Home » » Στο πλευρό των ναυτεργατών οι αγρότες του Νομού Χανίων κι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Στο πλευρό των ναυτεργατών οι αγρότες του Νομού Χανίων κι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Από askordoulakos , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 | 4:01 μ.μ.




Από 902.gr
Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων
Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική τσακίζει τους ναυτεργάτες και τους μικρομεσαίους αγρότες.
Tην έντονη αγανάκτησή της απέναντι στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με την πολιτική της οδηγεί στην καταστροφή τους μικρομεσαίους αγρότες καλλιεργητές πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης, εκφράζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΕΟΣΑΝΧ).
Η ΕΟΣΑΝΧ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία των ναυτεργατών, η μη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, στηρίζει εφοπλιστές και τσακίζει ναυτεργάτες. Ταυτόχρονα καταστρέφει και τους συνάδελφους μικρομεσαίους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών που βλέπουν τη σοδιά τους να κινδυνεύει να πάει στη χωματερή.
Η κυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστερά" ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αντί να λύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών, να σταματήσει έτσι η απεργία, να μην καταστραφούν και οι αγρότες, προτιμά να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Θέλει να αξιοποιήσει εμάς τους αγρότες της Κρήτης ως πολιορκητικό κριό για να σπάσει την απεργία. Όπως έδειξε και η δρομολόγηση του πλοίου από το Ηράκλειο, κυβέρνηση - εφοπλιστές - περιφέρεια και ορισμένοι αγροτοπατέρες παλιοί γνώριμοι σε εμάς, έστησαν κανονικό απεργοσπαστικό μηχανισμό. Το μόνο που δεν τους ενδιέφερε ήταν να μην χαθούν τα "ευπαθή προϊόντα".
Η ΕΟΑΣΝ Χανίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Η ίδια πολιτική που κάνει πλάτες στους εφοπλιστές δίνοντας τους πάνω από 50 φοροαπαλλαγές είναι αυτή που προτιμά να αφήσει τα κηπευτικά να σαπίσουν, που μας φορολογεί με διάφορους τρόπους παίρνοντας μας το 80% του εισοδήματος μας, που κρατά το ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24%, που έχει κάνει το κόστος στις θαλάσσιες μεταφορές δυσβάσταχτο. Είναι η ίδια πολιτική που θέλει να φορολογήσει τους ναυτεργάτες με 45% και 9% εισφορά αλληλεγγύης, σύνολο 54%, που θέλει να τους οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Είναι η πολιτική που αβαντάρει τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεμπόρους και τους βιομήχανους και τσακίζει αγρότες και ναυεργάτες.
Η απάντηση της αγροτιάς πρέπει να είναι μία. Ο ενωμένος οργανωμένος μαζικός αγώνας. Εδώ και τώρα χωρίς καθυστέρηση να τους ανατρέψουμε τα σχέδια. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους ναυτεργάτες, όλους τους εργαζόμενους, όπως το πράξαμε και χθες στην πανελλαδική απεργία και να τους βάλουμε απέναντι. Κυβέρνηση - αφεντικά και τους συνοδοιπόρους τους.
Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η θαλάσσια συγκοινωνία με την ικανοποίηση των αιτημάτων των ναυτεργατών. Να μεταφερθούν και να μην καταστραφούν τα αγροτικά προϊόντα μας.
Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό και απαιτούμε να αποζημιωθεί στο ακέραιο και το τελευταίο κιλό των κατεστραμμένων κηπευτικών».


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Στο πλευρό των ναυτεργατών οι μικρομεσαίοι αγρότες


Τη μαχητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη των μικρομεσαίων αγροτών στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, που απεργούν, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αυτό το διάστημα πραγματοποιούμε κατά τόπους κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουμε με πανελλαδικό συντονισμό, στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν, εκφράζουμε τη μαχητική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους.
Με τους ναυτεργάτες έχουμε κοινά προβλήματα, τους ίδιους αντιπάλους - τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους εμποροβιομήχανους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική - και κοινά αιτήματα.
Με το φορολογικό η κυβέρνηση ληστεύει τους ναυτεργάτες, αφού τους φορολογεί με 45% συντελεστή - και 9% η εισφορά αλληλεγγύης φτάνει στο 54% - ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές έχουν 56 φοροαπαλλαγές. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες, που μας ληστεύει με τα τεκμήρια διαβίωσης. Το αφορολόγητο όριο που κι εμείς, όπως οι ναυτεργάτες, το κερδίσαμε με σκληρό αγώνα στους δρόμους, μας απειλούν να το πάρουν πίσω.
Με το Ασφαλιστικό διαλύουν το ΝΑΤ, όπως διαλύουν και τον ΟΓΑ. Οι συντάξεις που θα παίρνουμε θα είναι ψίχουλα, ενώ πολλοί και από τους αγρότες και από τους ναυτεργάτες κινδυνεύουμε να μην πάρουμε σύνταξη και να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού αδυνατούμε να πληρώσουμε τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.
Η κυβέρνηση, όπως γινόταν με τα μπλόκα, έτσι και τώρα προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό για να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ναυτεργάτες. Για τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν στα νησιά όπως και με το κλείσιμο των δρόμων με τα μπλόκα, δεν φταίει ο αγωνιζόμενος λαός, οι απεργίες, αλλά η κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όσοι τους ληστεύουν το μόχθο.
Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να σπείρει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους αγρότες και τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες. Όπως πολλές φορές ζητήσαμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους δικούς μας αγώνες από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και την είχαμε, με αποτέλεσμα η πάλη μας να είναι πιο δυνατή και να έχει προοπτική, έτσι τώρα εκφράζουμε τη δική μας συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.
Αν μας χωρίσουν, θα μας διαλύσουν. Όλοι μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί».



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger