Home » , » Η επίθεση των ισλαμιστών μισθοφόρων (ISIS) στην Παλμύρα

Η επίθεση των ισλαμιστών μισθοφόρων (ISIS) στην Παλμύρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 | 3:57 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

Η επίθεση των ισλαμιστών μισθοφόρων (ISIS) στην Παλμύρα αυτές τις μέρες, είναι αντίστοιχη της αυτοκτονικής επίθεσης των δήθεν μετριοπαθών στο Χαλέπι πριν λίγους μήνες. Παρά την αρχική επιτυχία, θα έχει άσχημο τέλος για τους επιτιθέμενους. Η ενέργεια αυτή μοιάζει με τη μάταιη προσπάθεια του Χίτλερ να αλλάξει την πορεία του πολέμου εξαπολύοντας αιφνιδιαστικά επίθεση στις Αρδέννες (Δεκέμβρη 1944 - Γενάρη 1945).

Τι έγινε: Οι Τούρκοι εξαπολύουν επίθεση στη Βόρεια Συρία με σκοπό την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Al Bab, ώστε να εμποδίσουν τους Κούρδους να ενωθούν και ταυτόχρονα να απειλήσουν το Χαλέπι. Στο Χαλέπι είναι ο κύριος όγκος του Συριακού Στρατού, που έχει σχεδόν ελευθερώσει την πόλη (ελέγχει πλέον κοντά στο 90%).

Για να επιτύχουν την γρήγορη ελευθέρωση του Χαλεπιού, οι Σύριοι μετέφεραν (όπως είναι φυσικό) στρατό από άλλες περιοχές. Άφησαν λοιπόν με ελάχιστα στρατεύματα την περιοχή της Παλμύρας στο Νότο. Υπέθεσαν ότι (λογικά) ο ISIS θα μετακινούσε τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους στην Al Bab, επομένως δεν θα διέτρεχε άμεσο κίνδυνο η περιοχή, παρά το γεγονός ότι το έδαφος που ελέγχει ο Συριακός στρατός είναι σαν σφήνα (θύλακας) μέσα σε εδάφη που κατέχουν οι ισλαμοφασίστες. Ο ISIS όμως όχι μόνο δεν έστειλε δυνάμεις στην Al Bab, αλλά επιτέθηκε με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις στην Παλμύρα, μπλέκοντας σε μάχη σε δυο μέτωπα ένα στο Βορρά (με τους Κούρδους) και ένα στο Νότο! Γιατί να κάνει ένα τέτοιο στρατηγικό λάθος, όταν μάλιστα οι δυνάμεις τους σύντομα θα διαλυθούν από την αεροπορία, όπως έγινε, όταν απελευθερώθηκε η Παλμύρα πριν αρκετούς μήνες;

Γιατί η ολική νίκη του Άσαντ στο Χαλέπι είναι πολύ κοντά και οι Τούρκοι δεν προλαβαίνουν να επέμβουν. Ο σκοπός είναι να απασχολήσουν όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις του Συριακού στρατού, για να τον αναγκάσουν να μετακινήσει δυνάμεις από το κρίσιμο μέτωπο στο Βορρά. Δυστυχώς οι δυνάμεις του Συριακού στρατού στην Παλμύρα είναι λίγες σε αριθμό, για να καλύψουν όλο το μέτωπο, αν και οι απώλειες του ISIS είναι ήδη βαρύτατες. Ο ISIS στην πραγματικότητα κάνει μια μαζική επίθεση αυτοκτονίας. Μετά από αυτή τη μάχη θα έχει τελειώσει και τυπικά, ακόμα κι αν πετύχει κάποια πρόσκαιρα εδαφικά κέρδη.

Πίσω από αυτή τη φαινομενικά ανόητη επίθεση κρύβεται η Αμερική. Το ΝΑΤΟ θέλει να κρατηθεί το Χαλέπι. Θυσιάζει λοιπόν τον άχρηστο ISIS, αφού έδωσε την αφορμή στα αφεντικά του, τους Τούρκους για επέμβαση, ώστε να προλάβει τα χειρότερα και να κερδίσει χρόνο. Το έχουμε πει: Δεν υπάρχει καμιά πολυπλοκότητα στη Συρία. Υπάρχουν δυο μόνο στρατόπεδα: Από τη μια ο Άσαντ με τους Συμμάχους του (Κούρδους - Ρώσους - Σιίτες κα) και από την άλλη οι ΗΠΑ με τα τσιράκια τους ("αντιπολίτευση", ισλαμιστές, Τούρκοι, κλπ), γι αυτό και οι κινήσεις του ISIS καλύπτουν το alter ego του, τις μαριονέτες των Αμερικάνων. Αδιαφορούν για το αν θα πάρουν εδάφη τους οι Τούρκοι, αφού έτσι κι αλλιώς για τον ίδιο αφέντη δουλεύουν. Είναι μεγάλο λάθος να δούμε ξεχωριστά τον ISIS από τους Τούρκους, και τους άλλους λακέδες των ΗΠΑ.

Ο πόλεμος όμως έχει ουσιαστικά τελειώσει. Το Χαλέπι χάθηκε τόσο γρήγορα από τα χέρια των πλιατσικολόγων, λόγω της στάσης του τοπικού πληθυσμού. Είναι αλήθεια πως στην αρχή, αρκετοί ανέχτηκαν τους τρομοκράτες πιστεύοντας στα λόγια τους. Όταν όμως με τον καιρό κατάλαβαν τους πραγματικούς σκοπούς και ποιοί είναι πίσω τους, όχι μόνο τους γύρισαν την πλάτη αλλά και αντιστάθηκαν σθεναρά. Ο κόσμος έχει συμπληρωθεί γύρω από τον Άσαντ και είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος σε αυτή την ύπουλη ιμπεριαλιστική επίθεση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:10 μ.μ.

Τα συλλυπητήρια στο σύντροφο Κωνσταντίνου για την ήττα της συριακής αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger