Home » , , » Κάθε λέξη των 7.500 (!) σελίδων

Κάθε λέξη των 7.500 (!) σελίδων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Μαΐου 2016 | 5:57 μ.μ.


Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ: «Η περίοδος της κρίσης και του μνημονίου βάθυνε αυτήν τη φοροδοτική ανισότητα με πρωτοφανή τρόπο και εξάντλησε τους συνήθεις υπόπτους με την αύξηση τόσο της άμεσης όσο και της έμμεσης φορολογίας (...). Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται (...) ότι θα θέσει ένα τέλος στον οικονομικό και κοινωνικό αυτό παραλογισμό, στον ανορθολογισμό και στην αδικία (...). Δεσμευόμαστε να υιοθετήσουμε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα (...) μεταθέτοντας το βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Θεσπίζουμε το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ (...). Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 (...). Η μεγάλη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος είναι η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την (...) ανακούφιση μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων».

Πρόκειται για αποσπάσματα από τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα, τον Φλεβάρη του 2015.
Συγκρίνετέ τα με όποιο απόσπασμα θέλετε από τις 7.500 σελίδες (!) αυτού του νέου «κρυφού μνημονίου» που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Συγκρίνετέ τα με τις νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, με τις νέες αυξήσεις της έμμεσης και πιο ληστρικής φορολογίας, από μακαρόνια και τυποποιημένα τρόφιμα μέχρι εισιτήρια, με την κατάργηση και αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ που επιβάλλουν στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Συγκρίνετέ τα. Κι αφού δεν ντρέπονται αυτοί -αυτοί που έλεγαν ότι είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος» κι αποδείχτηκαν η κάθε λέξη φανερών και κρυφών μνημονίων- ας ντραπούν για λογαριασμό τους όσοι δεν έχουν διαρρήξει τους δεσμούς τους με την τσίπα, τη συνέπεια, την αλήθεια, το φιλότιμο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger