Home » , » Γα τα γεγονότα της Καταλονίας

Γα τα γεγονότα της Καταλονίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 | 4:08 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

“Το καταλονικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας από την Ισπανία. Η απόφαση προκάλεσε λίγη ώρα αργότερα την αποδοχή από την Ισπανική γερουσία, της πρότασης Ραχόι για ενεργοποίηση του άρθρου 115, που ακυρώνει το δικαίωμα αυτονομίας στην Καταλονία. Από τις 3 και μισή σήμερα η ένταση στην Ιβηρική χερσόνησο έχει ανέλθει στα ύψη με την Ισπανική κυβέρνηση σε χρόνο ρεκόρ να δημοσιεύει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την επιβολή του άρθρου 155 και τα μέτρα που ακολουθούν την εφαρμογή του έτσι ώστε αυτά να τεθούν σε ισχύ από σήμερα κιόλας.

Λίγη ώρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, η ισπανική κυβέρνηση διέλυσε το καταλανικό κοινοβούλιο και προκήρυξε τοπικές εκλογές για τις 21 Δεκέμβρη, έπαυσε τον Puigdemont και όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής του από τα καθήκοντά τους όπως και τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.

Η γενική εισαγγελία της χώρας ετοιμάζετε να ασκήσει δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της καταλανικής κυβέρνησης για εξέγερση, κατηγορία που επισείει 30 χρόνια φυλάκισης. Στην Βαρκελώνη επικρατεί ένταση με τους φασίστες να προσπαθούν να κερδίσουν τις πρώτες μάχες των δρόμων επιτιθέμενοι στο μέγαρο της τοπικού καταλανικού ραδιοφώνου, σπάζοντας πόρτες και τζάμια και αποκλείοντας τους εργαζόμενους μέσα σ' αυτό” 
Πηγή

Η διάλυση της Γερμανικής αποικίας «Ισπανία» έχει αποτέλεσμα την αγωνία των Ιμπεριαλιστών. Υπάρχει περίπτωση η Καταλονία να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που θέλουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι. Μια χώρα εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, που μάλιστα προήλθε από τη διάλυση υποτελούς χώρας στις ΗΠΑ, είναι γι αυτούς «κακό παράδειγμα προς μίμηση». Θα κάνουν ότι μπορούν για να καπελώσουν τη θέληση του κόσμου για Ελευθερία, στην ανάγκη θα επιβληθούν με τη βία.

Βέβαια εδώ αξίζει να θυμηθούμε πως ΗΠΑ - ΕΕ, που κόπτονται για την «ενότητα», δεν δίστασαν να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία κι όχι μόνο αυτή. Τότε μιλούσαν για «δικαίωμα στην Ανεξαρτησία». Αλλά δικαίωμα να είναι Ανεξάρτητοι έχουν μόνο όσες χώρες πρόκειται να εξαρτηθούν πλήρως από τις ΗΠΑ και τον επιστάτη της στην Ευρώπη, τη Γερμανία. Για τους υπόλοιπους λαούς έχει πόλεμο και υποταγή.

Δεν ξέρω πως θα καταλήξει αυτή η Ιστορία. Το σίγουρο είναι πως ο λαός της Καταλονίας δεν θέλει να συνεχίσει να ζει κάτω από το Φασισμό του Ραχόι. Δεν είναι τυχαίο, πως όταν ο θαυμαστής και μιμητής του αιμοσταγούς δικτάτορα Φράγκο ανέβηκε στην εξουσία, η δυσαρέσκεια εκτοξεύτηκε κατακόρυφα. Το Μνημόνιο χτύπησε τους φτωχούς σε όλη την Ισπανία. Πολλοί κάτοικοι της Καταλονίας συμμετείχαν και ψήφισαν για να καταδικάσουν την πολιτική της Μαδρίτης. Οι αστοί δεν σκέφτονταν στην αρχή για Ανεξαρτησία, αλλά για περισσότερη Αυτονομία.

Ήταν η βίαιη αντίδραση του Ισπανού Πρωθυπουργού, που έκανε τον κόσμο να καταλάβει, πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αλλαγής. Έτσι η Ανεξαρτησία ήταν πια μονόδρομος, αφού η Μαδρίτη δεν διαπραγματεύτηκε καν. Η καλύτερη τακτική για τους Ισπανούς θα ήταν να πείσουν την Καταλονία ότι «μαζί είναι καλύτερα». Τους έπεισαν για το ακριβώς αντίθετο. Η άγρια καταστολή έδειξε ένα μόνο πράγμα: Η νεοφιλελεύθερη - στην ουσία φασιστική πολιτική- είναι αδιαπραγμάτευτη.

Πιστεύω πώς, αν τελικά ο κόσμος της Καταλονίας μετά από πολύ αγώνα καταφέρει να Ελευθερωθεί, θα πρέπει να ψάξει για μια άλλη πολιτική, ένα άλλο Οικονομικό Σύστημα. Αυτό ακριβώς θέλουν να ξορκίσουν οι νέοι «Μέττερνιχ». Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δείχνουν τον πραγματικό τους ρόλο: Μια νέα (Ανίερη) «Ιερή Συμμαχία» που σκοπό έχει να διαιωνίσει την Αδικία. Άλλωστε από την ιδρυτική διακήρυξη της αντιδραστικής Συμμαχίας εμπνεύστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger