Home » , » Με απειλές προς την Κ.Ο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική συνοχή.

Με απειλές προς την Κ.Ο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική συνοχή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 | 9:31 μ.μ.

Παρακολουθώντας την συζήτηση που έγινε στην βουλή για τους πλειστηριασμούς διαπιστώνεις την απελπισμένη προσπάθεια των βουλευτών της συγκυβέρνησης να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τα λεγόμενα τους.
Εχουν αποκτήσει τα "χάρισμα", εδώ και καιρό να λένε τα μεγαλύτερα ψέματα με την απόλυτη φυσικότητα, άσχετα του ότι με τα λεγόμενα προκαλούν κατάγματα στην νοημοσύνη μας.

Κι αυτό γιατί η πραγματικότητα είναι αυτό που υπογράμμισε στην παρέμβαση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης: «Εκατοντάδες σπίτια πρώτης κατοικίας βγαίνουν στο σφυρί. Εμείς λέμε ότι με τη διάταξη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το αυτεπάγγελτο, για ένταση βίας και καταστολής για αυτούς που διαμαρτύρονται. Είναι πολιτικό το ζήτημα και προμηνύει τι θα γίνει από τον καινούργιο χρόνο».

Ανούσιο είναι επίσης να αναφερθούμε στην υποκριτική ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αποσύρει την τροπολογία η οποία ποινικοποιεί την εκδήλωση αλληλεγγύης στα θύματα τοκογλυφικών τραπεζικών δανείων και τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να προσπεράσουμε ασχολίαστο –αν ισχύει, γιατί η πληροφόρησή μας είναι μόνο από δημοσιεύματα καθεστωτικών ιστοσελίδων- είναι η ανοιχτή απειλή που εκτόξευε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  λέγοντας τους πως η κυβέρνηση θα πέσει εάν καταψηφίσουν την τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη όσων στέκονται αλληλέγγυοι στους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους μέσω πλειστηριασμών.
Αν μια κυβέρνηση μπορεί να έχει κοινοβουλευτική συνοχή εκβιάζοντας τους βουλευτές της με προσφυγή σε εκλογές –με δεδομένο ότι αρκετοί απ’ αυτούς θα χάσουν τα προνόμια που τους προσφέρει η βουλευτική έδρα- τότε δεν έχει πιθανότητα να μακροημερεύσει.

Αυτή την στιγμή διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία στην βουλή για την επίμαχη τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, κάτι που ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Υ.Γ: Από την ιστοσελίδα left.gr αντιγράφουμε: 
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 146 ψήφους υπέρ 35 κατά και 62 «παρών», η επίμαχη τροπολογία για την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε καταθέσει το ΚΚΕ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέσυρε λίγα λεπτά πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας την παράγραφο για την αυτεπάγγελτη δίωξη ακόμη και της απειλής προς συμβολαιογράφους.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι δήλωσαν «παρών» ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης που είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας, απουσίαζε από την ψηφοφορία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger