊκή εξουσία είναι η ΜΟΡΦΗ που λαμβάνει η επαναστατημένη κοινωνία που θέλει να οικοδομήσει σοσιαλισμό/κομμουνισμό! Οταν οι κομμουνιστές μιλούν για εργατική/λαίκή εξουσία ΑΥΤΟ εννοουν. Το ΚΚΕ φυσικά, ΔΕΝ γνωρίζω τι εννοεί, διότι τα κείμενά του αφενός φάσκουν και αντιφάσκουν, και αφετέρου διότι το ΚΚΕ- και όχι μόνο- πελαγοδρομεί ανάμεσα στην πάλη για τα άμεσα οικονομικά αιτήματα χωρίς να την συνδέει με τον σοσιαλισμό και στην επίκληση της εργατικής λαϊκής εξουσία χωρίς να την συνδέει με το σήμερα.

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάτι προσπαθούν να σχηματοποιήσουν ως τακτική το οποίο να ΣΥΝΔΕΕΙ την πάλη για τα άμεσα οικονομικά αιτήματα με τον σοσιαλισμό (είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή και το μεταβατικό πρόγραμμα), αλλά έχουν πολύ δρόμο ακόμα.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 7:17 μ.μ.

Το κκε (και άλλες μικρότερες οργανώσεις της γραφειοκρατικής αριστεράς) θεωρούνε το ζήτημα του νομίσματος "ψευτοδίλημμα". Αλλά αφού είναι έτσι τότε γτ αναλμβάνει ο Κουτσουμπας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ( αν υποθέοσυμε οτι ο εργαζόμενοι δίνουν κάποια σημασία στα λεγόμενα του) σχετικα με τις συνέπειες του grexit? Ψευτοδίλημμα σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει η κατάσταση με την αλλαγή του νομίσματος.Φυσικά ξέρουμε τη απάντηση και όλες οι δήθεν ματρξιστικές σάλτσες περι μονοπωλίων που θέλουν την δραχμή πρέπει να τεκμηριώνονται. Θέλουν πχ τα μονοπώλια των κατασκευών (Μπομπολας) την δραχμή? Καποια άλλα μονοπώλια? Και ποιά είναι αυτά? Και παραμένουμε στο έυρω σε πείσμα της θέλησης των μονοπωλίων? Σχετικά με την ανάλυση του Πατέλη το ΚΚΕ ρεφρορμιζει κατα το δοκούν. Απλά δεν επιτρέπει στους άλλους να διατυπώνουν προτάσεις ανάλογου χαράκτηρα γτ θέλει και το μονοπώλιο του συνεπούς μαρξιστικού κόμματος.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 9:31 μ.μ.

1.49 Οταν ο λαός μέσα απο την Λαική Συμμαχία αποφασίσει να πάρει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. 12.55 Μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Πες μας καλύτερα για το 3ο Μνημόνιο συριζανελ με μέτρα 5 δις.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2015 στις 10:42 μ.μ.

6.39 Η Ανταρσύα είναι αβανταδόρος του σύριζα. Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Ο Λαός μέσα απο την ΛΑΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ θα διεκδικήση την Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής σε μια ΕΝΙΑΙΑ διαδικασία.

Η. Τ.
17 Ιουνίου 2015 στις 12:08 π.μ.

Πλύστρες του τΣύριζα, δε μας διευκρινίσατε τι θα κάνετε αύριο, στο συλλαλητήριο των δοσιλόγων!
Υπέρ, η ...λευκό;
Οπως προχτές, στο άλλο συλλαλητήριο, όπου τα μισά σας μέλη πανηγυρίζανε την ...παλινόρθωση του Ταγματάρχη στην ΕΡΤ!!!

Ανώνυμος
17 Ιουνίου 2015 στις 8:04 π.μ.

Πολύ ωραίο πράγμα η Λαϊκή Εξουσία!
Τίτλος πιασάρικος. Απ' αυτές τις κουβέντες που τις λες και ξεμπερδεύεις.
Οι εργάτες ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής.
Και φυσικά όταν μιλά κανείς για απλό εργατικό έλεγχο, είναι δεύτερο χέρι Κομμουνιστής ή Οπορτουνιστής.
Μόνο, που όποιος εργάστηκε έστω και περιστασιακά σε οργανωμένες Βιομηχανίες, θα διαπίστωσε πως πολύ καλά οργανωμένα και παχυλόμισθα επιτελεία, πολύ κοντά στην διεύθυνση του Εργοστασίου είναι αυτά που καθιστούν κερδοφόρα, βιώσιμη ή πτωχή μία επιχείρηση.
Αλλά το ΚΚΕ και κάτι άλλα παρόμοια κατασκευάσματα, δεν αντιλαμβάνονται την έννοια του Εργατικού Ελέγχου. Απλά θέλουν την ιδιοκτησία.
Αλλά Εργατικός Έλεγχος σημαίνει ζωντανή κοινωνία. Σημαίνει ανήσυχους και ενημερωμένους τους εργάτες κι όχι πειθήνια υποζύγια της λεγόμενης "γραμμής". Όντα που απλώς αλλοιθωρίζουν μπροστά σε κάποια κόκκινη σημαία .Η ιδιοκτησία από μόνη της είναι νεκρή λέξη. Τον τελευταίο καιρό αποδείχθηκε μέχρι και επαχθής.
Ύστερα είναι και ο σχεδιασμός και ο μετασχηματισμός της παραγωγής. Ποιο όργανο θα είναι υπεύθυνο και με ποιες εγγυήσεις, που θα λογοδοτεί αυτό το όργανο και το κυριότερο, τι βαθμό αυτονομίας θα κατέχει έναντι του Εργατικού Ελέγχου;
Διότι αν είναι να βάλεις διάφορα προβεβλημένα Κομματόσκυλα να κάνουν αυτή τη δουλειά, θα έχουμε πάλι μία από τα ίδια.
Αυτά είναι ζητήματα Κνίτες μου.

17 Ιουνίου 2015 στις 7:02 μ.μ.

17 Ιουνίου 2015 - 8:04 π.μ.

Καλα φερε σεσυ τωρα το τριτο μνημονιο και ασε τη λαικη Εξουσια και το ΚΚΕ.
Βαλε καφρε 23% ΦΠΑ στα φασολια και δωσε αμνηστια στους μεγαλολαθρεμπορους.

Ανώνυμος
17 Ιουνίου 2015 στις 8:32 μ.μ.

8.04 Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και να έχουμε Καπιταλισμό για πάντα.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 1:57 π.μ.

Το παρόν κείμενο του κύριου Πατέλη αντίθετα με ότι διεκδικεί για τον εαυτό του, είναι αντιδιαλεκτικό γιατί φετιχοποιεί απομονώνοντας το στρατηγικό στόχο από την τακτική. Η απομόνωση αυτή οδηγεί σε ανεξαρτητοποίηση των όρων και συνεπακόλουθα στην ουδετεροποίηση και την εξιδανίκευση τους.
Μέσα σε αυτό το αναλυτικό πλάνεμα τα χωρισμένα γίνονται κομμάτια και όχι μέρη του όλου ή μέρος και όλο. Έτσι τα κομμάτια εμφανίζονται ως φύσει προικισμένα με ιδιότητες πριν τον μεταξύ τους συσχετισμό ή των συσχετισμό τους με άλλα μέρη. Δηλαδή υπόρρητα υπονοείται μια ειδική αυτοτέλεια για το καθένα και η περιλάλητη έγκληση του κ. Πάτέλη σε μια διαλεκτική πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια έγκληση στην πραγματικότητα της συνδυαστικής, δηλαδή ενός απλού παιγνιδιού αντιμετάθεσης στοιχείων καθόλα σύμφωνο ασφαλώς με την τυπική λογική, χωρίς όμως να μας εξηγείται γιατί πριμοδοτείται η συγκεκριμένη διάταξη των στοιχείων.
Με αυτόν τον τρόπο φετιχοποιείται η έξοδος από το ευρώ(το μέρος) αφού τις προσδίδονται ιδιότητες ή χαρακτηριστικά κατά το θέλω μιας αδιευκρίνιστης ταυτότητας "ορθολογικότητας", εν μέσω της οποίας φαίνεται μάλλον να ομιλεί ο κ. Πατέλης και να αντιπαρατίθεται με αυτό που αποδίδει στο Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και που αποκαλεί «μεταμοντέρνο ανορθολογισμό».
Μετά την φετιχοποίηση η έξοδος από το ευρώ ουδετεροποιείται και εξιδανικεύεται , και μάλιστα φέρεται να αποτελεί και τη λύδια λίθο της επαναστατικής λογικής.
Για να επικεντρωθούμε στην ουσία: η αυτονόμηση του ζητήματος της εξόδου από το ευρώ αφήνει στο σκοτάδι την διαδικασία, μέρος της οποίας θα έπρεπε να ήταν.
Δηλαδή όσον αφορά τη θέαση του κ. Πατέλη, επικεντρώνει στην στιγμή και χάνει από το οπτικό της πεδίο τη διάρκεια. Κατά συνέπεια το θέαμα που προσφέρει στο αναγνώστη ο κ. Πατέλης έχει ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα.
Έτσι όταν με την θεωρητική αυτή λαθροχειρία εξαφανίζεται η διαδικασία για χάρη της στιγμής, εξαφανίζεται επίσης ως δια μαγείας το ουσιώδες ερώτημα για τους προαπαιτούμενους όρους αυτής(της στιγμής ή της εξόδου από το ευρώ) και γενικότερα για τους προαπαιτούμενους όρους κάθε κίνησης ή κάθε ελιγμού.
Για αυτό ο κ Πατέλης δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι μια έξοδος από το ευρώ με προαπαιτούμενο όρο γι α π.χ. τη σοσιαλιστική προοπτική ή την αντικαπιταλιστική προοπτική είναι διαφορετικό πράγμα από μια έξοδο από το ευρώ με προαπαιτούμενο όρο π.χ. την «παραγωγική ανασυγκρότηση» ή την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» ή τον κανένα όρο!
Για αυτό ο κ Πατέλης εμφανίζει έναν Λένιν ετεροπροσδιορισμένο(με χαρακτηριστικά Πατέλη). Έναν Λένιν που θέτει το θέμα της ειρήνης και της εξόδου από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανεξάρτητα από το σοσιαλιστικό στόχο και ανεξάρτητα απο τη συγκυρία της επαναστατικής κατάστασης. Σε αυτή τη λογική Πατέλη, αν αφαιρούσαμε τη σοσιαλιστική προοπτική που άνοιξε μετά το 1917 πως θα έπρεπε να διαβάσουμε την ΝΕΠ;
Νομίζω ότι ο κ. Πατέλης έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να αντιληφθεί το πόσο δευτερεύον ζήτημα γίνεται η έξοδος από το ευρώ, όταν ως προηγούμενοι όροι τίθενται η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και η μονομερής διαγραφή του χρέους.
Ή μήπως δεν τις έχει;

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 11:47 π.μ.

xaxaxa!!!! Οι ΚΚΕδες έχουν σαλτάρει εδώ και πολλλά χρόνια και η παράνοιά τους, ολοένα και δυναμώνει!

α. Τους λένε όλοι οι σοβαροί κομμουνιστές ότι η εργατική/λαϊκή εξουσία είναι η μορφή που λαμβάνει η επαναστατημένη κοινωνία που βαδίζει προς τον σοσιαλισμό και οι ΚΚΕδες τσιμουδιά!

β. Τους λένε όλοι οι σοβαροί κομμουνιστές ότι οι τακτικοί στόχοι της εξοδου από το ευρώ, της ρήξης με την ΕΕ και της εξόδου από αυτή, του εργατικού ελέγχου στην μεγάλη παραγωγή και των εθνικοποιήσεων, είναι ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΟΙ στόχοι και απαντούν στο σήμερα από ατνικαπιταλιστική/σοσιαλιστική σκοπιά, και οι ΚΚΕδες συνεχίζουν ένα ακαταλαβίστικο παραλήρημα από σκουξίματα και τσιρίδες!

γ. Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθούν να χαράξουν μια τακτική που να απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού από αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστική σκοπιά. Εχουν πολύ δρόμο όμως ακόμα.

δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αστικής διαχείρισης του καπιταλισμού, είανι ένα φιλοΕΕ κόμμα, συνεπώς σε λίγο καιρό θα λαμβάνει δικά του αντιλαϊκά μέτρα και -το χειρότερο- θα βάλει ως κυβέρνηση τις βάσεις για τις επόμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στη χώρα μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2015 στις 1:27 μ.μ.

www.youtube.com/watch?v=-Nu_rnP0myc
Αυτοι οι τυποι. οι δηθεν αριστεροι ειναι που εχουν τον κυριο ρολο στο φυτεμα της αστικης χυδαιοτητας στα μυαλα της νεολαιας. Ηδη απο τον παιδικο σταθμο αρχιζει το πιπιλισμα και κορυφωνεται στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Απλα καποιοι χανουν την ψυχραιμια τους κατα καιρους και αποκαλυπτουν και τη σαπιλα τους και τον αντιπαλο τους (ΚΚΕ, εργ. ταξη). Κλασικο παραδειγμα ο"κυριος" Πατελης... Φανταζομαι η συγγενεια με τον συνονωματο του, του φασιστικου μορφωματος, ειναι μονο ιδεολογικη.
Χ.Κ

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΛΙΑΝΑΣ
19 Ιουνίου 2015 στις 8:40 π.μ.

Δουλειά του Κουτσούμπα είναι να τρομοκρατεί τον λαό,να σπέρνει την ηττοπάθεια,και να οργανώνει την διάσπαση στους εργαζόμενους.
Αυτό το καθήκον του έχει αναθέσει η αστική τάξη,μετά το πολύχρονο κομπρεμί του ΚΚΕ με την καπιταλιστική επιχειρηματικότητα των διάφορων Τυποεκδοτικών με τα θαλασσοδάνεια,και των διάφορων οff-shore που το ΚΚΕ ξεπουλάει δημόσια περιουσία.
Το φασιστοναζιστικό υποκείμενο που υπογράφει σαν AntonSS και καθημερινά κοπρίζει στο Βαθύ Κοκκινο,είναι χαρακτηριστική περίπτωση τρομοκράτη-τραμπούκου που τα σταλινικά αποβράσματα έχουν εξαμολήσει στο διαδίκτυο.
Το καλό με δαύτους,απο τον δυσκοίλιο γραμματέα τους μέχρι τον τελευταίο ΠΑΝίβλακα κνίτη,είναι πως κανείς πλέον δεν δίνει σημασία σε ότι λένε.Οι εργαζόμενοι,οι άνεργοι,οι συνταξιούχοι,η νεολαία τους έχουν κανονικά γραμμένους.
Είναι η καλύτερη εκδίκηση που επιφύλαξε ο λαός στο σταλινοφασιστικό μόρφωμα του Περισσού και τους ρουφιάνους του στο διαδίκτυο.
Για πολλοστή φορά ο λαός απέδειξε πως δεν είναι και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει σαν τα μούτρα του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 1:02 μ.μ.

8.40 Αφού δεν δίνει κανείς σημασία στο ΚΚΕ μην ασχολείσαι καθόλου............................ Διάσπαση στον λαό προκαλούνε αυτοί που του υποσχεθήκανε οτι μέσα στην Ε.Ε και με Καπιταλισμό θα σκίσουνε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με ένα νόμο και τώρα υπογράφουνε 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Και με Π.Ν.Π Χαριζουνε Φορολογικά πρόστιμα σε Λαθρέμπορους. Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς............................................................

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 1:31 μ.μ.

8.40 Εγώ ήξερα οτι εδώ είναι Αριστερό μπλοκ και δεν γράφουνε Χρυσαυγίτες. Αντί να μας πεις κάτι για το 3ο Μνημόνιο του Σύριζα με τους Ανέλ βγαίνεις εκτός θέματος και αναμασάς την Προπαγάνδα του Καπιταλισμού. Το Παράξενο είναι πως το αφήνει ο Διαχειρηστής να γίνεται τέτοια ζημιά στην Αριστερά. Πραγματικά Λύπη.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 1:58 μ.μ.

8.40.

Ρε τΣΥΡΙΖο-τρολ, οσο και να σκουζεις, να βριζεις και να προβοκαρεις, το ΚΚΕ θα συνεχισει να ξεμπροστιαζει τη σαπιλα του συναφιου σου και να δειχνει το δρομο για την διεξοδο στο λαο μας. Απο την αλλη εχετε αρχισει να ειστε για λυπηση, αφου μεσα απο τις κραυγες, προσπαθειτε να καλυψετε το πληρες ξεβρακωμα σας.... Πρωτη φορα φασιστοαριστερα.... αλλα θα ερθει κι εσας η ωρα σας... το καζανι βραζει ολο και πιο πολυ και θα σας σκασει στα μουτρα.
Χ.Κ

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 6:45 μ.μ.

Απο πότε γράφουνε και Χρυσαυγίτες σε Αριστερό μπλοκ Ρε Παιδιά Ελεος τόση Ξεφτίλα................................

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2015 στις 7:05 μ.μ.

8.40 Εχεις κάνει τραγικό λάθος Σύντροφε. Στο ΠΑΜΕ μπορεί να συμμετέχει ο Κάθε εργάτης σε Ταξική και μόνο Βάση. Κανείς δεν μου ζήτησε να μπω στο ΚΚΕ. Ελα και θα δεις οτι έχεις κάνει τραγικό λάθος.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 11:23 π.μ.

Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είναι το μόρφωμα του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα. Σαφώς και συμμετέχουν εκεί ορισμένοι εργαζόμενοι που ΔΕΝ είναι μέλη του ΚΚΕ. Ομως, οι εργαζόμενοι αυτοί είναι γλάστρες: Τις αποφάσεις που αφορούν τα ουσιαστικά και πολιτικά ζητήματα, τις λαμβάνει το ΚΚΕ. Οι άλλοι υπάρχουν μόνο για την αφισοκόλληση και για να γεμίζουν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 4:48 μ.μ.

8.40 Πρέπει να είναι καλή η Αμοιβή σου απο το Αστικό Κράτος Αθλιε.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2015 στις 8:25 μ.μ.

11.23 Συνάδελφε κάνεις τραγικό λάθος σαν θύμα παραπληροφόρησης, Το ΠΑΜΕ είναι Ταξικό Μέτωπο που Συμμετέχουμε πολύ άνθρωποι όπως καέγώ που καμμία σχέση δεν ΄έχουμε με το ΚΚΕ και ούτε μας το ζήτησε κανείς. Παλεύουμε ενωμένοι για την ανατροπή του Καπιταλισμού απομονώνοντας τους Διασπαστές της Τάξης μας. Μή γίνεσαι Γλάστρα στην καταστροφή της Εργατικής Τάξης Συν'αδελφε.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2015 στις 8:31 π.μ.

Καλά ορισμένοι να μην ορκίζονται, πως είναι μέλη του ΠΑΜΕ και δεν έχουν σχέση με το ΚΚΕ.
Γιατί το πράγμα καταντάει αηδία.
Μου θυμίζει αυτό που λένε οι φασίστες. "Εγώ δεν είμαι φασίστας, απλά αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και καταδιώκω όλους τους άλλους που δεν την αγαπούν"

27 Ιουνίου 2016 στις 8:23 μ.μ.

Ανιστόρητος και εμπαθής καθηγητής και αδαής από μαρξισμό λενινισμό, θα του αρεσε το ΚΚΕ σήμερα να είναι νεροκουβαλητής των μικροαστικών κομμάτων, με αυτή την λογική που διακατέχεται ο καθηγητής ο Λενιν θα επρεπε να στηριζε το Κερενσκι το 1917 αντίθετα ο λενιν μιλησε για επανασταση και για ολη η εξουσία στα Σοβιετ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger