Home » , » Τελικά οι μπάτσοι πόσο μαλάκες μας θεωρούν;

Τελικά οι μπάτσοι πόσο μαλάκες μας θεωρούν;

Από giorgis , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 | 2:48 π.μ.


Του Γ. Γ.

Τελικά οι μπάτσοι -και η πολιτική τους φυσική και πολιτική ηγεσία- πόσο μαλάκες μας θεωρούν; Εχουν την εντύπωση ότι μ αυτές τις παπαριές που λένε θα καταφέρουν κατάγματα στην νοημοσύνη μας;

Πραγματικά, δεν είχαμε καμιά διάθεση να ασχοληθούμε με την φωτογραφία που κάνει τον γύρω του διαδικτύου και παρουσιάζει ένα μπάτσο να έχει κάμερα στην στολή του και να κινηματογραφεί τα όσα έγιναν χτες στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου.
Κι αυτό γιατί έχουμε δεδομένο και ανάξιο σχολιασμού ότι για τους μπάτσους είναι κάτι συνηθισμένο αυτό. Το να συγκεντρώνουν δηλαδή οπτικό υλικό από κάθε λαϊκή κινητοποίηση πόσο μάλλον όταν σ’ αυτή συμμετέχουν αντιφασίστες. 

Επειδή όμως με το τελευταίο περιστατικό διαβάζουμε σε ιστοσελίδες που πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα κάποια «δήλωση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ» -ο οποίος δεν κατονομάζεται- ότι  «από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό», δεν γίνεται να μην τα πάρουμε «στην κράνα», που θα έλεγε και ο πιτσιρικάς μου.

Καλά ρε "τσακάλια" της μπασκηναρίας, για τόσο λωτοφάγους μας θεωρείτε; Απ’ το 2015 υπήρχαν δημοσιεύματα συνοδευόμενα με φωτογραφικά ντοκουμέντα ότι οι μπάτσοι κινηματογραφούσαν κάθε συγκέντρωση αφού, «ανάμεσα στα όργανα της κρατικής τάξης υπήρχε ένας καμεραμάν που κατέγραφε διεξοδικά τα τεκταινόμενα». Μάλιστα τότε «με σκωπτική διάθεση, η ΕΦΕ είχε τότε σχολιάσει πως "κινδυνεύει" η εργασία των φωτορεπόρτερ».

Ένα μάλιστα δημοσίευμα κατέληγε: «Δεν πρόκειται απλά για μια καταγραφή προσώπων και διαδηλωτών, όπως συνέβαινε στις παλιές εποχές της παντοδυναμίας του παρακράτους. Η αστυνομία διαθέτει πλέον τη δική της οργανωμένη ομάδα tv παραγωγής με όλα τα μέσα στη διάθεσή της.
Τυπικά, εμφανίζει μια συνολική ομάδα επικοινωνίας. Ουσιαστικά, όμως, εξυπηρετείται με σύγχρονο τρόπο το φακέλωμα των πολιτών που αντιδρούν, των πλέον ενεργών άρα και επικίνδυνων για το κράτος, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Τα πρόσωπά τους μπαίνουν σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, συσχετίζονται με άλλες φωτογραφίες ή δράσεις από την ιδιωτική τους ζωή. Κατασκευάζεται η ηλεκτρονική ψηφιακή ταυτότητά τους, στην οποία έχουν πρόσβαση και οι παρακρατικές δυνάμεις».

Υ.Γ: Η δεύτερη φωτογραφία και το σχόλιο που την συνοδεύει είναι από την προσωπική σελίδα στο facebook του φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger