Home » , » Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία απόψε στις 6

Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία απόψε στις 6

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 | 11:57 π.μ.


Της  Αλέκας Ζορμπαλά

Αυτά τα Παλαιστινιάκια γεννήθηκαν μέσα στα στρατόπεδα Sabra & Satila από γονείς που βίαια ξεριζώθηκαν από Παλαιστινιακά Εδάφη, από τον τόπο τους δηλαδή.

Γεννήθηκαν με τις οδύνες της σφαγής, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και παίζουν ανέμελα στον καταυλισμό, που ένοπλοι μαχητές φυλάνε, με ενα χαμόγελο ελπίδας και το κοινό όνειρο, να ζήσουν σαν άνθρωποι στον δικό τους τόπο, την Παλαιστίνη, ενάντια στην Ισραηλινή θηριωδία και το απαρτχάιντ

*φωτό από πρόσφατη επίσκεψη μας στα στρατόπεδα Sabra & Satila

*πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία απόψε στις 6

***

Από την εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ"

OΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01, ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ | ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εν γένει στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και να επιβεβαιωθεί το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το Ισραήλ».

Ετσι κατέληγε η επίσημη ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση του Τσίπρα με στελέχη ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Τα δύο λόμπι επισκέφτηκαν την Ελλάδα σε μορφή «πακέτου». Για να προωθήσουν τα συμφέροντα ΗΠΑ και Ισραήλ, που επίσης «πάνε πακέτο». Και φυσικά, ο Τσίπρας, ο έλληνας πρωθυπουργός που έχει κάνει τις περισσότερες επισκέψεις στο σιωνιστικό μόρφωμα, ο μοναδικός ευρωπαίος αστός πολιτικός που είχε το θράσος να χαρακτηριίσει την Ιερουσαλήμ «ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ», καλοδέχτηκε τους λομπίστες και τους έδωσε και κατ' ιδίαν και δημόσια έναν ακόμα όρκο πίστης στην αμερικανοσιωνιστική πολιτική στην περιοχή μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η απουσία κάθε αναφοράς -έστω και υπαινικτικής- στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, κόντρα στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί τουλάχιστον στην τυπική -από άποψη διεθνούς νομιμότητας- διάσταση του ζητήματος, κρατώντας -προσχηματικά έστω- μια γραμμή «ίσων αποστάσεων». Εδώ και καιρό, όμως, στην ατζέντα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής βρίσκονται μόνο τα αμερικανικά και τα σιωνιστικά συμφέροντα.

Σάββατο 20 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, οργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και στην αντίστασή του, με όλα τα μέσα, στη σιωνιστική κατοχή. Οσο περισσότεροι πάρουμε μέρος τόσο πιο δυνατή θ' ακουστεί η φωνή της αλληλεγγύης και η καταγγελία της συνενοχής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του άθλιου Τσίπρα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Ιανουαρίου 2018 στις 3:17 μ.μ.

20-21 Γενάρη 1949: Η κατάληψη του Καρπενησίου από τον ένδοξο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.
Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ένοπλου επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας!

http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/02/1949.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger