Home » , » Στην ΕΡΤ να ακουστούν και οι απόψεις των εξωκοινοβουλευτικών, αναρχικών κοκ,

Στην ΕΡΤ να ακουστούν και οι απόψεις των εξωκοινοβουλευτικών, αναρχικών κοκ,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 | 10:19 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 Ας ξεκινήσω με ένα εντελώς φανταστικό σενάριο. Θεωρείστε ότι αλλάζω γνώμη κι αρχίζω να γράφω ρατσιστικές αρλούμπες! Εκτός από τα "σχολιανά" που θα ακούσω - και δίκαια- ρωτώ: Ποιά θα πρέπει να είναι η θέση του site που γράφω, το οποίο έδωσε και δίνει αγώνες κατά του ρατσισμού; Φυσικά θα εξηγήσει πως δεν συμφωνεί με βλακείες κι επομένως δεν πρόκειται να βάλει παρόμοια κείμενα. Και πολύ καλά θα κάνει σε αυτή την (απίθανη) περίπτωση.
Γιατί έχουμε ξεκάθαρη πολιτική θέση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της Ισότητας, της Ελευθερίας. Το site αυτό επιπλέον είναι αξιόπιστο, διότι ελέγχει όσο μπορεί την αλήθεια της είδησης και δεν αναμασά ψέματα. Μάλιστα πολλές φορές ειδήσεις μας έχουν βγει ως "αποκλειστικές" μετά από μήνες σε άλλα μέσα ενημέρωσης!

Γιατί λέω τα παραπάνω: Η εγκυρότητα κι αντικειμενικότητα ενός site υπάρχει στην αλήθεια κι όχι στο να λες όλες τις απόψεις. Γι αυτό το internet συνολικά είναι αξιόπιστο κι αντικειμενικό αφού μέσα σ' αυτό θα βρούμε και την λάθος άποψη και τη σωστή. Και το ψέμα και την αλήθεια, ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε. Άλλωστε στα περισσότερα πολιτικά site δεν υπάρχει η υποκρισία του είμαστε με όλους. Δεν είμαστε με όλους. Γράφουμε αυτό που πιστεύουμε, αυτό που θεωρούμε σωστό. Το στοίχημα για τα site αυτά είναι να μη γράφουν πράγματα που δεν έγιναν, να μη λεν παραμύθια. Ο σχολιασμός φυσικά θα έχει υποκειμενικότητα.

Στα κανάλια όμως υπάρχει μια άποψη. Αυτή των δανειστών, που ταυτίζεται με την άρχουσα τάξη. Κι αυτό μπορεί να μην είναι ηθικό, είναι όμως λογικό, γιατί τα ιδιωτικά κανάλια είναι ακριβώς αυτό: Ιδιωτικά. Είναι μαγαζιά με αφεντικά που έχουν συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση: Υπέρ των μνημονίων, ΕΕ, καπιταλισμού κοκ.

Στο μόνο κανάλι που περιμένω να ακουστούν όλες οι απόψεις, γιατί έτσι πρέπει, είναι το κρατικό. Γιατί τα κρατικά κανάλια τα πληρώνουν όλοι. Και τα ιδιωτικά πάλι όλοι τα πληρώνουμε ακριβότερα αλλά με άλλο τρόπο. Εν πάση περίπτωση όμως στην ΕΡΤ θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι απόψεις. Κι εδώ θα κάνω μια διευκρίνηση.

Η ΝΔ έχει όλα τα ιδιωτικά κανάλια. Μπουμπούκια της είναι τόσες ώρες στην TV που θα έπρεπε να αλλάξουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας, να βάλουν τα στούντιο του Ant1, του Σκάει κοκ. Οι απόψεις της ΝΔ ακούγονται. Γι αυτό κι η ίδια η ΝΔ έχει πάρει τον κατήφορο. Στη νέα ΕΡΤ λοιπόν θα έπρεπε να ακούγονται όχι μόνο οι συνήθεις απόψεις αλλά κι οι απόψεις αυτών που δεν έχουν πρόσβαση στα άλλα κανάλια. Πράγμα που γίνονταν σε μεγάλο βαθμό με τους εργαζόμενους επικεφαλείς, όταν η ΕΡΤ αγωνίζονταν ενάντια στο "μαύρο" και το φασισμό. Πρέπει να ακουστούν κι οι απόψεις των εξωκοινοβουλευτικών, αναρχικών κοκ, ώστε να υπάρχει πραγματική πολυφωνία.

Η ΝΔ λοιπόν απειλεί με εμπάργκο την ΕΡΤ. Εκ του ασφαλούς αφού έχει τα ιδιωτικά ΜΜΕ δικά της. Ακόμη δεν έχει επιχειρήματα να αντισταθεί στην κριτική. Προτιμά αποστειρωμένες σικέ ερωτήσεις, με μπόλικο γλείψιμο. Φάνηκε τι πιστεύει η ΝΔ με την κομματική ΝΕΡΙΤ, όπου "αισθάνονταν" όλοι τη νίκη του Σαμαρά στην πιο άθλια "συνέντευξη" όλων των εποχών. Ας μην κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια λάθη. Επιπλέον είναι δύσκολο ο δήμιος να κοιτάξει στα μάτια τα θύματα του. Πως θα πάνε οι γαλάζιοι συκοφάντες να κάτσουν δίπλα σε όσους σπίλωσαν κι απέλυσαν; Είναι ένα θέμα. Θα πάρουν μάλλον πληρωμένες απαντήσεις και δε θα φταίνε οι δημοσιογράφοι.

Πάντως θέλω να ακούω όλες τις απόψεις στην κρατική τηλεόραση. Να τους δω όλους. Επειδή είναι δημόσια, ανήκει δηλαδή σε όλους. Κι επειδή ακριβώς έχουμε δίκιο, δεν φοβόμαστε την αντίθετη άποψη. Μάλιστα την επιζητούμε για σύγκριση. Αυτό δεν σημαίνει πως θα φιμωθούμε εμείς και δεν θα κάνουμε την κριτική μας γαλάζιοι. Σας προκαλούμε λοιπόν, πείτε αυτά που έχετε να πείτε αλλά μην περιμένετε να μη γελάσουμε αν αρχίσετε τα κουφά ανέκδοτα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger