Home » , , » Απόφαση για Μαρφίν: Τί λένε τώρα τα ΜΜΕ που είχαν ήδη καταδικάσει τους αναρχικούς που σήμερα αθωώθηκαν;

Απόφαση για Μαρφίν: Τί λένε τώρα τα ΜΜΕ που είχαν ήδη καταδικάσει τους αναρχικούς που σήμερα αθωώθηκαν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 | 9:26 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 Ένας επαναστάτης μάχεται μαζί με τους συντρόφους του υπέρ των εργαζόμενων, των ανέργων, των ανθρώπων που δεν είναι πλούσιοι, που δεν εκμεταλλεύονται τους άλλους, αλλά βρίσκονται παραγκωνισμένοι, θύματα οι ίδιοι της άδικης πολιτικής. Την Τραγωδία λοιπόν της Marfin, όπου πέθαναν απλοί υπάλληλοι, μάλιστα εξ' αυτών μια έγκυος γυναίκα, αποκλείεται να την έκαναν όσοι θέλουν να γίνει καλύτερος ο κόσμος μας. Δεν είναι δυνατόν να χτύπησαν τυφλά, όσοι έχουν σκοπό μια δίκαιη κοινωνία. Αυτοί δεν θεωρούν τους εργαζόμενους εχθρούς, αντίθετα μάχονται εναντίον των αφεντικών.

Οι μόνοι που είχαν όφελος από αυτό το έγκλημα ήταν οι Κυβερνόντες. Αυτοί που κυβερνούσαν πάντοτε, που ελέγχουν τα πάντα και που θα εξακολουθούν να μας τυραννούν, μέχρι να ξεσηκωθούμε. Ο κόσμος εκείνη την εποχή ήταν έτοιμος να τους ρίξει. Αλλά πάγωσε, σταμάτησε εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στους δοσίλογους να ανασυνταχτούν. Οι μόνοι που είχαν κίνητρο για κάτι τέτοιο, είναι όσοι ήθελαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Το θεωρώ λοιπόν Προβοκάτσια.

Η αθώωση επομένως των Συντρόφων ήταν για μας αναμενόμενη. Να πω όμως δυο λογάκια για τη δήθεν δικαιοσύνη. Το συγκεκριμένο δικαστήριο βέβαια δεν τόλμησε να καταδικάσει αθώους, αφού φάνηκε περίτρανα ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως ενοχοποιητικό στοιχείο. Είναι ίσως από τις λίγες φορές που κάποιοι δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Που δεν έχουμε όσα αίσχη γίνονταν κυρίως παλαιότερα, όπου αθώοι καταδικάζονταν για τις ιδέες τους κι όχι για τις πράξεις τους.

Εδώ όμως τίθεται νέο ερώτημα: Γιατί αθώοι ταλαιπωρήθηκαν στο δικαστήριο; Γιατί πέρασαν όλα αυτά; Μην ξεχνάμε το τρόπο με τον οποίο ορισμένα ΜΜΕ αντιμετώπισαν τους κατηγορούμενους. Τους καταδίκασαν a priori, πριν καν βγει απόφαση! Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ζητήσουν συγνώμη όλοι αυτοί από το Θοδωρή και τον Παύλο; Θα παραδεχτεί η αστυνομία το λάθος της; Αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν ήταν Αναρχικοί, θα βρίσκονταν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου; Όχι, γιατί όπως είπαμε, δεν υπήρχε καμία απόδειξη, κανένα στοιχείο ενοχής. Παρόλα αυτά δικάστηκαν! Γιατί; Για να φοβίσουν. Ο φόβος είναι όπλο της ιθύνουσας τάξης.

Να μιλήσω τώρα γενικά για την αστική δικαιοσύνη. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όσες φορές πήρε μια σωστή απόφαση, δικαίωσε πχ απεργούς, εργαζόμενους, κλπ, το έκανε μετά από σκληρούς ΑΓΩΝΕΣ. Για να μην υπάρχουν αυταπάτες. Όσες φορές εμπιστευτήκαμε την "ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη" χωρίς να κουνηθούμε, την πατήσαμε. Αγώνας λοιπόν μέχρι τη νίκη, μέχρι να υπάρξει πραγματική Δικαιοσύνη. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger