Home » » Με τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας να αλλάζει χέρια, ξεκινά η στρατιωτική κατοχή της χώρας...

Με τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας να αλλάζει χέρια, ξεκινά η στρατιωτική κατοχή της χώρας...

Από askordoulakos , Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 | 11:38 μ.μ.Του Δημήτρη Καζάκη

Ο Γαλλογερμανικός άξονας απαιτεί να γίνει το πρώτο βήμα στη δημιουργία δυνάμεων υπερεθνικών αστυνομικής καταστολής και στρατιωτική κατοχής επικράτειας κρατών μελών της ΕΕ. Με το πρόσχημα των «εκτάκτων συνθηκών» λόγω προσφυγικού. Μην ξεχνάμε ότι ο εφιάλτης του ναζισμού και του φασισμού, οι κατακτητικοί πόλεμοι, αλλά και κάθε επιβουλή της απολυταρχικής εξουσίας εναντίον των λαών, γεννήθηκε πάντα μέσα από ένα καθεστώς "έκτακτων συνθηκών".

Οι υπουργοί Εσωτερικών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, σε κοινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαίτησαν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στην ΕΕ. Για να γίνει αυτό οι υπουργοί του νέου άξονα ζητούν με την επιστολή τους μια ισχυρότερη Frontex, τον Οργανισμό διαχείρισης συνόρων της ΕΕ.
Δείτε τι ζητούν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και με αυστηρότητα» προκειμένου να «διασφαλίσει ένα ύψιστο επίπεδο ασφάλειας στην επικράτειά της». Η Frontex «θα...πρέπει να διαθέτει ένα πιο σημαντικό απόθεμα αποσπασμένων επιχειρησιακών δυνάμεων» και «σε έκτακτες συνθήκες» θα πρέπει «να μπορεί να παίρνει την πρωτοβουλία να αναπτύσσει με δική της ευθύνη ομάδες ταχείας επέμβασης στα σύνορα», υπογραμμίζουν ο Γάλλος και ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών.

Οι συνοριοφύλακες της Frontex θα πρέπει «να έχουν πρόσβαση στις κατάλληλες βάσεις δεδομένων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το Ευρωπαϊκό Σύστημα Παραβολής Δακτυλικών Αποτυπωμάτων των Αιτούντων Άσυλο [Eurodac], τις βάσεις δεδομένων της Interpol και τις εθνικές βάσεις δεδομένων, κυρίως) και ο ρόλος της «θα μπορούσε επίσης να διευρυνθεί μέχρι την πιθανότητα να διεξάγει επιχειρήσεις στο έδαφος μιας τρίτης χώρας», με τη συμφωνία της ενδιαφερόμενης χώρας και της ΕΕ, υπογραμμίζουν οι δύο υπουργοί.

Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ήδη την περασμένη εβδομάδα να ξεμπλοκάρουν το ευρωπαϊκό Αρχείο Ονομάτων Επιβατών ("PNR"), ένα αρχείο που επιτρέπει την παρακολούθηση των διαδρομών των αεροπορικών επιβατών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο επικεφαλής της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ, συγκέντρωση αδιακρίτως δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Με το σύστημα αυτό, κάθε ευρωπαίος πολίτης ή μη που ταξιδεύει στην ΕΕ θα ταυτοποιείται και θα παρακολουθείται ως οιονεί τρομοκράτης. Ένα αστυνομικό υπερκράτος γεννιέται, πολύ πιο τρομερό και αδίστακτο από οποιοδήποτε αστυνομικό κράτος έχει γνωρίσει στην ιστορία της η γηραιά ήπειρος.

Τι ζητούν λοιπόν οι εκπρόσωποι του νέου ευρωπαϊκού άξονα; Κάτι πολύ απλό. Να αναβαθμιστεί η Frontex σε δύναμη ταχείας επέμβασης με σκοπό τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Και μάλιστα με δυνατότητα να επιχειρεί χωρίς καν την έγκριση του κράτους μέλους, στην επικράτεια του οποίου αναπτύσσει δυνάμεις. Για λόγους φυσικά «εκτάκτων συνθηκών».

Αν αυτό δεν σημαίνει απαρχή στρατιωτικής κατοχής εδαφικής επικράτειας κράτους μέλους, τότε τι σημαίνει; Οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης της Frontex, θα δίνουν λογαριασμό στις δυνάμεις του άξονα και στο διευθυντήριο της ΕΕ. Και μάλιστα με πρόσβαση όχι μόνο στις βάσεις δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κράτους μέλους.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει πρακτικά μετεξέλιξη της σημερινής αποικιακής κατοχής που ασκείται πρωτίστως με όρους πολιτικούς, κανονιστικούς και δημοσιονομικούς, σε στρατιωτική. Κι όλα αυτά με άλλοθι το προσφυγικό. Ποτέ άλλοτε από την εποχή της ναζιστικής κατοχής, δεν έχει τεθεί έτσι απροκάλυπτα θέμα κυριαρχίας της Ελλάδας. Ακόμη και με όρους φύλαξης συνόρων.

Τη λήψη κοινής επιστολής από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα την διεύρυνση της εντολής της Frontex, επιβεβαίωσε η Επιτροπή διά της αρμόδιας εκπροσώπου Νατάσα Μπερτό. Όπως είπε η κ. Μπερτό, η εν λόγω πρόταση θα περιλαμβάνεται στη συνολική πρόταση της Επιτροπής που θα είναι έτοιμη στις 15 Δεκεμβρίου.

«Μας ζητήθηκε να κάνουμε αυτό που ήδη έχουμε υποσχεθεί πως θα κάνουμε» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Κι αυτό θα κληθεί να το υπογράψει η ελληνική πλευρά στα πλαίσια της νέας συνόδου κορυφής.

Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να νομίζει ότι η στρατιωτική κατοχή θα μείνει μόνο σε ζητήματα φύλαξης συνόρων; Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να νομίζει ότι η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων ταχείας επέμβασης θα έχουν σαν στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού;

Στο όνομα των «εκτάκτων συνθηκών» τα πάντα είναι δυνατά. Σκεφτείτε τι «έκτακτες συνθήκες» θα υπάρξουν αν σε μεθοριακές περιοχές της Ελλάδας αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο προβοκατόρικων ενεργειών, σαν αυτή εναντίον του αποκαλούμενου «μειονοτικού» κόμματος στην Κομοτηνή. Πόσο θα χρειαστεί να αναπτυχθούν δυνάμεις κατοχής της Θράκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «έκτακτες συνθήκες»;

Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, αν σκεφτούμε την διακομματική συναίνεση που υπάρχει στην Ελλάδα για να μην αναδειχθεί το πατριωτικό καθήκον, η εθνική κυριαρχία και ελευθερία ως πρώτιστο και μέγιστο έλλειμμα της τωρινής κρίσης. Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα -εκτός ίσως από την περίοδο πριν τον σκηνοθετημένο ελληνοτουρκικό πόλεμο της ντροπής το 1897- δεν υπήρχε μια τόσο ευρεία πολιτική συμφωνία ολοκληρωτικής εγκατάλειψης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας. Ακόμη και στο πιο στοιχειώδες επίπεδο, της φύλαξης των συνόρων.

Δείτε τους όλους. Δεξιούς και αριστερούς. Μην τυχόν και υπάρξει μια φωνή που θέτει το πατριωτικό καθήκον έναντι του νέου ευρωπαϊκού άξονα, που απειλεί πια ευθέως την Ελλάδα κι όχι μόνο, ακόμη και με στρατιωτική κατοχή της παραμεθορίου της. Αμέσως πανστρατιά θα πέσουν πάνω της.

Είδαμε άλλωστε με τι σύμπνοια δεξιών και αριστερών «τσάτσων» από τις ενώσεις εν αποστρατεία και εν ενεργεία επιτέθηκαν προσχηματικά εναντίον του γράφοντος, όταν αυτός τόλμησε να τους θέσει ξεκάθαρα ότι το πρώτο και μέγιστο μέλημά τους οφείλει να είναι το πατριωτικό καθήκον, η κατάσταση του στρατεύματος, αλλά και της εθνικής άμυνας. Και μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας τους να ευαισθητοποιηθεί ακόμη και με την στρατιωτική κατάληψη της χώρας από τους Ευρωπαίους.

Η συμφωνία στο παρασκήνιο είναι να συνδράμουν όλοι, δεξιοί και αριστεροί, στην εξοικείωση του μέσου Έλληνα με το καθεστώς κατοχής της πατρίδας του. Ιδίως τώρα που αυτή αρχίζει βήμα το βήμα να παίρνει χαρακτηριστικά και στρατιωτικής κατοχής. Πρέπει να εξοικειωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην του κάνει εντύπωση, αν σε λίγο καιρό θα βλέπει στους δρόμους της χώρας του να περιπολούν στρατιωτικές δυνάμεις υπό καθεστώς κατεχομένων.

Οι καλοθελητές ξέρουν καλά τη δουλειά τους από σήμερα. Οι μεν δεξιοί θα του ψάλλουν το γνωστό απολυτίκιο των «ευρωπαϊκών ιδανικών» της ασφάλειας από την τρομοκρατία που η ίδια η Δύση εκτρέφει. Ενώ οι αριστεροί θα του ψάλλουν την εις κεκοιμημένους ακολουθία, «έτσι είναι ο καπιταλισμός»!

Και πολύ σύντομα, όποιος τολμά να αντισταθεί ενεργά, όποιος θα διεκδικεί τα αυτονόητα, όποιος θα θεωρεί ότι το δικαίωμα στην πατρίδα είναι το πρώτο και θεμελιώδες που διαχωρίζει τον κοινωνικό άνθρωπο, από την αποκτήνωσή του, θα αντιμετωπίζεται ως σκοτεινός τρομοκράτης. Όπως αντιμετώπιζαν ανέκαθεν οι δυνάμεις κατοχής όσους «ντόπιους ατάκτους - σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποίησε ο Θεοδωράκης και το κόμμα του για να υπερασπιστεί την αναπαραγωγή της ναζιστικής προπαγάνδας εναντίον του μαχόμενου λαού της Κρήτης, από τον «φιλέλληνα» ιστορικό Χανς Ρίχτερ - σήκωναν τη σημαία της αντίστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα εναντίον του εκάστοτε κατακτητή.


Όλοι αυτοί στο κοινοβούλιο, όπως και οι δοτοί τους -από τα συνδικάτα έως τις ενώσεις αποστράτων κι εν ενεργεία- έχουν μόνο μία αποστολή. Να μετατρέψουν την Ελλάδα στην πρώτη χώρα που θα αποδεχθεί οικειοθελώς την κατοχή της από ξένες δυνάμεις και κέντρα. Ειλικρινά, έχουν ανάγει το δωσιλογισμό σε τέτοιο επίπεδο, που ακόμη και οι παλιοί δωσίλογοι τύπου Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου, Ράλλη, μοιάζουν παρθένες. Το θέμα είναι, όμως, αν όλοι εμείς θα τους το επιτρέψουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

11 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:37 π.μ.

... από τον «φιλέλληνα» ιστορικό Χάινς Ρίχτερ σήκωναν τη...

11 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:38 π.μ.

Heinz Richter

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:22 π.μ.

Δεν υπάρχει καμμία κατοχη. Ο καπιταλισμός είναι στο ιμπεριαλιστικό στάδιο. η Αστική τάξη συμμετέχει συνειδητα στους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Λαική Συμμαχία λοιπόν για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ολα τα άλλα είναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.

11 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:27 μ.μ.

@Ανώνυμος

Ακριβές αντίγραφο απο τα κομματικά εγχειρίδια του Περισσού!!!

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:35 μ.μ.

12.27 Η Πραγματικότητα είναι. Ιμπεριαλιστική χώρα είναι η Ελλάδα απο το 1919 οταν συμμετείχε στην Επέμβαση των 15 καπιταλιστικών κρατών στην ουκρανία ενάντια στους Μπολσεβίκους για να πάρει μερίδιο απο την μοιρασιά στην Μικρά Ασία.Και ρίξε και μια ματιά στο Αρθρο του ΛΕΝΙΝ αρχές του 1917 που εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί η Ελβετία είναι Ιμπεριαλιστική χώρα. Αντε καλό διάβασμα.............

11 Δεκεμβρίου 2015 στις 3:37 μ.μ.

Ρε ανόητε τροτσκιστή 1.35μμ... ΠΟΥ ζεις;;; στο 1922 ή στο 2015;;;
Τί σχέση έχει το τί ήταν ΤΟΤΕ η Ελλάδα με το ΤΙ είναι ΣΗΜΕΡΑ;

Αυτή τη δογματική τύφλωση έχουν μόνο οι τροτσκιστές που θεωρούν το μαρξισμό-λενινισμό και τα κείμενα των κλασσικών του ως διαχρονικά Ευαγγέλια χριστιανικού τύπου και όχι ως επιστημονικά-θεωρητικά κείμενα της επιστήμης του διαλεκτικού υλισμού.

"Συγκεκριμένη ανάλυση για συγκεκριμένη κατάσταση", έλεγε ο Λένιν τροτσκάκι 1.35μμ...
Ανάλυση για τη σημερινή Ελλάδα του 2015, αποικία χρέους-προτεκτοράτο-θύμα του ευρώγερμανικού ιμπεριαλισμού και του εγχώριου κομπραδόρικου παρασιτικού δοσιλογισμού κι ΟΧΙ για την Ελλάδα του 1922 λοιπόν.
Καλά μυαλά τροτσκάκι... επειδή όσο διάβασμα και να ρίξεις, Λένιν δεν θα καταλάβεις, παρά μόνο Χριστό...

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:04 μ.μ.

3.37 Καλώς τον Καουτσκι. Καλό διάβασμα στο άρθρο του ΛΕΝΙΝ στον Γκρόιλιχ που του εξηγεί γιατί η Ελβετία είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. Στον ΛΕΝΙΝ που με τις θέσεις του Απρίλη είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ έφυγε απο τα ΣΟΒΙΕΤ και την ανέτρεψε Με τα πολιτικά Μέτωπα η σαν ΕΛΙΓΜΟ που θεωριτικοποιήθηκε η σαν επίσημη θεωρία απο το 20ο Συνέδριο πουθενά η ΕΡγατική τάξη δεν πήρε τα μέσα παραγωγής στα χέρια του γιατί απο την φύση τους τα πολιτικά μέτωπα έχουνε μέσα τον Ταξικό αντίπαλο. Αντε καλό διάβασμα ΚΑΟΥΤΣΚΙ.

Deldio
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:13 μ.μ.

Πλάκωσαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί για να μας υποδείξουν ότι δεν υπάρχει Ελλάδα στο ιμπεριαλιστικό στάδιο σε ενδιάμεση θέση στην πυραμίδα, δεν συμμετέχει με φρεγάτες και τη Σούδα ενεργά σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Κέρας της Αφρικής και σε κοινές επιχειρήσεις με τους άλλους της ΕΕ και το ΝΑΤΟ ενάντια σε λαούς στη Μ. Ανατολή και στη Γιουγκοσλαβία, αλλά δήθεν είναι προτεκτοράτο και αποικία υπό κατοχή από τους Γερμανούς (οπότε ο λαός πρέπει να συμμαχήσει με τμήματα της αστικής τάξης που ζητούν έξοδο από την ευρωζώνη για να διώξουμε τους κακούς ξένους και να μείνει απείραχτη η ντόπια εξουσία του κεφαλαίου για να συνεχίσει να μας ξεζουμίζει). Ανάλυση για τα πανηγύρια, ξεκομμένη από το σήμερα, γυρίζει το χρόνο πίσω στο 1950. Μόλις παλκώσουν οι φασίστες που είναι η τελευταία εφεδρεία, όλοι αυτοί οι "πατριώτες" θα κρυφτούν τρέχοντας, άλλοι θα ξαναβρεθούν στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα ξερονήσια.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:38 μ.μ.

3.37 Μην εκτίθεσαι αδικα. Ο τρότσκι μίλαγε για πολιτικα μετωπα όπως και εσύ. Το ίδιο και οι τροσκιστικές ομάδες σε λαε και ανταρσυα που είστε κολλεγια. Λαθος πόρτα χτύπησες............

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:59 μ.μ.

3.37 Για αυτό έβλεπα χτες κατι Εφοπλιστές και Βιομήχανους να τους σέρνουνε Σιδεροδέσμιους κατι Γερμανοί Καπιταλιστές.........Ρε τους Φουκαράδες τους Καημένους......χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Μη σε χάσουμε μιλάμε είσαι μεγάλο νούμερο.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:15 μ.μ.

4.13 Αυτοί σύντροφε είναι χειρότεροι απο τους φασίστες. Αγγελούδια είναι μπροστά τους.

11 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:40 μ.μ.

.. «φιλέλληνα» ιστορικό Χάινς Ρίχτερ - (Heinz Richter)..

12 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:07 π.μ.

ιστορικό Χάινς Ρίχτερ - - (Heinz Richter)..

12 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:16 μ.μ.

Επαναλαμβάνω:
......... ιστορικό Χάινς Ρίχτερ - - (Heinz Richter)..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger