Home » , » Ας αλλάξουμε τα φώτα στο Περιβάλλον.

Ας αλλάξουμε τα φώτα στο Περιβάλλον.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017 | 2:27 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Με τακτικές που συνοψίζονται στην παροιμία: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι, ο άνθρωπος αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον ως εχθρό. Ακόμα χειρότερα, γιατί με τον εχθρό έρχεσαι κάποτε σε συμφωνία, σε ανακωχή. Ενώ τη Γη τη θεωρούμε τσιφλίκι μας ξεχνώντας ότι εμείς ανήκουμε σ’ αυτή κι όχι ο πλανήτης σε μας. Ενώ είμαστε μέρος του, καταστρέφουμε συστηματικά το όλον, το σύνολο. Βλακεία μας.

Γιατί όμως; Μα για το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Δεν ενδιαφέρει σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν οι μελλοντικές γενιές, εμείς θα ρημάξουμε και θα λεηλατήσουμε τα πάντα. Όλοι; Όχι βέβαια, αλλά όσοι έχουν την εξουσία ασελγούν κατ’ εξακολούθηση και πάρα φύση στη Φύση.

Διάβασα λοιπόν πως ο "Τραμπάκουλας" θεωρεί "παραμύθι" το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γι αυτό θα μολύνει ακόμα περισσότερο το Περιβάλλον. Το πρόβλημα είναι πως είτε συμφωνούν στα λόγια είτε όχι, με τον αλλοπρόσαλλο Πλανητάρχη, και οι υπόλοιποι ηγέτες κάνουν ακριβώς τα ίδια εγκλήματα.

Ο «Τραμπάκουλας» είναι κυνικός. Δεν λέει αλήθεια όσον αφορά τις επιπτώσεις της πολιτικής που κάνει πλιάτσικο στους φυσικούς πόρους μολύνοντας και καταστρέφοντας έδαφος, υπέδαφος, νερό και αέρα, αποκαλύπτει όμως την κοροϊδία και την υποκρισία των άλλων, όσον αφορά τις συμφωνίες τους. Επιπλέον δίνει άλλοθι στους καταστροφείς να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο την εκμετάλλευση. Αλλά εδώ εκμεταλλευόμαστε τους ανθρώπους, δεν θα εκμεταλλευτούμε άλλα είδη, έστω κι αν αυτά είναι ωφέλημα κι απαραίτητα για την επιβίωση μας;

Μην ακούτε τον Τραμπ αν διαφωνείτε, κύριοι πολιτικοί. Μειώστε εσείς τους δικούς σας ρύπους. Δεν το κάνουν. Ούτε είχαν σκοπό. Γιατί; Για το κέρδος.

Να δώσω ένα παράδειγμα τι γίνεται: Η Κίνα, η Ευρώπη και άλλοι δήθεν "οικολόγοι" λένε: θα κάψω ένα δάσος αλλά στη θέση του θα φυτέψω ανεμογεννήτριες. Οι ΗΠΑ πάλι λένε: Να κάψουμε το δάσος αλλά να μην βάλουμε ανεμογεννήτριες, να βάλουμε ψησταριές να κάνουμε μπάρμπεκιου. Κάρβουνα υπάρχουν. - Όχι -λένε οι άλλοι- το μπάρμπεκιου μολύνει το περιβάλλον! Όπως καταλαβαίνετε, το δάσος την έχει βαμμένη έτσι κι αλλιώς…

Την είδαμε την οικολογική ευαισθησία των πολιτικών και στην Ελλάδα. Ο Κούλης πχ είπε για το περιβάλλον. Όχι το οικογενειακό, το φυσικό. Κι εγώ θυμήθηκα και την Κερατέα και τις Σκουριές… Τι να του πεις μετά; Ότι είναι υποκριτής; Ότι είναι ανόητος; Ότι είναι αδίστακτος;

Άκουσα ότι οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν μηχανήματα που θα παράγουν οξυγόνο ενώ θα δεσμεύουν επικίνδυνα αέρια. Μα αυτά υπάρχουν ήδη. Λέγονται ΦΥΤΑ. Μάλιστα πολλά από αυτά μας θρέφουν κιόλας. Χώρια η ευχαρίστηση να τα βλέπεις. Γιατί λοιπόν τόσος κόπος;

Γιατί τα φυτά είναι δωρεάν. Εκεί το πάνε: Θα καταστρέψουν το περιβάλλον κι έπειτα θα μας πουλήσουν πανάκριβα ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμαι. Όσοι έχουν λεφτά θα ανασάνουν. Οι άλλοι; Θα σκάσουν!

Με καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε βελτίωση. Ανεξάρτητα αν είναι ο Τραμπ ή οποιοδήποτε άλλος άρπαγας η πολιτική που ακολουθείται έχει συνέπεια την καταστροφή με σκοπό το ΚΕΡΔΟΣ.

Όσο καθόμαστε και τους αφήνουμε να αλωνίζουν δεν υπάρχει περίπτωση σωτηρίας. Υπάρχουν δυο επιλογές:

1) Να εξελιχθούμε, να μάθουμε να τρώμε πλαστικό, να αναπνέουμε καπνούς και να πίνουμε δηλητήρια.

2) Να αλλάξουμε πολιτικούς και πολιτικές.

Αλλιώς θα είμαστε από τους τελευταίους αυτού του είδους…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger