Home » , » Πολιτικοί κρατούμενοι προς Παρασκευόπουλο: Δε θα μας θάψετε ζωντανούς!

Πολιτικοί κρατούμενοι προς Παρασκευόπουλο: Δε θα μας θάψετε ζωντανούς!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Μαΐου 2016 | 2:01 π.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Οι πολιτικοί κρατούμενοι της υπόγειας 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού έστειλαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω της διοίκησης της φυλακής, το εξής κείμενο:

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο
και τον γενικό γραμματέα Ε. Φυτράκη

Επειδή δεν πέρασαν πολλές μέρες από την Ημερίδα «Φυλακές, δικαιώματα, διαφάνεια και λογοδοσία», που οργανώσατε στις 19/5/2016, στην οποία διατυπώσατε διάφορα περί «παράθυρου στις φυλακές», «διαφάνειας» και άλλα τέτοια ηχηρά, σας γνωρίζουμε ότι, στην απόπειρά σας να κλείσετε το μικρό άνοιγμα στον ουρανό μας – τον οποίο ήδη αυλακώνουν πυκνά κάγκελα και αγκαθωτά σύρματα – και να μας εγκιβωτίσετε με πυκνό σιδερένιο πλέγμα σε ένα πραγματικό κλουβί, θα αντιδράσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Κορυδαλλός, 27/5/2016

Κουφοντίνας Δημήτρης
Μαζιώτης Νίκος
Τσάκαλος Χρήστος
Τσάκαλος Γεράσιμος
Πολύδωρος Γιώργος
Χατζημιχελάκης Χάρης
Γουρνάς Κώστας
Πετρακάκος Γιώργος

Στο μεταξύ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη φωτογραφία, συνεχίζεται και σήμερα η δουλειά των συνεργείων, που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν πρόσθετο πυκνό πλέγμα στη «νεκρή ζώνη» που υπάρχει ανάμεσα στα υπόγεια κελιά και το χώρο όπου βρίσκονται οι δικαστικές αίθουσες (αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε εδώ).

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα εκδικητικό σχέδιο πρόσθετης τιμωρίας των πολιτικών κρατούμενων, η εντολή για το οποίο –όπως όλα δείχνουν- έχei δοθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν είναι τυχαίο ότι από χθες προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον γενικό γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος αποφεύγει να βγει στο τηλέφωνο, ενώ οι συνεργάτες του δε δίνουν καμιά απάντηση στα ερωτήματα που διατυπώνουμε.

Ρωτάμε, λοιπόν, τον άλλοτε φιλελεύθερο καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Νίκο Παρασκευόπουλο: σε ποια «σωφρονιστική» λογική υπακούει η προσπάθεια να θαφτούν κυριολεκτικά μέσα σ’ ένα πυκνό σιδερένιο κλουβί οι πολιτικοί κρατούμενοι; Το 2004 έγινε απεργία πείνας για να καταργηθεί το κλουβί και να μπορούν οι πολιτικοί κρατούμενοι να βλέπουν λίγο ουρανό. Ο συντηρητικός Αν. Παπαληγούρης αναγκάστηκε να διαλύσει το κλουβί. Θα το επαναφέρει εν έτει 2016 ο καθηγητής Παρασκευόπουλος, συνδέοντας το όνομά του με μεθόδους εξουθένωσης κρατουμένων;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger