Home » , » Σαν στερνό αντίο στον σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο παραθέτουμε μια συνέντευξη που είχε δώσει στον ρ/σ μας.

Σαν στερνό αντίο στον σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο παραθέτουμε μια συνέντευξη που είχε δώσει στον ρ/σ μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 | 3:32 π.μ.

Αφησε χτες την τελευταία του πνοή ένας μαχητής που έδωσε αταλάντευτα δεκαετίες την μάχη από το μετερίζι της ταξικής πάλης. Ο πρωτοπόρος επαναστάτης κομμουνιστής και στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ) Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος.
Ενας σύντροφος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το κομμουνιστικό κίνημα, ένας άνθρωπος ζωντανό βιβλίο της νεώτερης ιστορίας της χώρας μας.

Δίνοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συντρόφους του, σαν στερνό αντίο στον Γ. Κωνσταντόπουλο, παραθέτουμε σε ηχητικό μια μεγάλη συνέντευξη –διάρκειας δυόμισι ωρών που είχε δώσει στα μέσα Οκτώβρη του 2011 στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό.

Μας μιλούσε τότε για την κινέζικη επανάσταση, τις εξελίξεις για το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα και τον κόσμο, τις πηγές του μ-λ ρεύματος, την Αναγέννηση και την ΟΜΛΕ, την πολιτιστική επανάσταση και μια σειρά άλλα ζητήματα όπως η ήττα του κομμουνιστικού κινήματος, οι αιτίες και οι επιπτώσεις της καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται στην εποχή μας.

Ο τόπος, η μέρα και η ώρα της κηδείας του συντρόφου Γρηγόρη θα ανακοινωθούν σύντομα.

 Στη μνήμη του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου, το βιβλιοπωλείο-καφέ "Εκτός των Τειχών" (Γραβιάς 10-12) στα Εξάρχεια, θα είναι ανοικτό κάθε απόγευμα έως τις 10:00 μ.μ., μέχρι και την Παρασκευή 27 Γενάρη και θα δέχεται όποιον επιθυμεί να τιμήσει τη μνήμη του συντρόφου.
Θα υπάρχει επίσης βιβλίο συλλυπητηρίων, όπου μπορεί όποιος θέλει να εκφράσει ότι επιθυμεί, σχετικά με το σύντροφο Γρηγόρη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger