Home » , » Κράτος: «Λάτσης εν Λάτσει»!

Κράτος: «Λάτσης εν Λάτσει»!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 | 7:29 μ.μ.

«Εδώ και 3 χρόνια σε όλη την Ελλάδα εξελίσσεται μια πρωτοφανής σε μέγεθος εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Πρωτοφανείς όχι μόνο για τα Ελληνικά δεδομένα, ίσως και για τα παγκόσμια δεδομένα. Μια διαδικασία που προωθείται με όρους ληστρικούς για το δημόσιο συμφέρον. Ο στόχος αυτής της διαδικασίας είναι, υποτίθεται, η μείωση του δημίου χρέους. Αυτό όμως είναι μονάχα το πρόσχημα, διότι στην πραγματικότητα ο στόχος, που δεν μπορεί πια να κρυφτεί, είναι ότι όλο αυτό γίνεται για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων. Για την υποτίμηση των αξιών και τον πλουτισμό κάποιων που θα αξιοποιήσουν αυτή την γη αλλά και κάποιων άλλων μεσαζόντων που ως γνωστών θα πάρουν μίζες κάτω απ’ το τραπέζι, γιατί έτσι γίνονται η δουλειές σ’ αυτή την χώρα, χρόνια τώρα».

Αλέξης Τσίπρας  στις 28.02.2014 το θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε θέμα   «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται»..

Όταν το 2014 η τότε κυβέρνηση προσπαθούσε να ξεπουλήσει το Ελληνικό στον Λάτση είχαν ξεσηκωθεί και η πέτρες (Διαβάστε εδώ ένα χαρακτηριστικό άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη).
Ηταν η εποχή που λαύρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο καυτηρίαζαν την κυβερνητική πρόθεση. http://

Σε κείμενο του μάλιστα ο Nίκος Μπογιόπουλος επισήμανε:

Κράτος: «Λάτσης εν Λάτσει»!


O κ.Λάτσης είναι τραπεζίτης. Από αυτούς που φούνταραν τις τράπεζές τους.Αλλά αυτό δεν εμποδίζει  την κυβέρνηση να τον επιδοτεί (μαζί με τους άλλους τραπεζίτες) και να του δίνει το δικαίωμα, αν και έγινε ό,τι έγινε με την Eurobank, να κατέχει πάνω από το 10% της Εθνικής.

Για να κάνει πλάτες στους «Λάτσηδες» η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «το κράτος δεν έχει λεφτά να αξιοποιήσει το Ελληνικό και άρα  το Ελληνικό πρέπει να πουληθεί για να αξιοποιηθεί»…  Μάλιστα. Προσέξτε: Η «επένδυση» που λέει ότι θα κάνει ο κ.Λάτσης στο Ελληνικό είναι το 1/40 (!)  των χρημάτων που το κράτος (που… δεν έχει λεφτά) έχει χαρίσει στις τράπεζες την τελευταία 5ετία! Θα μπορούσαν λοιπόν να κρατήσουν τα 39/40 αυτού του πακτωλού για την χούφτα των τραπεζιτών και να δώσουν έστω το 1/40 από αυτά στο Ελληνικό. Για να γίνει το Ελληνικό πνεύμονας ανάσας και ζωής για τις 5 εκατομμύρια ψυχές του Λεκανοπεδίου. Και να μη γίνει «φιλέτο» που θα κάνει «μπίσνες» ο ένας (!) μειοδότης Λάτσης. Αυτοί τι έκαναν; Έδωσαν 6.500 στρέμματα στον Λάτση και μάλιστα σε τιμή τετραγωνικού που αντιστοιχεί σε τιμή τετραγωνικού για γκαρσονιέρα στην Κυψέλη…

Η κυβέρνηση λέει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται». Η δικαστική απόφαση λέει ότι το «The Mall Athens» είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ευρώπη. Αλλά η κυβέρνηση τι έκανε; Για να μην πληρώσει ούτε μισό ευρώ πρόστιμο ο Λάτσης για την φαραωνικών διαστάσεων αυθαιρεσία του, οι κυβερνώντες ενέταξαν αναδρομικά το «Mall» σε… επενδυτικό νόμο του 2010!

Κατόπιν αυτών θα έλεγε κανείς ότι ο όμιλος Λάτση λειτουργεί στην Ελλάδα ως «κράτος εν κράτει». Θα μπορούσε να είναι κι έτσι. Όμως τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στον καπιταλισμό γενικότερα. Που σημαίνει ότι δεν είναι ο Λάτσης που λειτουργεί  ως «κράτος εν κράτει». Είναι ότι – από κατασκευής, εκ πεποιθήσεως και απροσχημάτιστα – το κράτος τους υπάρχει μόνο για τους «Λάτσηδες».

Εν ολίγοις: Δεν έχουμε έναν Λάτση ή περισσότερους «Λάτσηδες» που λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει». Έχουμε το ίδιο το κράτος των «Λάτσηδων» που (και στην καπιταλιστική, φυσικά, Ελλάδα), λειτουργεί ως «Λάτσης εν Λάτσει».

Ότι, λοιπόν δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση και στην συγκεκριμένη περίπτωση του ξεπούλημα του Ελληνικού το κατορθώνει η «δεύτερη αριστερή κυβέρνηση.
Συνεπής δηλαδή σε όλα του ο σημερινός πρωθυπουργός όπως και στην προεκλογική του δέσμευση: «Τη μάχη για να μετατραπεί το Ελληνικό σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό σε όλους και όλες τους πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, δε πρόκειται να την εγκαταλείψουμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους πολίτες και το όραμα για ποιότητα ζωής».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Ιουνίου 2016 στις 2:11 μ.μ.

Καλε ναι, δεν το ξεραμε οτι εχουμε καπιταλισμο.
Δεν γνωριζαμε καλε οτι η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια ειναι οπλο της πλουτοκρατιας.
Εμεις το μονο που ξεραμε ηταν για το προδοτικο σεχταριστικο ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger