Home » » Ο Πολεμικός Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ ισχυροποιείται-δημιουργία κοινής υποβρυχιακής δύναμης για την πολεμική δράση εκτός χωρικών υδάτων, στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Πολεμικός Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ ισχυροποιείται-δημιουργία κοινής υποβρυχιακής δύναμης για την πολεμική δράση εκτός χωρικών υδάτων, στην Ανατολική Μεσόγειο

Από Unknown , Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 | 9:33 π.μ.

Η είδηση είδε ελάχιστα τα φώτα της δημοσιότητας.
ΜΜΕ ταυτισμένα με την κυβέρνηση, μιλιταριστικά σαιτ που λειτουργούν ως φερέφωνα της ακροδεξιάς ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας την απέκρυψαν συστηματικά και περιορίστηκαν να προβάλλουν τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές επιδείξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη.
Και όμως πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, αναβάθμιση της πολεμικής συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού των δύο κρατών που επιχειρούν να εξυπηρετήσουν τους ιμπεριαλιστικούς στόχους τους στην Ανατολική Μεσόγειο.Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Νετανιάχου αποφάσισαν τη δημιουργία κοινής υποβρυχιακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο!
Είναι μια δραματική επιθετική πολεμική εξέλιξη που εναρμονίζεται με τα ενεργειακή σχέδια μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και εταιρειών αλλά και επιχειρηματικών συμφερόντων των δύο κρατών.
Επιχειρεί να προστατεύσει τις επενδύσεις που διεξάγονται και θα διεξαχθούν στην περιοχή όπως η κατασκευή του αγωγού East Med, η εξόρυξη υδρονοναθράκων νοτίως της Κρήτης  και η διασύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα Ισραήλ –Κύπρου-Ελλάδος.
Δεν είναι άσχετες με τα παραπάνω οι συνομιλίες μεταξύ Τραμπ-Τσίπρα και το ενδιαφέρον της EXXON!

Στην ανακοίνωση του ΓΕΝ τονίστηκε ότι «συζητήθηκε η περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, κυριότερος εκ των οποίων είναι αυτός των υποβρυχίων»

Ο πανάκριβος εκσυγχρονισμός των αμερικανικών αεροσκαφών ORION (600 εκατομμύρια δολάρια) και τα υποβρύχια κρίνονται απαραίτητα όχι "για την άμυνα της χώρας-τη διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας" και των άλλων μύθων της καθεστωτικής αστικής πολιτικής, αλλά για δράση "εκτός χωρικών υδάτων και εθνικού εναέριου χώρου", στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ταυτόσημες ανάγκες των αστικών τάξεων απέναντι στην Ρωσία και τον όποιο αμφισβητήσει τα επιθετικά πλάνα τους!

Τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής εφορμούν λοιπόν για να υπερασπίσουν τους στόχους του κεφαλαίου εντός και εκτός συνόρων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ότι από την Κυριακή 22 έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Rear Admiral Eli Sharvit.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον ομόλογό του και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή μονάδων του ισραηλινού Ναυτικού στην άσκηση «ΝΗΡΙΗΣ 17» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, κυριότερος εκ των οποίων είναι αυτός των υποβρυχίων.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου πρέπει να σταθμίσουμε με τελείως διαφορετικό τρόπο την ξαφνική επίθεση των μιλιταριστικών σαιτ κατά του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.[Ενοχλεί η Αντιπολεμική δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ http://diktiospartakos.blogspot.gr]
Εμείς τους θυμίζουμε:
»Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.
»Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. 
Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». 
Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
»Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. 
Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. 
Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Ισραήλ. 
Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 
Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών».
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΣ-ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ 
ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger