Home » , » Εκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ και ρεσιτάλ αυταρχισμού από το καθεστώς της Αγκυρας (Βίντεο)

Εκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ και ρεσιτάλ αυταρχισμού από το καθεστώς της Αγκυρας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 | 11:20 π.μ.

Κι ενώ ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογάν προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Τουρκία για να έχουμε αργότερα δικό μας πρωτογενές ρεπορτάζ για τις καταιγιστικές εξελίξεις που υπάρχουν στην γειτονική χώρα, τώρα παραθέτουμε το σχετικό βίντεο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Σκάι και περιλαμβάνει τις πληροφορίες όπως μεταδίδονται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παρακολουθούμε τα όσα αναφέρονται για την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, -η οποία χρεώθηκε από τον κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ στο PKK- και η οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό και 40 τραυματίες, καθώς και τις συλλήψεις που προηγήθηκαν στελεχών του αριστερού φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι δύο συμπρόεδροι του  HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ καθώς και άλλοι 11 βουλευτές του κόμματος. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η άρνησή τους να δώσουν καταθέσεις για εγκλήματα που σχετίζονται με "τρομοκρατική προπαγάνδα".

Να θυμίσουμε ότι το HDP είναι το τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα στην Τουρκική βουλή με 59 έδρες σε σύνολο 550 εδρών, ενώ η ασυλία των βουλευτών του κόμματος έχει αρθεί από τις αρχές του χρόνου

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger