Home » , , » "Ολοκαύτωμα": Αποτέλεσμα ρατσισμού, παράνοιας και μίσους

"Ολοκαύτωμα": Αποτέλεσμα ρατσισμού, παράνοιας και μίσους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 | 3:48 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Το "Ολοκαύτωμα" η γενοκτονία των Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία, ήταν αποτέλεσμα ρατσισμού, παράνοιας και μίσους. Σαν μια πράξη ντροπής και ειδεχθούς εγκλήματος θα έπρεπε να αφυπνίσει διαχρονικά τον καθένα μας, ώστε να μην επαναληφθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να αναζητηθεί η αιτία. Το αίτιο βρίσκεται στην πολιτική, και ειδικότερα στην ιδεολογία του φασισμού - ναζισμού η οποία γεννά το μίσος. Κι ενώ θα έπρεπε να αποφεύγουμε ακριβώς αυτό, ο σημερινός Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου κάνει ένα τεράστιο σφάλμα: Υιοθετεί το μίσος.

Στην ομιλία του ο Νετανιάχου αναφέρθηκε σε μια σειρά επιθέσεων μουσουλμάνων εναντίον Εβραίων της Παλαιστίνης τη δεκαετία του 1920 και υποστήριξε ότι τις υποκινούσε ο τότε μουφτής της Ιερουσαλήμ Χατζ Αμίν αλ Χουσέινι. Ο μουφτής επισκέφθηκε τον Χίτλερ στο Βερολίνο το 1941 και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι η συνάντηση αυτή έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην απόφαση του να εξοντώσει τους Εβραίους. «Ο Χίτλερ, εκείνη την περίοδο, δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά να τους εκδιώξει. Τότε ο Χατζ Αμίν αλ Χουσέινι πήγε να τον δει και του είπε: "Αν τους απελάσετε, θα έρθουν όλοι εδώ", στην Παλαιστίνη. "Και τι να κάνω" ρώτησε Εκείνος είπε: "Κάψτε τους"».

Δικαίως η αντιπολίτευση οργισμένη τον κατηγορεί για διαστρέβλωση της Ιστορίας και έμμεσο ξέπλυμα του Χίτλερ. Οι ρατσιστικοί νόμοι και οι διώξεις των Εβραίων είχαν αρχίσει πολύ καιρό πριν το 1941. Μόλις ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία (ελέω μεγαλοαστικής τάξης) άρχισε το σχέδιο εξόντωσης των διαφορετικών, των μειονοτήτων, των αντίθετων στην ιδεολογία του. Άλλωστε δεν υπήρξαν μόνο Εβραίοι στα στρατόπεδα και στους φούρνους. Κάηκαν Ρομά, Ομοφυλόφιλοι, Αιχμάλωτοι, Κομμουνιστές, ΑΜΕΑ ... κάθε άνθρωπος που δεν άρεσε στα ναζιστικά κτήνη. Ολοφάνερα ο Χίτλερ το έκανε επειδή ήταν ναζί, επειδή αυτό πίστευε η απάνθρωπη ιδεολογία του ναζισμού, που είναι η πηγή των εγκλημάτων και πρέπει να καταδικάζεται σε όλες τις εποχές από όλους τους ανθρώπους.

Γιατί ο ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει κάτι τέτοιο; Διότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ετοιμάζει το δικό της ανοσιούργημα, το δικό της Ολοκαύτωμα: Πρόκειται να εντείνει την πολιτική εξόντωσης των Παλαιστινίων και θέλει να μια επιπλέον δικαιολογία για να θρέψει το μίσος στην καρδιά των Εβραίων. Μίσος που θα τους αποκτηνώσει, ώστε να δικαιολογήσουν την γενοκτονία. Δυστυχώς ο ναζισμός υιοθετείται από τα θύματα του! Αυτό είναι σοβαρή ήττα για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα.

Έτσι με το ταυτιστούν οι μουσουλμάνοι με τους ναζί, δύνεται η δυνατότητα στον Εβραίο να τους πολεμήσει με περισσότερο πάθος. Αλλά ξεχνάν κάτι πολύ βασικό, που διδάσκει η ίδια η Ιστορία. Το μίσος και η βία που απορρέει από αυτό, οδηγούν σε μεγαλύτερη βία και περισσότερο μίσος. Δεν είμαστε πια την εποχή που γράφονταν μύθοι ή δίνονταν θρησκευτική κάλυψη στον ολοκληρωτικό αφανισμό ενός λαού, όπως πχ έγινε με την Τροία ή με την κατάκτηση της Γης Χαναάν. Τα εγκλήματα κρίνονται από τους άλλους λαούς, όταν μάλιστα βλέπουμε σήμερα σε δευτερόλεπτα τι συμβαίνει οπουδήποτε στον πλανήτη.

Εξάλλου, αν και κάποιοι μουσουλμάνοι πράγματι συνεργάστηκαν περιστασιακά με τους Ναζί - κυρίως γιατί οι Εγγλέζοι κατείχαν εδάφη τους, οι περισσότεροι ήταν και είναι αντίθετοι με το ναζισμό. Αρκετοί μάλιστα πολέμησαν στο πλευρό των Συμμάχων.

Επιπλέον οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους. Δεν μιλάω μόνο για το ένα δις των Μουσουλμάνων αλλά και για κράτη που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις πράξεις των Ισραηλινών. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον του Ισραηλιτικού λαού να ξεχαστούν τέτοια επικίνδυνα σχέδια, που μόνο καταστροφή σε όλους μπορούν να φέρουν και κυρίως στους ανθρώπους της πολύπαθης Παλαιστίνης, Εβραίους, Άραβες ή οτιδήποτε άλλο...
Σαλόμ (Ειρήνη, στα Εβραϊκά). 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

22 Οκτωβρίου 2015 στις 5:34 μ.μ.

Το "Ολοκαύτωμα" ή γενοκτονία των Εβραίων ........

22 Οκτωβρίου 2015 στις 5:36 μ.μ.

....... Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger