Home » , » Τουρκία: Η περίοδος εμφυλίου και σφαγής ξεκίνησε.

Τουρκία: Η περίοδος εμφυλίου και σφαγής ξεκίνησε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 | 11:51 π.μ.


Του Σεϊτ Αλντογάν - Δημοσιογράφου

Το πραξικόπημα του Ερντογάν συνεχίζεται

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ο Ερντογάν την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος είχε δηλώσει ότι η απόπειρα είναι δώρο του Θεού. Οι πράξεις του δείχνουν τι σήμαινε αυτή η δήλωση.

Και αναφερόμαστε στο γεγονός ότι σήμερα 12 βουλευτές του Κουρδικού Κόμματος οδηγήθηκαν με βία στα αστυνομικά τμήματα. Αυτή η πράξη της χούντας του Ερντογάν είναι η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 
Επειτα απ’ το αποτυχημένο πραξικόπημα το καθεστώς της Άγκυρας προχώρησε σε συλλήψεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, δημοσιογράφων, διανοούμενων, αγωνιστών κ.λπ. Σήμερα σχεδόν δεν υπάρχουν αντιπολιτευτικά ΜΜΕ, κλείστηκαν δεκάδες κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Οι νόμιμοι εκλεγμένοι δήμαρχοι βρίσκονται στις φυλακές ενώ συνεχώς η αστυνομία και ο στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Ακόμα και το Σύνταγμα της Τουρκίας που ήταν έργο των πραξικοπηματιών του 1980 δεν εφαρμόζεται. Η τουρκική Βουλή είναι τελείως συμβολική εφόσον όλες οι αποφάσεις βγαίνουν με διατάγματα που βασίζονται στο νόμο ειδικής έκτακτης ανάγκης. Αυτή η κατάσταση δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν υλοποιεί ένα νέο πολίτευμα που ονομάζεται απ’ τον ίδιο «προεδρικό». Το προεδρικό σύστημα που ανακοινώνει το τουρκικό καθεστώς δεν είναι ένα αστικοδημοκρατικό καθεστώς αλλά ξαναχτίσιμο του φασιστικού καθεστώτος. 

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μία βδομάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ, ανακοίνωσε και δήλωσε τα εξής ωμά: «Εάν η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε προεδρικό πολίτευμα υπάρχει κίνδυνος διαμελισμού της Τουρκίας». Τα λόγια αυτά είναι σαφή και έχουν στόχο τους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας, εργάτες, εργαζόμενους και κάθε αντιπολίτευση. Αλλά σημαίνει κιόλας ότι ο σουλτάνος και το καθεστώς του είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν ακόμα και εμφύλιο. 

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν όλη η Τουρκία και ολόκληρο το Κουρδιστάν βρίσκεται σε αστυνομικό-στρατιωτικό κλοιό και η κρατική τρομοκρατία υλοποιείται σε κάθε πλατεία, στενό, σπίτι και χώρο δουλειάς.

Η βίαιη σύλληψη των συμπροέδρων του HDP των Σελαχατίνι Ντεμίρτας και Φιγιέν Γιουκσεκ Νταγ φανερώνει ότι αυτή η περίοδος εμφυλίου και σφαγής ξεκίνησε. Η αστυνομία σήμερα το πρωί δεν επέτρεψε ακόμα και τη συνέντευξη Τύπου των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματος HDP και την ίδια ώρα πραγματοποίησε επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. 

Ο βουλευτής του HDP κ. Μπιλγκιέν στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε με τους υπόλοιπους βουλευτές στη Βουλή τόνισε ότι: «εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις αυτές η Τουρκία θα μπει σε μία πολύ σκοτεινή περίοδο. Οι εκλεγμένοι βουλευτές, δήμαρχοι και πολιτικοί μόνο με εκλογές μπορούν να φύγουν. Όλες οι υπόλοιπες πράξεις δεν είναι πράξεις δημοκρατικών χωρών».

Απ’ την άλλη μεριά η πρόεδρος του Κόμματος Εργασίας EMEP Σελμά Γκιουρκάν ανακοίνωσε ότι αυτή η επικίνδυνη πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο με τον αγώνα των μαζών και κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, εργάτες, εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στο πραξικόπημα του καθεστώτος της Άγκυρας.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι συμπρόεδροι του  HDP και οι βουλευτές θα οδηγηθούν στη φυλακή, ανακοινώνοντας επίσης δεν θα δεχτούν να απολογηθούν στον εισαγγελέα.

Είναι φανερό ότι οι φασιστικές επιθέσεις του καθεστώτος της Αγκυρας δεν απειλούν μόνο τους λαούς της Τουρκίας αλλά και όλους τους γειτονικούς λαούς. Η επέμβαση της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, οι ανακοινώσεις γύρω απ’ τη Συνθήκη της Λωζάννης, η πολιτική συμμαχίας κ.α. δείχνουν πως το καθεστώς της Αγκυρας είναι επικίνδυνο και εχθρικό ενάντια στους λαούς της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε ότι την προοδευτική κοινή γνώμη, κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα, δημοκρατικούς φορείς, να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας.

Ο φασισμός δεν θα περάσει

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger