Home » , , » "Ανακάλυψη" του νεοδημοκράτη βουλευτή Β. Οικονόμου: "Η κυβέρνηση καθοδηγεί τον Ρουβίκωνα"!

"Ανακάλυψη" του νεοδημοκράτη βουλευτή Β. Οικονόμου: "Η κυβέρνηση καθοδηγεί τον Ρουβίκωνα"!

Από giorgis , Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 | 4:15 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ψάχνοντας στο λεξικό για τον ορισμό της λέξης "σαλτιμπάγκος":
υπαίθριος ταχυδακτυλουργός, γελωτοποιός ή ακροβάτης
(μεταφορικά, μειωτικά) άνθρωπος χωρίς αρχές, κατεργάρης, αναξιοπρεπής

Ενας τέτοιος σαλτιμπάκος, είναι ο πολιτικός γυρολόγος Βασίλης Οικονόμου. Ας δούμε τηλεγραφικά την πολιτική διαδρομή αυτού του τύπου που σήμερα «κοσμεί» τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου φέροντας την σημαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρημάτισε για χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έκανε μια περατζάδα απ’ την ΔΗΜΑΡ για να καταλήξει ανεξάρτητος ενώ τώρα εξασφαλίζει την βουλευτική αργομισθία του από την Ν.Δ., και μάλιστα «ακούραστα» χωρίς δηλαδή να διεκδικήσει την ψήφο του εκλογικού σώματος αφού τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της   της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Γενάρη του 2015.

Ηταν λογικό για το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει αναξιοποίητο ένα τέτοιο πολιτικό ογκόλιθο πόσο μάλλον όταν αυτός έχει ισχυρούς δεσμούς με ντόπιους καπιταλιστές κάτι που δεν το κρύβει, μη διστάζοντας να ρθει σε ρήξη με τον πολιτικό σχηματισμό που τον στεγάζει. Χαρακτηριστική περίπτωση οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Βασίλης Οικονόμου στήριξε δημόσια και με κάθε τρόπο για δήμαρχο του Πειραιά τον αχυράνθρωπο του πλουτοκράτη Μαρινάκη, Γ. Μώραλη, κάτι που ανάγκασε το κόμμα που βρισκόταν τότε –ΔΗΜΑΡ- να βγάλει επίσημη ανακοίνωση και να τον αποδοκιμάσει.

Γιατί κάναμε αυτή την εισαγωγή; Ο λόγος είναι γιατί διαβάζουμε δηλώσεις αυτού του απίθανου πολιτικάντη  σύμφωνα με τις οποίες «το 2017 στήνονται λαϊκά δικαστήρια από τον "Ρουβίκωνα"» ο οποίος είναι «αριστερό τάγμα» το οποίο «λειτουργεί ανεξέλεγκτα» «καθοδηγούμενο σαφέστατα από τον ΣΥΡΙΖΑ» και όσοι βρεθούν απέναντι στον Ρουβίκωνα «αντιμετωπίζουν την ποινή σπασίματος χεριών».
(Προφανώς αναφέρεται στην πρόσφατη «επίσκεψη» μελών της αναρχικής συλλογικότητας σε μεγαλογιατρό – φακελάκια του νοσοκομείου Ευαγγελισμός).

Δεν έχει νόημα φυσικά να απαντήσουμε σ’ αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο ο οποίος το τερμάτισε αφού απ’ την «ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Ρουβίκωνα» που λέει επίσημα η Ν.Δ.,, αυτός έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι το κυβερνητικό κόμμα   «καθοδηγεί» την αναρχική αυτή συλλογικότητα.
Και επίσης θα ήταν πλεονασμός να θέσουμε στον Β. Οικονόμου τα απλά ερωτήματα: Τι πολιτικά οφέλη μπορεί να αποκομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις δράσεις του "Ρουβίκωνα"; 
Το να υπογραμμίζεται ότι και επί «αριστερής» κυβέρνησης η υγεία εξακολουθεί να είναι εμπόρευμα με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν κάποιοι επίορκοι γιατροί, απειλώντας και εκβιάζοντας μεροκαματιάρηδες ανθρώπους, λειτουργεί θετικά για το κόμμα του Τσίπρα; 

Λέτε να του έχουν μείνει απωθημένα του νεοδημοκράτη βουλευτή, για τον αναρχικό χώρο, από τότε που εισέπραξε κάποιες «ψιλές» στα Εξάρχεια;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger