Home » , » Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μας, βέλη στη φαρέτρα του δίκαιου αγώνα όσων είναι ''απ’ το κακό κι απ' τ' άδικο διωγμένοι''

Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μας, βέλη στη φαρέτρα του δίκαιου αγώνα όσων είναι ''απ’ το κακό κι απ' τ' άδικο διωγμένοι''

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 | 4:04 μ.μ.

Της Τ. Γ

«Για μένα το πιο εκπληκτικό και πιο επιβλητικό, και πιο μυστηριακό, και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε».

«Μικρόκοσμος» - Ναζίμ Χικμέτ

Μια απέραντη φυλακή ο κόσμος τούτος, γιομάτος από αλυσοδεμένους ανθρώπους. Κι ατέρμονη η Οδύσσεια όσων "απ’ το κακό κι απ' τ' άδικο διωγμένοι", ξεριζωμένοι απ τις πατρίδες τους, πήραν τους δρόμους της προσφυγιάς.

Μόρια 21 Απρίλη 2017
12 Σύριοι πρόσφυγες Κουρδικής καταγωγής, (ανάμεσα τους κι ένας ανήλικος), ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης και ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας παροχής ασύλου και την θετική γνωμοδότηση (για κάποιους το αίτημα είχε απορριφτεί σε πρώτο βαθμό), δεδομένου ότι η κουρδική καταγωγή τους καθιστά  de facto τη Τουρκία, μη ασφαλή χώρα.

Την Δευτέρα, τους απεργούς επισκέφτηκαν και εξέτασαν γιατροί του νοσοκομείου Μυτιλήνης οι οποίοι διαπίστωσαν σοβαρή αφυδάτωση που αντικατοπτρίζεται στα ζωτικά τους όργανα, και εμφανή εξασθένηση, αδυναμία και καταβολή. «Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, η υγεία τους κινδυνεύει με μη αναστρέψιμες βλάβες ζωτικών οργάνων και βάζει σε κίνδυνο  τη ζωή τους», αναφέρει η Ενωση Γιατρών.
Ηδη χτες το βράδυ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας απεργός, ο οποίος εξήλθε σήμερα αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία.

Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη μας, βέλη στη φαρέτρα του δίκαιου αγώνα τους...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger