Home » , » Τόσες "πίπες" λένε, το τσιγάρο φορολογούν.

Τόσες "πίπες" λένε, το τσιγάρο φορολογούν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 | 8:26 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 - Καλημέρα, καλή χρονιά, να τα πούμε;

- Μα τα κάλαντα τα λένε την Παραμονή.

- Τα παιδιά, εμείς είμαστε φόροι.

- Μας τα είπανε και δώσαμε, δώσαμε μέχρι σώβρακα, τώρα είμαστε ξεβράκωτοι, γι αυτό δεν σας λέμε να περάσετε...

Τι είναι τούτο; Με το "καλημέρα", σχεδόν μια ντουζίνα νέοι φόροι! Κι έχουμε άλλες 364 μέρες να μας κοπανήσουν! Εκτός, αν αποφασίσει ο κόσμος, να κοπανήσει αυτός τους δοσίλογους και τους τοκογλύφους.

Το σκέπτομαι να πάρω τηλέφωνο για "χρόνια πολλά". Άσε που θα μου πουν "πάρα πολλά, 99 χρόνια μνημόνιο". Κουράγιο, τα πρώτα 100 είναι δύσκολα. Με το που σηκώνεις ακουστικό όμως 5% παραπάνω φόρος, χώρια ο ΦΠΑ! Θα στείλω e-mail σε όσους έχουν. Στους άλλους περιστέρι. Αν δείτε πετούμενο να γυρνά με μήνυμα στο πόδι, πάει σε κάποιο συγγενή μου στο χωριό.

Αν θα πάω εγώ αργότερα; Ναι αμέ, βαδίζοντας. Φόρος κίνησης: βενζίνη +3 λεπτά, πετρέλαιο +8 λεπτά, υγραέριο +10 λεπτά... Η πίεση μου +20.

Να πιώ ένα καφεδάκι της παρηγοριάς. Γιατί "μη"; Μέχρι 20% νέο χαράτσι στον καφέ; Ξέχνα τον, πειράζει όντως στα νεύρα...

Ας κάνω κάνα τσιγάρο, να ηρεμήσω. Ανατιμήσεις στα τσιγάρα ηλεκτρονικά και μη! Λοιπόν αυτοί πάνε γυρεύοντας. Τόσες "πίπες" λένε, το τσιγάρο φορολογούν. Δεν το κάνουν για την υγεία μας, το κάνουν για να μας τα πάρουν. Κι εμείς "τα έχουμε πάρει στο κρανίο".

Άλλο τίποτα; Α, ο ΦΠΑ στα νησιά. Τόσοι φόροι σε μια μέρα. Και να σκεφτείς είναι αργία! Όταν αρχίσουν να ψηφίσουν οι κηφήνες; Άστα, μια διμοιρία από νέα χαράτσια, θα μας επιτίθεται καθημερινά. Κάθε μέρα το διεστραμμένο τους κεφάλι θα προσθέτει νέα βασανιστήρια στα παλιά. Μην βαρεθούμε!

Κι από κοντά το Υπουργείο Καταστροφής του Περιβάλλοντος: Αποφεύγετε να ανάβετε φωτιά να ζεσταθείτε. Ως αύριο. Γιατί ως αύριο; Κάντε το μέχρι το καλοκαίρι. Εσείς όμως γιατί δεν αποφεύγετε να χαρατσώνετε το πετρέλαιο; Γιατί μας έχετε βάλει στην κατάψυξη;

Γιατί αγάπη μου, μια φωτιά πρέπει να την ανάψουμε. Αυτή που θα κάνουμε προσάναμμα τα κτήνη, που μας λεηλατούν, ώστε να μην κρυώσουμε ξανά, ούτε να πληρώνουμε αμαρτίες άλλων. Κι αφού εσείς βάλατε φόρο παντού, ρουφάτε την κάπνα μας τζάμπα.

Η χρονιά θα είναι καλή μόνο αν είναι χρονιά απαλλαγής από κηφήνες αλλιώς θα είναι μια από τα ίδια και χειρότερα. Ελπίζω να είναι πραγματικά καλή χρονιά... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger