Home » , » Ο Γιώργος Ρούσης για την αστική δικαιοσύνη

Ο Γιώργος Ρούσης για την αστική δικαιοσύνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 | 9:44 μ.μ.

Ο Γιώργος Ρούσης με δηλώσεις του στο Β.Κ με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, σχολιάζει την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης.

Η ταξική εξουσία του κεφαλαίου στηρίζεται μέσω του κράτους σε δυο πόλους.
Ο ένας είναι ο καταναγκασμός και η βία και ο άλλος  είναι η δόλια αποσπασμένη συναίνεση, αυτό δηλαδή που έλεγε ο Μακιαβέλι "λιοντάρι και αλεπού".


Όσο περιορίζεται η συναίνεση λόγω της επιθετικότητας του κεφαλαίου, λόγω της κρίσης αποδυναμώνεται η συναίνεση προς στο κυρίαρχο σύστημα. Αυτό έχει σαν συνέπεια το σύστημα να αντιδρά ενισχύοντας τον πόλο της καταστολής.  Η δικαιοσύνη σαν τμήμα του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους συμμετέχει και αυτή σε αυτή την ένταση της καταστολής. Σ' αυτά  τα πλαίσια εντάσσεται και η χθεσινή απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας από μια δικαιοσύνη που κάθε άλλο παρά ουδέτερη και τυφλή είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι το 80- 90 % των δικαστικών αποφάσεων σε εργατικές διαφορές είναι υπέρ της εργοδοσίας.
 

Ο μόνος τρόπος για να αντιπαρατεθούμε σε αυτό, είναι η μαζική συμπαράσταση στην Ηριάννα και η υπεράσπιση των αστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που το ίδιο το σύστημα παραβιάζει,  όχι για να περιοριστούμε σ' αυτές,  αλλά για να πατήσουμε σ' αυτές, για να τις υπερβούμε και να τις ουσιαστικοποιήσουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Ιουλίου 2017 στις 10:03 μ.μ.

Να ανατρέψουμε τον Καπιταλισμό Κύριε Καθηγητά Κοινωνικοποιώντας τα μέσα παραγωγής με τον αγώνα μας μέσα απο την Λαική Συμμαχία χωρίς Μεταβατικά ...στάδια.... και κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Τι λέτε Κύριε Καθηγητά........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger