Home » » ΒΙΟΜΕ - ΡΟΜΠΕΝ: Σήμερα στο ΕΜΠΡΟΣ, αύριο στο υπ. Εργασίας

ΒΙΟΜΕ - ΡΟΜΠΕΝ: Σήμερα στο ΕΜΠΡΟΣ, αύριο στο υπ. Εργασίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 | 12:01 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ και οι Ρομπέν του ξύλου, μαζί με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, κατεβαίνουν ενωμένοι στην Αθήνα, από τις 30/6 και για όσο χρειαστεί στο Υπουργείο Εργασίας, για τη διεκδίκηση άμεσης λύσης για τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια.

- Πέμπτη, 30/6, 20:00, ανοιχτή συνέλευση στο θέατρο Εμπρός

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 1/7, ΑΠΌ ΤΙΣ 9:00, ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΊΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ)

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κάλεσμα για συμπαράσταση που απεύθυνε η ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Αγώνα της  ΒΙΟΜΕ προς τα σωματεία, τις κινήσεις, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της εργατικής τάξης, των μαχόμενων κοινωνικών και εργατικών αγώνων. Προς τους ανένταχτους αγωνιστές και τους αλληλέγγυους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

30 Ιουνίου 2016 στις 1:16 μ.μ.

...Την αμέριστη συμπαράσταση όλων των κομματιών του κινήματος πρέπει να έχουν οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων της ΒΙΟΜΕ και των ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου. Οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί πως αυτά τα εγχειρήματα δεν μπορούν να επιβιώσουν στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό και δεν αποτελούν λύση στον καπιταλιστικό κόσμο είναι άλλοθι για τη μη υπεράσπιση της εργατικής αυτενέργειας, της αυτοδιαχείρησης και της εργατικής δημοκρατίας. Καλύτερα είναι να παλέψουμε για να πάρουμε στα χέρια μας την παραγωγική δραστηριότητα από το να αγωνιζόμαστε στις συνέπειες των εργατικών και λαικών δικαιωμάτων. Ελπίδα αποτελούν αυτά τα παραδείγματα των εργατών απέναντι στα αφεντικά που παρατάνε τα εργοστάσια, αντί να γραφούν στον ΟΑΕΔ
γράφουν λαμπρές σελίδες στο μαχόμενο εργατικό κίνημα, κίνημα ανταγωνιστικό απέναντι στο κεφάλαιο και κράτος....

30 Ιουνίου 2016 στις 4:59 μ.μ.

δεν ξέρω για τους ΡΟΜΠΕΝ, αλλά η ΒΙΟΜΕ μούφα είναι, συμμετέχουν οι μισοί και λιγότερο από τους παλιούς εργαζόμενους και ουσιαστικά συντηρούν έναν μύθο ''αυτοδιαχείρισης'' για κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ και της αναρχίας. Για τις αποζημιώσεις 250 απολυμένων εργαζομένων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ δεν βλέπω να μιλάει κανείς; Έτσι θα προσεγγίσετε την εργατική τάξη; Επιλέγοντας ιδεολογήματα και από ουσία τίποτε; Στο συγκεκριμένο θέμα το ΚΚΕ έχει δίκιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger