Home » , » ΠΟΕΔΗΝ: «Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του "πατάνε επί πτωμάτων" για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας» (Βίντεο)

ΠΟΕΔΗΝ: «Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του "πατάνε επί πτωμάτων" για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 | 9:36 π.μ.


Μόλις πριν δυο μέρες  είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο που έδειχνε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το όποιο σύστημα δημόσιας υγείας έχει απομείνει. Σ' αυτό παρακολουθήσαμε ασθενείς να μεταφέρονται σε νοσοκομείο πάνω σε αυτοσχέδιο φορείο μέσα σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, μέσα σε "κουβά" μπουλντόζας ή ακόμα και ασθενείς να πεθαίνουν αφού καθυστέρησε υπερβολικά να παρουσιαστεί ασθενοφόρο.

Μπροστά στην δραματική αυτή πραγματικότητα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία επέλεξαν σήμερα έναν ευρηματικό τρόπο διαμαρτυρίας.
Οργάνωσαν το "καραβάνι διαμαρτυρίας" στο οποίο προπορεύονται δυο μαύρα άλογα, το οποίο θα περάσει από όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και θα καταλήξει στο υπουργείο υγείας.

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε εκπρόσωπο των εργαζομένων να περιγράφει το παντελές ξεχαρβάλωμα της δημόσιας υγείας λόγω της πολιτικής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση με την χαρακτηριστική του φράση: «Σήμερα άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι ενώ δεν γίνεται καμιά σοβαρή προσπάθεια από την κυβέρνηση να διορθώσει την κατάσταση».


Παράλληλα  σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο ότι «Ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του "πατάνε επί πτωμάτων" για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας. "Για την καρέκλα ρε γαμώτο"».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι  «Πεθαίνουν οι άνθρωποι εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ και το τρίο της συμφοράς (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης), "πουλάει" τσαμπουκά και ψέματα».

Η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, αφού είναι γνωστό, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».
Η ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ» επισημαίνοντας ότι στα μνημονικά χρόνια  το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε  κατά 20.000, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις έφτασαν σε 40.000. Τονίζεται επίσης ότι φέτος  η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς αρμόδιους για την υγεία «Παπατζήδες» και διαπιστώνει ότι «θα συνεχίσουν οι Ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger