Home » , » Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Νικαράγουα

Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Νικαράγουα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 | 7:43 μ.μ.


Της Ε.Χ

Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Νικαράγουα. Ο Ντανιελ Ορτέγκα , ένας πρώην αντάρτης, είναι  για έβδομη φορά υποψήφιος του  Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης Σαντινίστας, (FSLN).  Η πρώτη φορά ήταν το 1984, όταν εξελέγη πρόεδρος και κυβέρνησε τη χώρα για έξι χρόνια, πριν χάσει τις εκλογές του 1990. Επέστρεψε στην εξουσία το 2007 και επανεξελέγη το 2011 όπου και παραμένει πρόεδρος μέχρι σήμερα.

Οι δύο  πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που έλαβαν  τη δεύτερη και τρίτη θέση στις προηγούμενες εκλογές, είναι το Ανεξάρτητο Φιλελεύθερο Κόμμα (PLI) και το Φιλελεύθερο Συνταγματικού Κόμματος (PLC).

Ο Ντανιέλ Ορτέγκα, μαζί με τη σύζυγό του, Rosario Murillo, θεωρούνται φαβορί  και θα κάνουν περίπατο μιας και η μέχρι τώρα πολίτική της κυβέρνησης στηρίζεται από τον λαό.

Εκτιμάται ότι 64,8% των ανθρώπων στη Νικαράγουα εγκρίνει την κυβέρνηση των Σαντινίστας, με αποτέλεσμα η νίκη του FSLN που αναμνένεται σήμερα να είναι βαθιά  ριζωμένη στα επιτεύγματα της αριστερής κυβέρνησης , με ιδιαίτερα μεγάλες προόδους  στους τομείς των υποδομών, της υγείας, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη, την εξαφάνιση της εγκληματικότητας μεταξύ άλλων επιτευγμάτων της.

«Γεννηθήκαμε στη  φτώχεια και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τους φτωχούς.»  λέει ο Πρόεδρος Ορτέγκα  μένοντας πιστός στις ριζοσπαστικές, επαναστατικές αρχές του Σαντίνο, σύμβολο κατά του ιμπεριαλισμού και εθνικός ήρωας της χώρας.

Πηγή πληροφοριών : Telesur
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger