Home » , » Οι ξένοι αξιωματούχοι θέλουν να έχουν λόγο ακόμα και στον σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ξένοι αξιωματούχοι θέλουν να έχουν λόγο ακόμα και στον σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 | 10:54 μ.μ.

Κι ενώ οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Γ. Βαρουράκη να ανακοινώνει τον Φλεβάρη ότι θα ηγηθεί ενός νέου κόμματος, (Πληροφορίες στηριζόμενες σε συνέντευξη του Βαρουφάκη  στην ιταλική εφημερίδα «l” Espresso». Ο πρώην υπουργός οικονομικών δήλωσε πως το δημιούργημα του θα είναι ένα πανευρωπαϊκό κόμμα  που θα έχει στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης») .η αποκάλυψη –εντός ή εκτός εισαγωγικών- που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο ολλανδικό κανάλι NOS TV ο πρόεδρος του Eurogroup, ισχυρίζεται ότι ζήτησε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Α. Τσίπρα, ο έλληνας πρωθυπουργός να … απολύσει τον τότε υπουργό οικονομικών Βαρουφάκη. 

Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο Ντάισελμπλουμ έκανε αυτή την κίνηση καθώς ο ίδιος όπως και άλλοι υπουργοί Οικονομικών, θεωρούσαν ότι ο Βαρουφάκης δεν ήταν ο ιδανικός συνομιλητής τους. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες  ο Έλληνας πρωθυπουργός επικαλέστηκε στον συνομιλητή του ότι ο σχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του προέδρου του Eurogroup. Παρόλα αυτά, σημειώνει, ο  Ντάισελμπλουμ ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη περιορίστηκε μετά από αυτό το τηλεφώνημα, καθώς έγιναν αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα της Αθήνας.

Και φυσικά, όπως είναι γνωστό μετά από λίγο καιρό ο Βαρουφάκης απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση. Η ουσία είναι πάντως η διαπίστωση ότι η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική έδωσε τα περιθώρια σε ξένους αξιωματούχους να θέλουν να έχουν λόγο ακόμα και στον σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger