Home » , » Καλή λευτεριά στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό

Καλή λευτεριά στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 | 6:44 μ.μ.

 

Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός, έγινε γνωστός όταν, τη νύχτα της 6ης Δεκέμβρη 2008, ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγοροπουλος πέθανε στα χέρια του, δολοφονημένος από σφαίρες μπάτσου.

Αυτό ήταν ένα γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά στην ζωή του, και εντάχτηκε δυναμικά στο αναρχικό κίνημα.

Κατηγορήθηκε και δικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη, για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012.

Φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης το 2013. Κατά την προσωρινή τους κράτηση, αυτός κι οι 3 συγκατηγορούμενοί του υπέστησαν ακραίας ωμότητας αστυνομική βία.

Μέσα στις φυλακές γνώρισε το απύθμενο ταξικό μίσος του αστικού κράτους στους πολιτικούς του αντιπάλους αναγκαζόμενος να θέσει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή με πολυήμερη σκληρή απεργία πείνας για να κατορθώσει να πετύχει τα δικαιώματα που προσφέρει στους φυλακισμένους ο δικός τους "νομικός πολιτισμός".

 «Ο Νίκος Ρωμανός  μολονότι καταδικασμένος για ποινική υπόθεση, είναι, στην ουσία, πολιτικός κρατούμενος και γ’ αυτό τον αντιμετωπίζουν ως πολιτικό τους αντίπαλο και θέλουν να τον εξοντώσουν», είχε δηλώσει τότε ο Μανόλης Γλέζος.

Πριν λίγες ώρες ο σύντροφος Ν. Ρωμανός αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, και να μειώσει την ποινή του από 18 σε 14 χρόνια για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.
Υπήρξε η συγχώνευση της ποινής αυτής με εκείνης των 11 ετών, που του επιβλήθηκε για την υπόθεση του Βελβεντού,  -πρόκειται για την υπόθεση για την οποία ο Νίκος Ρωμανός και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του αθωώθηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- και από χτες ο σύντροφος μας είναι ανάμεσα μας.

Καλή λευτεριά στο σύντροφο. 

 Διαβάστε πολύ περισσότερα εδώ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger