Home » , » Ν. Ρωμανός: Παρακολουθήσεις της αντιτρομοκρατικής που καθορίζουν την ιδιότυπη σχέση μεταξύ μιας μυστικής υπηρεσίας και των υποψήφιων στόχων-θυμάτων της.

Ν. Ρωμανός: Παρακολουθήσεις της αντιτρομοκρατικής που καθορίζουν την ιδιότυπη σχέση μεταξύ μιας μυστικής υπηρεσίας και των υποψήφιων στόχων-θυμάτων της.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 | 8:59 μ.μ.

Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός, έγινε γνωστός όταν, τη νύχτα της 6ης Δεκέμβρη 2008, ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγοροπουλος πέθανε στα χέρια του, δολοφονημένος από σφαίρες μπάτσου.

Αυτό ήταν ένα γεγονός που σημάδεψε καθοριστικά στην ζωή του, και εντάχτηκε δυναμικά στο αναρχικό κίνημα.

Κατηγορήθηκε και δικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη, για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012.

Φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης το 2013. Κατά την προσωρινή τους κράτηση, αυτός κι οι 3 συγκατηγορούμενοί του υπέστησαν ακραίας ωμότητας αστυνομική βία.

Μέσα στις φυλακές γνώρισε το απύθμενο ταξικό μίσος του αστικού κράτους στους πολιτικούς του αντιπάλους αναγκαζόμενος να θέσει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή με πολυήμερη σκληρή απεργία πείνας για να κατορθώσει να πετύχει τα δικαιώματα που προσφέρει στους φυλακισμένους ο δικός τους "νομικός πολιτισμός".

Μετά από 6 χρόνια φυλακή, αποφυλακίστηκε τον Ιούλη του 2019 και από τότε βρίσκεται στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών. Πρόχειρα θυμόμαστε την περίπτωση της γνωστής αστυνομικής συντάκτριας Νάντιας Αλεξίου η οποία υπέγραφε πρωτοσέλιδο κείμενο στην φυλλάδα που φέρει τον ψευδώνυμο τίτλο "Δημοκρατία", στοχοποιώντας τον αναρχικό Ν. Ρωμανό μέσα από ένα ξεκάθαρα κατασκευασμένο και χυδαίο δημοσίευμα.

Σήμερα η ιστοσελίδα του Τριανταφυλόπουλλου δημοσιεύει μια επιστολή του αναρχικού προλογίζοντας την ως εξής:

Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες δεκαετίες, στις οποίες το άγρυπνο μάτι της Aσφάλειας μαύριζε τις ζωές των ανθρώπων αν θεωρούσε ότι τα πολιτικά φρονήματά τους δεν ήταν τα αρμόζοντα, επιστρατεύει η Ελληνική Αστυνομία εις βάρος του 28χρονου σήμερα Νίκου Ρωμανού.

Αυτό το άγρυπνο μάτι ακολουθεί παντού τον Νίκο Ρωμανό από την αποφυλάκισή του, πριν από τρία χρόνια, μέχρι σήμερα, με διάφορους βαθμούς έντασης ανάλογα με την περίοδο και τα... κέφια της Αντιτρομοκρατικής. Πρόκειται για την πλέον ακραία έκφραση των ακροδεξιών αντανακλαστικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που φέρνουν στον νου τον ζόφο των μετεμφυλιακών δεκαετιών, κατά τη διάρκεια των οποίων κανένας πολίτης που είχε μπει στο στόχαστρό της δεν μπορούσε να κάνει ούτε βήμα χωρίς αυτό να παρακολουθείται και να καταγράφεται λεπτομερώς.

Αυτό ζει σήμερα ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος παρακολουθείται έξω από το σπίτι του, εσχάτως και στα σπίτια των κοντινών ανθρώπων του. Την περασμένη Δευτέρα (20/6) κάθε όριο τσαλαπατήθηκε και κάθε έννοια δημοκρατικότητας κουρελιάστηκε, όταν ο Νίκος Ρωμανός βρέθηκε περικυκλωμένος από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι της φίλης του και φωτογράφιζε αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί κάμερα παρακολούθησης. Ο ίδιος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, από το οποίο αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα. Έμεινε στο τμήμα όσο χρειαζόταν για να απομακρυνθεί το γκρι αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί η κάμερα. Αυτή η στάση της Αστυνομίας, κάποια στελέχη της οποίας άπλωσαν χέρι στον Νίκο Ρωμανό κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, δείχνουν ότι τα περί εκδημοκρατισμού της, μετά τα μαύρα χρόνια της μεταπολεμικής Δεξιάς, αποτελούν συχνά κούφια λόγια.


(Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην zougla)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger