Home » , » Ο «λενινιστής» Τσίπρας και οι τσαρλατάνοι τύπου (Αλέξανδρου) Κερένσκι

Ο «λενινιστής» Τσίπρας και οι τσαρλατάνοι τύπου (Αλέξανδρου) Κερένσκι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 | 11:22 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - "Ημεροδρόμος"

 Μετά τον κ.Μειμαράκη (που τον στηρίζει), μετά τον κύριο Σταύρο Θεοδωράκη (που τον στηρίζει), μετά τον κύριο Στουρνάρα (που τον στηρίζει), μετά τους κκ.Βορίδη, Γεωργιάδη, Ψαριανό, Γιακουμάτο, Χαρδούβελη, Σαμαρά, Βενιζέλο (που τον στηρίζουν και ψηφίζουν μαζί του), μετά την κυρία Βούλτεψη – το μαλλί πως είναι;-  (που τον στηρίζει), ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε χτες και έναν ακόμα για να αποδείξει πόσο δίκιο έχει να ακολουθεί την πολιτική που ακολουθεί. Επικαλέστηκε τον… Λένιν.

«Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο και της επαναστατικής τακτικής. Το έγραψε και ο Λένιν στο βιβλίο του “Αριστερισμός, η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού”», είπε ο κ.Τσίπρας. Το είπε στην συνέντευξή στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» για να δικαιολογήσει την φαντασμαγορικών διαστάσεων κωλοτούμπα του.

Λόγω του ότι η συνέντευξη ήταν ραδιοφωνική δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που αναζήτησε την δικαίωση του στον… Λένιν, είχε κοκκινίσει μια στάλα από ντροπή. Προσωπικά αμφιβάλουμε.

Ο… επαναστάτης, λοιπόν, πρωθυπουργός, αυτός που θα καταργούσε σε ένα νόμο με ένα άρθρο τα Μνημόνια, αλλά τώρα φέρνει σε ένα νόμο με ένα άρθρο το τρίτο και χειρότερο Μνημόνιο, αυτός που δεν υπάρχει χαμερπής υπαλληλάκος της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας που να μην του φιλοτεχνεί προφίλ «αριστερού εθνάρχη», τι μας λέει; Ότι η προδοσία της αλήθειας και του δίκιου συνιστά συμβιβασμό… επαναστατικού τύπου!

Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα, αυτός που του «σφύριξε» το απόσπασμα από το βιβλίο του Λένιν, το οποίο και ανέφερε στη συνέντευξή του, είναι εξίσου αδιάβαστος με τον πρωθυπουργό.

Απόδειξη: Επειδή ο Λένιν κάτι είχε ακούσει για τους Κερένσκι (σσ: το μικρό όνομα του Κερένσκι ήταν «Αλέξανδρος»), τους πρώην, τους νυν και τους επόμενους Αλέξανδρους Κερένσκι, γι’ αυτό στον «Αριστερισμό», κάτω ακριβώς από το παράδειγμα με τους ληστές στο οποίο αναζήτησε καταφύγιο ο κ.Τσίπρας, ο Λένιν φροντίζει να ξεκαθαρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που δίνει τα λεφτά του στον ληστή για να σώσει τη ζωή του και σε αυτόν που αποτελεί συνένοχο του ληστή.

Γράφει ο Λένιν:

«Φανταστείτε πως το αυτοκίνητο σας το σταμάτησαν οπλισμένοι ληστές. τους δίνετε τα λεφτά, το διαβατήριο, το πιστόλι, το αυτοκίνητο σας. Έτσι γλιτώνετε από την ευχάριστη συντροφιά με τους ληστές. Εδώ υπάρχει αναμφισβήτητα συμβιβασμός: “Do ut des” («σου δίνω» τα λεφτά, το όπλο, το αυτοκίνητο, “για να μου δόσεις” τη δυνατότητα να φύγω σώος και  άβλαβης). Είναι όμως δύσκολο να βρει κανείς άνθρωπο που να είναι στα καλά του και να λέει πως ένας παρόμοιος συμβιβασμός είναι “κατ” αρχήν απαράδεκτος”, ή να θεωρεί το πρόσωπο που έκανε έναν τέτοιο συμβιβασμό συνένοχο των ληστών (…)».

Οι… λενινιστικές γνώσεις του Κ.Τσίπρα σταματούν εκεί. Ας πει κάποιος στον κ.Τσίπρα, όμως, ότι αμέσως μετά, στην ακριβώς επόμενη παράγραφο, ο Λένιν φροντίζει να κάνει τη διάκριση ανάμεσα στους συγγνωστούς και στους ασύγγνωστους συμβιβασμούς. Ανάμεσα στους παραδεκτούς και στους απαράδεκτους συμβιβασμούς. Τονίζει, δηλαδή, ότι υπάρχουν αυτοί που κάνουν συμβιβασμούς για να γλιτώσουν από τους ληστές, αλλά υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που βαφτίζουν συμβιβασμό την προδοσία, που κορδακίζονται στην πασαρέλα της εξαπάτησης ξεφωνίζοντας την ίδια τους τη γύμνια. «Να τότε όλοι αυτοί οι κύριοι (που) ενεργούσαν σαν συνένοχοι  των ληστών» σημειώνει ο Λένιν και συνεχίζει:

«Το συμπέρασμα είναι καθαρό: το να αρνιέσαι τους συμβιβασμούς “από άποψη αρχών”, το να αρνιέσαι γενικά οποιοδήποτε συμβιβασμό, αποτελεί παιδαριωδία, που είναι δύσκολο ακόμα και να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Ο πολιτικός, που θέλει να είναι ωφέλιμος στο επαναστατικό προλεταριάτο, πρέπει να ξέρει να ξεχωρίζει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εκείνων ακριβώς των συμβιβασμών που είναι απαράδεκτοι, που εκφράζουν οπορτουνισμό και προδοσία, και να κατευθύνει όλη τη δύναμη της κριτικής του, όλη την αιχμή ενός αμείλικτου ξεσκεπάσματος κι ενός ανειρήνευτου πολέμου  ενάντια σ” αυτούς τους συγκεκριμένους συμβιβασμούς χωρίς να επιτρέπει στους πολύπειρους “καταφερτζήδες” σοσιαλιστές και  στους κοινοβουλευτικούς ιησουΐτες να ξεφεύγουν και να ξεγλιστρούν από τις ευθύνες με πραγματείες για “συμβιβασμούς γενικά”.”»

«Αμειλικτο ξεσκέπασμα» και «ανειρήνευτο πόλεμο» λοιπόν. Αυτή είναι η συμβουλή του Λένιν. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται οι «καταφερτζήδες». Οι εκπρόσωποι του οπορτουνισμού και της προδοσίας. Αυτοί που επιδίδονται σε πραγματείες για «συμβιβασμούς γενικά» ώστε – συνεχίζει ο Λένιν – να «ξεφεύγουν από τις ευθύνες για  την προδοσία που διέπραξαν, για το συμβιβασμό που έκαναν, ο οποίος είναι, τέτοιος που αποτελεί πραγματικά οπορτουνισμό, ατιμία και  προδοσία του χειρίστου είδους».

Προσθέτει ο Λένιν:

«Υπάρχουν συμβιβασμοί και  συμβιβασμοί. Πρέπει να ξέρεις να αναλύεις την κατάσταση και τους συγκεκριμένους όρους κάθε συμβιβασμού, ή κάθε ποικιλίας συμβιβασμών. Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τον άνθρωπο που έδωσε στους ληστές λεφτά και όπλο για να περιορίσει το κακό που θα έκαναν οι ληστές και να διευκολύνει τη σύλληψη και  την εκτέλεση τους, από τον άνθρωπο που δίνει στους ληστές λεφτά και όπλο για να πάρει μέρος στο μοίρασμα της λείας».

Και τρεις γραμμές παρακάτω, ο Λένιν επιμένει: Όποιος δεν κάνει αυτή τη διάκριση «θα ήταν απλούστατα τσαρλατάνος».

Ας έρθουμε, τώρα, στα δικά μας: Την ώρα που η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, η εγχώρια πλουτοκρατία, η κλεπτοκρατία, η τραπεζοκρατία και η μιντιακή σαπίλα των νταβατζήδων κανακεύουν την «ωριμότητα» του κυρίου πρωθυπουργού, ο επαναστάτης κ.Τσίπρας τι μας λέει;

Επικαλείται τον… Λένιν για να ισχυριστεί ότι «η αστάθεια μιας τέτοιας επαναστατικότητας, η στειρότητά της, η ιδιότητά της να μετατρέπεται γρήγορα σε υποταγή, σε απάθεια, σε φαντασιοπληξία, ακόμη και σε “μανιασμένο” ενθουσιασμό» (σσ: λόγια του Λένιν είναι κι αυτά στον «Αριστερισμό») αποτελούν… αριστερή (άμα τε και επαναστατική) τακτική!

Αλήθεια, χρειάζεται να είναι κανείς λενινιστής ή μήπως θα ήταν αρκετό να διαθέτει (έστω και λίγο) φιλότιμο ώστε – την ώρα που έχει διαπράξει αυτό που ο Λένιν αποκαλεί «ατιμία και προδοσία του χείριστου είδους» – να μην είναι και πολιτικός τσαρλατάνος;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2015 - 12:00 π.μ.

Πραγματικα αναρωτιεμαι,ειναι χρησιμες,ειναι προς καλο,ολες αυτες οι αναλυσεις,για μια μπαρουφα ;; Δεν τραβαει σε μακρος ολη αυτη η ιστορια;Υπαρχει περιπτωση να κανει καλο ,ας πουμε, στην περιπτωση μιας υποτιθεμενης αντιστασης,προς ανατροπη της ολης καταστασης;Εδω που εχουμε ερθει, η ,καταλαμβαινουμε οτι πρεπει μαζικα να αντισταθουμε οργανωμενα και μεθοδικα,να προσδιορισθουν οι οποιες μορφες παλης, η , αυτη η ενασχοληση με την καθε χαριτωμενια,και αυτη η τρομερη αναζητηση ονομασιας του φαινομενου,( ενω ειναι πολυ απλη,προδοσια λεγεται) Τσιπρα,θυμιζει την κουβεντα ''οποιος βαριεται να ζυμωσει,δεκα μερες κοσκινιζει''! Δεν αναφερομαι ειδικα για αυτη την αναρτηση ,η, τον αρθρογραφο....μα για ολους μας. Ολοι καταλαβαμε ,τι εγινε!

30 Ιουλίου 2015 - 1:50 π.μ.

Πολιτικοι τσαρλατανοι και απατεωνες,
αυτο ειναι η σοσιαλδημοκρατια διαχρονικα.

Οπλο της πλουτοκρατιας για τον ταξικο αφοπλισμο της εργατικης ταξης.

Η εργατικη ταξη, τα λαικα στρωματα, πρεπει να στειλουν τους τσαρλατανους
στα αζητητα της ιστοριας.

30 Ιουλίου 2015 - 11:35 π.μ.

"Κύριε Παφίλη κατανοώ απολύτως την αμηχανία σας(χάχανα στα έδρανα από τους συριζαίους βουλευτές). Επί πέντε συναπτούς μήνες, επί πέντε μήνες είχατε προεξοφλήσει κάτι που και εσάς βόλευε, ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μνημόνια και ότι θα φέρει μνημόνια σε αυτή τη βουλή να ψηφιστούν. Δε σας κάνουμε τη χάρη ούτε σε σας ούτε στους άλλους απ΄την άλλη πλευρά(θερμά χειροκροτήματα από τους βουλευτές του σύριζα). Θα σας ζητούσα όμως να αναλογιστείτε και την ιστορία του κόμματος σας και σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή να μην κάνετε μικροπολιτικά παιχνίδια, αυτήν την κρίσιμη στιγμή θα περίμενα με σαφήνεια να τοποθετηθείτε στο κυρίαρχο ζήτημα. Με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης, ή με τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να διαλύσουν την κοινωνία. Και μην ταυτίζεστε εσείς με την άλλη πλευρά δεν σας περιποιεί τιμή;"

https://youtu.be/wGjClntbuhM

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2015 - 12:05 π.μ.

Πολυ καλά τα γραφει ο μπογιοπουλος. Αληθεια η συνεργασία του με τις εκδοσεις λιβανη του πασοκισταν, τον χνικολαου και τους αλλους αστους δημοσιολογους συνεχιζεται απροσκοπτα? Και να μας πει και πόσο εκτιμα την κυρια σταη. Ε κάπως ετσι ΔΕΝ συμπεριφεροταν ο Λενιν και ας τον μην τον πιανουν στο στομα τους οι τσιπρες, οι μπογιοπουλοι κλπ. Δυο γαιδαροι μαλωνανε ...

2 Αυγούστου 2015 - 5:24 μ.μ.

από τον άνθρωπο που δίνει στους ληστές λεφτά και όπλο για να πάρει μέρος στο μοίρασμα της λείας»------.οπορτουνισμό, ατιμία και προδοσία του χειρίστου είδους»---απλούστατα τσαρλατάνος--συμβιβασμός- προδοσία
Λασπη παλι οπως παντα. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΙΣ INTELIGENCE SERVICE ; ; ; η μετα τον Πλουμπιδη δεν το λεμε πια; ; ; ;
AΜΑΝ πια - αμαν ,απο την ψυχη μου το λεω- ποια η διαφορα σας απο του ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ;;;;;; . Εχετε την ιδια μεταφυσικη - δογματικη αντιληψη της απολυτης και ορθης γνωσης.

Ανώνυμος
3 Αυγούστου 2015 - 1:50 μ.μ.

5.24 Η Ορθή γνώση είναι Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Για τον Πλουμπίδη τον Βαβούδη θα ρωτήσεις την Παππά που ενημέρωνε για Προδότες Οπορτούνα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger