Home » , , » Η ιστορία πετά το γάντι – Θα το σηκώσουμε το 2017;

Η ιστορία πετά το γάντι – Θα το σηκώσουμε το 2017;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 | 11:04 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Παυλόπουλος«Πριν»

Οι ρωγμές βαθαίνουν, οι αντιθέσεις πληθαίνουν και το σύστημα απαντά με βουτιά στα βαθιά της αντίδρασης, της άγριας εκμετάλλευσης, της νέας βαρβαρότητας

«To 2017, η χρονιά του πεπρωμένου της Ευρώπης». Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που επέλεξε το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ για το νέο έτος, σημειώνοντας τα εξής σε άρθρο στην ιστοσελίδα του: «Το 2016 υπήρξε αρκετά κακό για την ΕΕ: Τρομοκρατική επίθεση σης Βρυξέλλες, ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης, διαμάχη για την εμπορική συμφωνία GETA, παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ρέντσι, εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Ακόμη όμως και μετά από ένα τέτοιο Annus Horribilis, είναι γεγονός ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμη χειρότερα. Κι αυτό ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί το 2017».

Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ειδικά στην Ευρώπη, εάν η χρονιά που τελειώνει επιφύλασσε στο πολιτικό κατεστημένο και τις κοινωνίες δυσάρεστες, στην πλειοψηφία τους, εκπλήξεις, αυτή που ξεκινά είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει αλλεπάλληλα σοκ και μεγάλες ανατροπές.

Σε πολιτικό επίπεδο, άλλωστε, το 2017 θα σφραγιστεί ούτως ή άλλως από ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger