Home » , » Τρεις μήνες απεργία των δικηγόρων..

Τρεις μήνες απεργία των δικηγόρων..

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 | 5:16 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Τρεις μήνες απεργία αυτών, που έντεχνα, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού, λοιδωρήθηκαν ως το "κίνημα της γραβάτας".., την ώρα, που δυναμικά, υποτίθεται, κινήματα, όπως των αγροτών, υπαναχώρησαν με γέλια, χαριεντίσματα και τσίπουρο!!!, ενώ άλλοι κλάδοι παίζουν κρυφτούλι και η κοινωνία, αντί να είναι στα κάγκελα, βρίσκεται εν υπνώσει.

Τρεις μήνες, που στενάζουμε, οι μαχόμενοι δικηγόροι, οι νέοι, αυτοί που έχουν ωθηθεί στο περιθώριο, ως αποτέλεσμα της βίαιης αναδιάρθρωσης του επαγγέλματος.
Αλλά και τρεις μήνες απεργία, που έχει οδυνηρό κόστος για το κράτος, με την τεράστια απώλεια εσόδων, εκατομμυρίων ευρώ, από την μη διεξαγωγή των δικών.

Και τρεις μήνες, που δεν έχει διεξαχθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ α' κατοικίας, σε συνδυασμό με την κυλιόμενη αποχή των συμβολαιογράφων.

Σήμερα στο Σπόρτιγκ χιλιάδες δικηγόροι πρόκειται να αποφασίσουμε για τη συνέχιση ενός αγώνα, μοναχικού, που μέχρι τώρα ήταν αντικείμενο διαχείρισης αποκλειστικά από τις Διοικήσεις των Συλλόγων ερήμην των δικηγόρων.

Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος η οποιαδήποτε προσπάθεια μας να ανατραπεί από τη στιγμή, που για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε η διάταξη περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας...
Ηλεκτρονική Ψηφοφορία, που στην ουσία καταργεί κάθε έννοια άμεσης και ζωντανής συμμετοχής, απομαζικοποιεί τις συνελεύσεις και de facto αλλοιώνει το αποτέλεσμα της ζωντανής ψηφοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη θα δοθεί και ο αγώνας οφείλει να συνεχισθεί, με όρο sine qua non να περάσει στα χέρια των δικηγόρων, με σύσταση απεργιακής επιτροπής και απεργιακού ταμείου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger