Home » , » Συνεχίζεται η …. «πορεία προς την ανάκαμψη» (Βίντεο)

Συνεχίζεται η …. «πορεία προς την ανάκαμψη» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 | 3:08 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Σκάι- παρακολουθούμε την «πορεία προς την ανάκαμψη» -όπως την εννοούν οι ξένοι προστάτες του Τσίπρα- της Ελληνικής οικονομίας.
Κι αυτή μεταφράζεται με το ψαλίδισμα κατά 40% των επικουρικών συντάξεων περίπου 200.000 συνταξιούχων οι οποίοι έχει σήμερα έπαιρναν συνολικά, κύρια και επικουρική σύνταξη 1.300 ευρώ μικτά (1.100 ευρώ καθαρά).
Είναι κι αυτή μια προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, για το χτύπημα του μεγάλου κεφαλαίου.

Να προσθέσουμε ότι με την ίδια υπουργική απόφαση ξεκινάει από σήμερα νέο σύστημα επανυπολογισμού όλων των κύριων συντάξεων 2.500.000 συνταξιούχων με νέο ψαλίδισμα των συντάξεων των απόμαχων της δουλειάς.

Την ίδια στιγμή σε ένα καινούργιο «μαγείρεμα» προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Αποφάσισε ότι όσοι πολίτες δικαιούνται επιστροφή φόρου αυτή να συμψηφίζεται με πιθανόν οφειλές που θα έχουν προς το δημόσιο.
Πρακτικά δηλαδή αν κάποιος έχει να λαμβάνει από την εφορία ένα ποσό και χρωστάει τον ΕΝΦΙΑ, αυτό αυτόματα θα παρακρατείται. Από φαντασία δηλαδή δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Λεπτομέρεια κυβερνητική απόφαση που έδινε περιθώρια στους πολίτες να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις).

Ταυτόχρονα ο «θάνατος του εμποράκου» παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ 7 στις 10 επιχειρήσεις αδυνατούν να καταβάλλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και βαδίζουν για λουκέτο. Θα προστεθούν δηλαδή κι αυτές στις 10.000 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει από τις αρχές του φετινού χρόνου.
Συνεχίζεται ακάθεκτα δηλαδή η …. «πορεία προς την ανάκαμψη»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Ιουνίου 2016 στις 5:11 μ.μ.

Αλλη μια μερα με ΒΚ λογοκρισια απο τις αριστερες ουρες του Τσιπρα.
Αν ηταν για μουτζες στις πλατειες η χωροι με την Ζωη στο Συνταγμα, πρωτο τραπεζι πιστα θα το ειχατε.

Οταν κατεβαινουν οι λιμενεργατες, οι νοσοκομειακοι, οι συνταξιουχοι, τοτε μουγκα.

http://www.902.gr/eidisi/ygeia/99383/se-exelixi-i-maziki-apergiaki-sygkentrosi-ton-ygeionomikon-exo-apo-ypoyrgeio

http://www.902.gr/eidisi/syntaxioyhoi/99378/se-exelixi-i-maziki-kinitopoiisi-ton-syntaxioyhon-poreia-ayti-tin-ora-sto

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger