Home » » Η απάντηση-ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΙΝΑΠ

Η απάντηση-ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΙΝΑΠ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 | 6:22 μ.μ.

Συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 9 Μάη το προεδρείο από το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών (σ.σ. απαντώντας σε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το  "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή") επισημαίνει:

«Στη συνεδρίαση η ΔΗΠΑΚ πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".

- Αυτή την κρυστάλλινη θέση της ΔΗΠΑΚ επιχείρησε να διαστρεβλώσει για πολλοστή φορά η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ). Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" αναμασά τη καραμέλα για δήθεν σύμπλευση της ΔΗΠΑΚ με την παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ)!

- Η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" πρότεινε τη δημιουργία “αντιμνημονιακού” προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στη ΔΗΠΑΚ, την ΑΙΚ και την ΑΙΣ αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Συνεχίζουν να είναι συνεπείς υπερασπιστές της χρεωκοπημένης “αντιμνημονιακής“ γραμμής που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

- Ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού τους είναι ότι πρότειναν συνεργασία στην παράταξη της ΑΙΣ, την οποία πριν 2 μήνες είχαν καταγγείλει ανοιχτά ότι “δεν προτείνει καμία λύση” και ότι “εκχωρεί το δικαίωμα της πολιτικής στο κυρίαρχο σύστημα και στους εκπροσώπους του”. Μ’ αυτή την παράταξη, λοιπόν, θα έφτιαχναν προεδρείο; Ή μήπως με την ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και ζητάει “δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς”, δηλαδή με επιχειρηματικά κριτήρια; Αυτές οι θέσεις θα “ενδυναμώσουν το σωματείο” και θα “δώσουν μήνυμα ότι κάτι αλλάζει”, όπως είπαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του "Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή"; Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!!

- Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Την ίδια στάση είχαν κρατήσει και πριν από 3 χρόνια που καλούσαν σε συγκρότηση “αριστερού” προεδρείου μαζί και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε έλεγαν τα ίδια για τη ΔΗΠΑΚ επειδή δεν είχε δεχθεί να συμμετάσχει.

Η ΔΗΠΑΚ από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα “αντιμημονιακά” προεδρεία. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

13 Μαΐου 2016 στις 3:53 μ.μ.

Επανάληψη,επειδή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

[...]Η σύμπραξη όμως της ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ με αυτούς στο προεδρείο (για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια) αποτελεί ΑΡΝΗΤΙΚΗ εξέλιξη: υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά (2013) η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ επέμενε μεν πάλι στην θέση για «αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο», όμως λόγω μη συμφωνίας όλων των παρατάξεων η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ τότε ΔΕΝ είχε ψηφίσει την ΝΔ για πρόεδρο (είχε ψηφίσει λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες για όλες τις θέσεις) και ΔΕΝ είχε μπει στο προεδρείο. Και επέλεξε να «μπει» τώρα, που το συνδικαλιστικό μπλοκ ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (4+2+1 = 7 έδρες στις 15) στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και που η παράταξη της κ. Παγώνη έχει 4 έδρες αντί για 5 που είχε την προηγούμενη φορά …

Όσον αφορά το προεδρείο λοιπόν, η μειοψηφία έγινε πλειοψηφία και η προεδρία «χαρίστηκε» πάλι στην Μ. Παγώνη (ΝΔ) με την σύμπραξη και της ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ, όποιο «σκεπτικό» και να προβάλλεται για να δικαιολογηθεί αυτή η σύμπραξη.


Εκτός από την πολιτική ουσία της στήριξης στο συνδικαλιστικό μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, η στάση αυτή από ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ και ΑΙΚ είναι επίσης προβληματική για τη στήριξη στο πρόσωπο της Ματίνας Παγώνη, η οποία έχει καταγγελθεί για άσκηση δίωξης ενάντια στους ίδιους τους ειδικευόμενους της κλινικής της ως Συντονίστρια Διευθύντρια, επειδή ασκούσαν το νόμιμο δικαίωμά τους στην επίσχεση εργασίας.


Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και οι κοινοβουλευτικές συμπράξεις, τα υπόγεια παζάρια των ηγεσιών είναι, ούτως ή άλλως, συνηθισμένο φαινόμενο στην ΕΙΝΑΠ τις τελευταίες δεκαετίες.


Αυτή η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ (που καλύπτεται πίσω από τη θέση περί “αναλογικών προεδρείων”) είναι συνέπεια της αντίληψής της γενικότερα για το μαζικό, συνδικαλιστικό κίνημα. Που αρχίζει και τελειώνει με τη δουλειά “ζύμωσης”, τις κινητοποιήσεις ρουτίνας, το δισταγμό μπροστά σε αποφασιστικές απεργιακές συγκρούσεις, την προσχηματική – όπως αποδεικνύεται – καταγγελία των άλλων παρατάξεων και την έμπρακτη ταύτιση του αγωνιστικού σχεδίου του με τις κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που κατά τ’ άλλα τις καταγγέλλει.


Γι’ αυτό ακόμα και στην κορυφαία μάχη του ασφαλιστικού αποκλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη, περιέφερε επί 3 μήνες μια 48ωρη απεργία – φάντασμα σε συνεργασία με τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (χωρίς να την προσδιορίζει χρονικά) δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ανασυνταχτεί.


Τα ίδια έκαναν και οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Και όταν επιτέλους προκηρύχτηκε η 48ωρη απεργία τα πάντα είχαν κριθεί. Οι κινητοποιήσεις εκ των πραγμάτων πήραν το χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την τιμή των όπλων! Υπενθυμίζεται εδώ πως π.χ. στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ η πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή για έναρξη του απεργιακού αγώνα ΠΡΙΝ την κατάθεση του ασφα-«ληστρικού» νομοσχεδίου, είχε ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ από Μέτωπο, ΔΗΚΝΙ, ΠΑΣΚ και ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ.

Γιατί λοιπόν αφού και στο αγωνιστικό σχέδιο πήγαν “αναλογικά – αντιπροσωπευτικά” μαζί με τους Παναγόπουλους και με την ΔΑΚΕ, να μην πάνε και στα προεδρεία ; Οι συναγωνιστές υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους !


Πιστεύουμε επίσης πως η αλλαγή στάσης – «κωλοτούμπα» του εκπροσώπου της ΑΙΚ μέσα στις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση, συνιστά επίσης ΑΡΝΗΤΙΚΗ εξέλιξη. Υπενθυμίζουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΑΙΚ είχε αναγνώσει κείμενο (που προφανώς αποτελούσε απόφαση της παράταξής του) το οποίο τασσόταν υπέρ «αντιμνημονιακού» προεδρείου.


13 Μαΐου 2016 στις 9:36 μ.μ.

Έχετε πρόβλημα με τους ανώνυμους,έχετε και με τους ''επώνυμους''.

Τελικά τι συμβαίνει με εσάς και σνομπάρετε (κόβετε) κάτι που δεν σας πάει.Θέλετε ή δεν θέλετε τα σχόλια ακόμα κι αν διαφωνείται ?

Φυσικά αναφέρομαι σε σχόλιο που κόψατε

14 Μαΐου 2016 στις 6:44 μ.μ.

Να κάνω μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει.Η ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ ψήφισε για πρόεδρο αυτόν της ΝΔ ή απλώς μπήκε στο προεδρείο;Γιατί η ανακοίνωση υπονοεί πως ψήφισε για πρόεδρο αυτόν της ΝΔ ενώ την προηγούμενη φορά είχε ψηφίσει λευκό. niko demo;κάποιος άλλος;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger