Home » , , » Η κυβέρνηση προσπαθεί με μια μονοκοντυλιά να σβήσει τα ταξικά μηνύματα που περιέχει ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με μια μονοκοντυλιά να σβήσει τα ταξικά μηνύματα που περιέχει ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Απριλίου 2017 | 5:52 μ.μ.

Με την θετική ψήφο των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων επέλεξαν το «Παρών», ενώ «Όχι» ψήφισε η Χρυσή Αυγή ) υπερψηφίστηκε σήμερα στην βουλή τροπολογία, σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομίας -για τη σύσταση του «Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης»- που καθιερώνει την Πρωτομαγιά σαν μέρα υποχρεωτικής αργίας.

Κατά την συζήτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας στο κοινοβούλιο, στην οποία  η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου προσπάθησε να παρουσιάσει ένα φιλολαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης, απάντησε ο Μανώλης Συντυχάκης τονίζοντας  ότι περισσεύει η υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης, που καθιερώνει υποχρεωτική αργία την Πρωτομαγιά, ενώ διατηρεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και ετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα.

«Ο αγώνας της εργατικής τάξης είναι ανειρήνευτος και δεν χρειάζονται κολακείες ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης ούτε από την πλευρά της αστικής τάξης. Δεν τιμώνται οι αγώνες της εργατικής τάξης, των νεκρών εργατών του Σικάγο, των διακοσίων της Καισαριανής, των καπνεργατών του '36 στη Θεσσαλονίκη με επικοινωνιακού τύπου κινήσεις, όπως με αυτή την τροπολογία και μάλιστα όταν έχετε τσακίσει στην κυριολεξία το λαό», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Υ.Γ Κάποιοι καχύποπτοι σαν εμάς θα έλεγαν ότι μ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί με μια μονοκοντυλιά να σβήσει τα ταξικά μηνύματα που περιέχει ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς.  και να καθιερώσει αυτή την ημέρα σαν «γιορτή των λουλουδιών». Για τον κόσμο της εργασίας πάντως «η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά απεργία». Παρακολουθούμε δηλαδή αυτό που γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας: Ο κυρίαρχος λόγος έχει εκμοντερνιστεί. Η άρχουσα τάξη προσφέρει στο προλεταριάτο μια «δική του μέρα», για να τη γιορτάζει ανώδυνα για το σύστημα. ‘Η μάλλον, μέσα στο σύστημα, ενσωματωμένο σ’ αυτό. Οπως γιορτάζονται μια σειρά άλλες «μέρες», παγκόσμιες οι περισσότερες. Αν δεν υπήρχαν κάποια παλιά στερεότυπα, αλλά και ο φόβος της επιστροφής του επαναστατικού προλεταριακού κινήματος, ίσως η Πρωτομαγιά να οριζόταν και να γιορταζόταν ως «παγκόσμια μέρα των εργαζομένων» από τον ΟΗΕ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger