Home » , , » Να κι ένα ταιριαστό όνομα για τυφώνα. "Malakas"

Να κι ένα ταιριαστό όνομα για τυφώνα. "Malakas"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 | 4:32 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Να κι ένα ταιριαστό όνομα για τυφώνα. "Malakas". O malakas λοιπόν πρόκειται τις επόμενες μέρες να χτυπήσει τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία. Επειδή ακριβώς είναι malakas, θα κάνει μεγάλη ζημιά. Όπως κάθε ένας που έχει αυτό το όνομα. Εξ ου και η φράση: Κοίτα το malaka τι έκανε!

 Έχουμε κι εδώ τέτοιους τυφώνες. Χρόνια τώρα μας χτυπάνε και είναι πολύ χειρότεροι από τον Γιαπωνέζικο.

Έχουμε τον τοκογλύφο malaka. Αυτός κι αν είναι συμφορά. Δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, δικαιώματα, Υγεία, Παιδεία... τα κατέστρεψε όλα. Τώρα θα ξαναχτυπήσει τον κατώτατο μισθό. Θα τον κοντύνει κι άλλο, θα τον κάνει αόρατο.

Βέβαια η "κυβέρνηση" δηλαδή οι εκτελεστές εντολών των δανειστών, δήλωσαν τα γνωστά: Ότι δήθεν θα προστατευτεί ο κατώτατος μισθός, ότι διαπραγματεύονται... Οπότε θα ξαναγίνουν οι συνηθισμένες νίλες. Γιατί πως να διαπραγματευτείς με τον τυφώνα; Κι όταν έχει τέτοιο όνομα, κολλητικό, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε φωνάζουν κι εσένα malaka. "Τι κάνει ρε ο malakas"; Κοροϊδεύει εμάς, τουλάχιστον έτσι νομίζει...

Γιατί δεν τους ρίχνει ο κόσμος κι ακόμα τους ανέχεται; Για τον Κούλη. Μόνο γι αυτό το λόγο, αντέχουν ακόμα.

Ο Κούλης δεν είναι malakas. Είναι χειρότερος, έχει ανέβει κατηγορία. Δεν τον λες τυφώνα τον λες Αρμαγεδδώνα. Λέει πως θέλει να βάλουμε "πλάτη". Να σκύψουμε δηλαδή, να έρθει αυτός από πίσω. Δεν είναι ακριβώς πλάτη, είναι πιο χαμηλά το σημείο που μας ζητάει. Όπισθεν είναι πάντως, σ' αυτό λέει αλήθεια. Πίσω στο Μεσαίωνα. Βέβαια τόσο καιρό, πόλο δίνουμε στα όρνεα των αγορών. Γι αυτό κι εμείς είμαστε λίγο...τυφώνες. Λιγάκι όμως. Γιατί έχει κι ο τυφώνας τα όρια του. Μόνο το μνημόνιο είναι χωρίς όρια, χωρίς καμία αναστολή. Και η ανθρώπινη βλακεία επίσης.

Είπα βλακεία και θυμήθηκα άλλο τυφώνα. Ρατσιστή malaka, που για όλα του φταίνε οι πρόσφυγες. Στους ξένους με λεφτά, τους τουρίστες, κάνει τεμενάδες, τους φτωχούς ξένους όμως ούτε να τους δει. Δεν έχει δουλειά; Φταίνε οι ξένοι. Όχι αυτοί που απολύουν, οι ξένοι! Δεν έχει λεφτά; Πάλι οι ξένοι του φταίνε! Ούτε τα χαράτσια, ούτε όσοι λεηλατούν το δημόσιο χρήμα. Δεν βρίσκει γυναίκα κι έτσι βολεύεται "με τη χείρα και τα πέντε ορφανά"; Πάλι οι ξένοι του φταίνε, "μας παίρνουν τις γυναίκες"!

Οι ξένοι κι οι Κομμουνιστές φταίνε, όχι ο παλιοχαρακτήρας του, ο φασισμός που τον δέρνει και που διώχνει τους άλλους από κοντά του... Τυφώνας σκέτος, ο μεγαλύτερος malakas.
Έχουμε γεμίσει τυφώνες. Τους στέλνουμε Βουλή, αντί να τους ξαποστείλουμε στο διάολο. Μετά όμως τρέχουμε να προφυλαχτούμε, να σώσουμε τις περιουσίες μας. Αλλά όταν σπέρνεις αεριτζήδες και παπατζήδες, θερίζεις τυφώνες, οι όποιοι σε παίρνουν και σε σηκώνουν μαζί με το σπίτι σου, ως άλλη Ντόροθι. Εδώ δεν υπάρχει μάγος του Οζ. Πρόλαβε και πήρε σύνταξη. Υπάρχει μόνο Επανάσταση, για να γλυτώσεις από αυτού του είδους τους malakes... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger