Home » , » Λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς υπάρχουν

Λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς υπάρχουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 | 7:14 μ.μ.

Πριν μερικές μέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ποσοστά επί του ΑΕΠ που δαπανούν για πολεμικούς εξοπλισμούς οι χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Εκεί λοιπόν παρατηρούμε ότι η Ελλάδα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με τα εκατομμύρια ανέργους, υποαπασχολούμενους και εξαθλιωμένους πολίτες, κρατάει τα πρωτεία –μετά την Αμερική- στα ποσά που δαπανά, υποτίθεται για να θωρακίσει την εδαφική της  ασφάλεια.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι ενώ η Ελλάδα διαθέτει  το 2,5% του ΑΕΙ της για εξοπλιστικές δαπάνες ,  η Γερμανία δίνει το 1,2% η Γαλλία 1,8% ενώ η Τουρκία 1,7%. 

Πλεονασμός να αναφέρουμε το πάρτυ της μίζας που έχει στηθεί με όλη αυτή την διαδικασία της προμήθειας πολεμικών εξοπλισμών. Ίσως σε μερικά χρόνια –ανάλογα των πολιτικών εξελίξεων που θα υπάρχουν- ξαναπαρακολουθήσουμε κάποια ιστορία παρόμοια του Τσοχατζόπουλου – Καντά κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό για το εύρος αυτού του τεράστιου σκανδάλου το ότι αν και έχουν περάσει χρόνια από την αποκάλυψη του, ούτε πού κατέληξαν οι τεράστιες μίζες αποδείχτηκε, ενώ καθημερινά παρουσιάζεται εμπλοκή νέων προσώπων που μέχρι τώρα έμειναν στο απυρόβλητο


Κάναμε αυτή την εισαγωγή γιατί με αφορμή την είδηση που είδε την δημοσιότητα και η οποία αναφέρει ότι: «Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, διοργανώνει συνέδριο με θέμα “1st Ηellenic – Αmerican Rotary Wing Industry Day”, το οποίο θα διεξαχθεί από 6 έως 8 Ιουνίου 2016, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα», οι σύντροφοι του «Σπάρτακου» κάνουν έναν ενδιαφέροντα σχολιασμό. Διαβάστε τον
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger