Home » , » Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα για την εγκληματική συμμορία της Χ.Α και τον έμμισθο δολοφόνο της Ρουπακιά

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα για την εγκληματική συμμορία της Χ.Α και τον έμμισθο δολοφόνο της Ρουπακιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 | 1:24 μ.μ.

Από σήμερα και με την συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα αρχίζει να μπαίνει στην ουσία –μέχρι σήμερα είχε αναλωθεί μόνο σε διαδικαστικά ζητήματα- η δίκη των Χρυσαυγιτών ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρώην έμμισθος της εγκληματικής συμμορίας, μαχαιροβγάλτης, δολοφόνος, Γ. Ρουπακιάς.

Ο πατέρας του δολοφονημένου αντιφασίστα νεολαίου μίλησε για το «επαγγελματικό χτύπημα» που δέχτηκε ο γιός του με δυο θανάσιμες μαχαιριές στην καρδιά, από τον «επαγγελματία δολοφόνο Ρουπακιά»:  

Πρόεδρος: Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;

Πατέρας: Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει.

Πρόεδρος: Δεν γνωρίζονταν δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει. Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;

Πατέρας: Γιατί αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν. 

Πρόεδρος: Ποιους ενοχλούσαν;

Πατέρας: Όταν νομίζει, ότι βρίζει και κάνει τον ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στο φόνο.

Πρόεδρος: Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τι έγινε;

Πατέρας: Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.

Πρόεδρος: Από πού;

Πατέρας: Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Aυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή».

Ο πατέρας του Παύλου στην κατάθεση του τόνισε, επίσης ότι  «Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» υπογραμμίζοντας ότι η δολοφονία του παιδιού του ήταν σχεδιασμένη και ότι θεωρεί βέβαιο πως υπήρξε τηλεφωνική εντολή για να σκοτώσουν τον Παύλο. «Δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή, εδώ για να σηκωθούν από την καρέκλα τους χρειάζεται το Εγέρθητι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι υπάρχει κατάθεση ενός μάρτυρα, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα ενεργό στέλεχος της Χ.Α και μάλιστα ανήκει στον σκληρό επιχειρησιακό πυρήνα της συμμορίας Μιχαλολιάκου και ο οποίος αποκαλύπτει ανάμεσα στα άλλα: «Ξέρω ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε, όπου τον βρούνε, εν γνώσει του Κασιδιάρη και με την έγκριση του Μιχαλολιάκου». 

Και ο Ρουπακιάς ήταν το ιδανικό πρόσωπο για να αναλάβει να εκτελέσει αυτό το έγκλημα. Πωρωμένος φασίστας και εν δυνάμει δολοφόνος όπως αποδεικνύεται και από το ανατριχιαστικό ηχητικό που είχε στο κινητό του τηλέφωνο: «Περήφανα σηκώνω το μέτωπο στον ήλιο/ με το πουκάμισό μου στο αίμα βουτηγμένο/. Με το στερνό μου βλέμμα τον ήλιο αντικρίζω/ και στη γλυκιά πατρίδα το αίμα μου χαρίζω/. Με λένε χρυσαυγίτη, φασίστα, δολοφόνο/ για το αίμα αλλά και για τον πόνο.

Επίσης, ο πατέρας του δολοφονηθέντα αντιφασίστα μουσικού  πρόσθεσε στην κατάθεσή του ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα του είπε ότι ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη, ήταν αδρανής, δεν έκανε τίποτα.

Για την στάση που κράτησαν οι μπάτσοι που ήταν παρόντες στο σημείο της δολοφονίας συγκλονιστική ήταν και η μητέρα του Παύλου Φύσσα που είχε μιλήσει στην τηλεόραση του Σκάι.

Είχε περιγράψει αναλυτικά την δολοφονία του Παύλου και τις ευθύνες των μπάτσων που ήταν παρόντες στο περιστατικό. «Η κοπέλα του πήγε στην αστυνομία. Έξι μηχανές με 12 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ήταν εκεί. Τους εκλιπαρούσε η κοπέλα αλλά αυτοί της είπαν: θα τα βάλουμε εμείς με αυτά τα γομάρια;», είπε χαρακτηριστικά.

Κι’ όταν η δημοσιογράφος της εκπομπής την ρώτησε αν απευθύνθηκα μετά στην αστυνομία είπε αφοπλιστικά: «Για ποια αστυνομία μου μιλάτε; με κοροϊδεύετε τώρα;».

Την αδράνεια (για να μην κάνουμε λόγο για ουσιαστική συμμετοχή) των μπάτσων στην δολοφονία του Παύλου αποδεικνύουν και οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τον αστικό τύπο, αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο της Αμεσης Δράσης λίγες στιγμές πριν την δολοφονία του  Παύλου. Από την απομαγνητοφώνηση των διαλόγων, μεταξύ αστυνομικών που έσπευσαν επί τόπου και του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει ότι στην κρίσιμη φάση ο ρόλος ορισμένων αστυνομικών ήταν «παθητικός» και είχαν δεχθεί τις διαβεβαιώσεις των μελών της Χρυσής Αυγής ότι «στόχος» τους ήταν αντιεξουσιαστές και όχι πολίτες που έβλεπαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια. Ωστόσο το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ ακούγεται να τους δίνει εντολή «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ»! Μια επιλογή που ίσως απέβη μοιραία.

Εμείς –και όχι μόνο- γράφαμε απ’ την αρχή βασιζόμενοι στις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ότι οι μπάτσοι ήταν στο σημείο που έγινε η δολοφονία από Χρυσαυγίτες του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα την παρακολούθησαν απαθείς και άφησαν την συμμορία να φύγει με όλη της την άνεση.

Μάλιστα η μπατσίνα που συνέλαβε τον ναζιστή δολοφόνο   μέσα στην αφέλεια της έκανε ολόκληρη πολιτική ανάλυση, χωρίς να το καταλάβει φυσικά, μέσα σε λίγες λέξεις. «Ε, όχι και μαχαίρια, ρε παιδιά» φέρεται ότι είπε πριν συλλάβει τον φονιά. Στην ουσία δηλαδή θεώρησε ότι ξεπέρασε τα «όρια ανοχής» που δείχνει μεγάλο μέρος των συναδέλφων της στην ναζιστική συμμορία και ήταν σαν να του έλεγε: «Εντάξει, σαπίστε στο ξύλο τους εχθρούς του κράτους μας, κατεβάστε καμιά μάπα, αλλά όχι και να τους σκοτώνετε»..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger