Home » , » Οσο περισσότερο μας εξαθλιώνουν τόσο μεγαλύτερα είναι τα "εύσημα" που εισπράττουν από "εταίρους" και "συμμάχους".

Οσο περισσότερο μας εξαθλιώνουν τόσο μεγαλύτερα είναι τα "εύσημα" που εισπράττουν από "εταίρους" και "συμμάχους".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 | 12:41 μ.μ.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει προηγούμενο στις τελευταίες δεκαετίες ελληνική κυβέρνηση να παίρνει τόσα «εύσημα» από ξένους κρατικούς αξιωματούχους και καπιταλιστικά κράτη για την πολιτική που επιβάλλει.

Μόλις πριν δυο μέρες σχολιάζαμε το «λιβάνισμα» που έκαναν στον Τσίπρα, Σόιμπλε και Ντάϊσελμπλουμ.

Σήμερα από την ειδησεογραφία πληροφορούμαστε ότι «Οι Αμερικανοί …”βγάζουν το καπέλο” στον Αλέξη, και μιλούν για εντυπωσιακή πολιτική αλλαγή». 

Συγκεκριμένα μαθαίνουμε ότι δυο ανώτατοι Αμερικανικοί αξιωματούχοι ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τσάρλς Κάπτσαν και ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Ουόλι Αντεγιέμο μιλώντας στη διάρκεια του 32ου Συνέδριου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) χρησιμοποίησαν μια γλώσσα που έσταζε «μέλι» για τον Τσίπρα.

Σ’ αυτή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον ακούσαμε τον Κάπτσαν να λέει χαρακτηριστικά: «Βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα γιατί  ξεφορτώθηκε στην πορεία –σ.σ τους "σκληρούς αριστερούς", όπως χαρακτήρισε όσους απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ- και οργάνωσε ένα συντεταγμένο συνασπισμό, που έχει κάνει αξιοσημείωτο έργο στη φορολογική, στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση κάνοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες επιλογές στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».  

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν o. Αντεγιέμο αφού ανέφερε ότι μιλά «πολύ συχνά στο τηλέφωνο» με τον υπουργό Οικονομικών Ε.Τσακαλώτο συμπλήρωσε: «αν και η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι μικρότερη από εκείνη που θα θέλαμε, -σ.σ ποτέ δεν "χορταίνονταν" στις απαιτήσεις τους οι "σύμμαχοι"- είναι σίγουρο ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί σήμερα μεταξύ της Ελλάδας, των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη».

Το πώς προχωράει αυτή η «πορεία προς την ανάπτυξη» το βλέπουμε καθημερινά. Μόλις χτες ανακοινώθηκε  η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση έως και 32% στα μερίσματα που καταβάλει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ χτες το βράδυ  δημοσιεύτηκαν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν οι ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών επιβάλλονται  μειώσεις έως και 40% στις επικουρικές συντάξεις και έως 22% στα εφάπαξ.

Το θέμα δεν είναι ότι οι κυβερνώντες είναι ξεφτιλισμένοι, ταγμένοι να επιβάλλουν μια βάρβαρη ταξική πολιτική που εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. Το πρόβλημα είναι ότι τους παρακολουθούμε αμέτοχοι να σχεδιάζουν και να επιβάλλουν την απόλυτη φτώχεια και μιζέρια μας χωρίς να ανταποκρινόμαστε στις δράσεις που απαιτούν οι περιστάσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger