Home » , » Οι παπαριές της ασφάλειας -μέσω της Μίνας Καραμήτρου- για τον "Ρουβίκωνα"

Οι παπαριές της ασφάλειας -μέσω της Μίνας Καραμήτρου- για τον "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 | 2:37 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Βγήκε, λοιπόν, σεργιάνι σήμερα όλο το χαφιεδότσουρμο και ανακυκλώνει αυτούσιο ένα κείμενο που υπογράφει η "κ. στρατηγού" στο υποτίθεται έγκυρο cnn.gr και το οποίο μεταφέρει τις εκτιμήσεις των κατασταλτικών μηχανισμών για τον "Ρουβίκωνα".

Πριν το σχολιάσουμε και για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που ήδη έχουμε γράψει σας προτείνουμε να διαβάσετε την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε: «Ευαγγελάτος - Καραμήτρου απαγγέλλουν "δελτίο τύπου" της ασφάλειας για τον "Ρουβίκωνα"».

Να απαντήσουμε επίσης και στο ερώτημα γιατί καθημερινά η ασφάλεια διοχετεύει παρόμοια δημοσιεύματα στα ΜΜΕ. Μια λογική εξήγηση είναι -και άσχετα τι παρασκηνιακές στοχεύσεις μπορεί να υπάρχουν- ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αισθάνονται να έχουν γελοιοποιηθεί αφού σε καμιά περίπτωση δεν έχουν κατορθώσει να αναστείλουν δράση της ομάδας. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που μια συλλογικότητα η οποία δρα ανοιχτά και σε ένα βαθμό μαζικά, περιφρουρεί απόλυτα τις ενέργειες της προκαλώντας "εγκεφαλικά" στους μπάτσους. (Να θυμίσουμε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ασφαλίτες χαρακτήριζαν "παιδικές χαρές" τις αναρχικές οργανώσεις υποδηλώνοντας μ' αυτό ότι γνώριζαν τα πάντα για την συγκρότηση και λειτουργία τους).

Μάλιστα προσπαθώντας να αιτιολογήσουν, οι ασφαλίτες, την παντελή αδυναμία τους να έχουν πρόσβαση στους σχεδιασμούς και στις δράσεις του "Ρουβίκωνα", νιώθουν την ανάγκη να δικαιολογηθούν. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την χθεσινή "Καθημερινή": «Τα παλιά στελέχη της ομάδας εφαρμόζουν τακτικές για να ξεφεύγουν από τον αστυνομικό κλοιό. "Oταν υποψιάζονται ότι βρίσκονται υπό επιτήρηση κατευθύνονται σε κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων, όπου η φυσική παρακολούθηση διακόπτεται", λέει στην "Κ" αρμόδια πηγή. "Aλλες φορές αφήνουν σκόπιμα τα οχήματά τους έξω από τα σπίτια τους ή ακόμα και το κτίριο της ΓΑΔΑ ώστε να νομίζουμε ότι είναι ανενεργοί, την ίδια στιγμή που εκείνοι μετέχουν σε καταδρομικές επιθέσεις"», προσθέτει.

Και ερχόμαστε τώρα στο κείμενο της Μίνας Καραμήτρου. Στην ουσία πρόκειται για ένα γελοίο κατεβατό και το μοναδικό πιθανόν αληθινό στοιχείο να είναι ο αριθμός των μελών της αναρχικής ομάδας που προκύπτει από τα κιτάπια των ασφαλιτών. Αθροίζοντας τις προσαγωγές, συλλήψεις και ταυτοποιήσεις μελών του "Ρ" που έχουν γίνει μετά από ενέργειες του, καταλήγουν σε κάποιους αριθμούς.

Από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι ανούσια και σε ένα βαθμό γελοία. Προφανώς στους ασφαλίτες δεν μπορεί να περάσει απ' το μυαλό ότι υπάρχουν οργανώσεις που δεν έχουν "ηγετική ομάδα" και οι αποφάσεις παίρνονται σε συνελεύσεις με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
Γι' αυτό τον λόγο και με μπακαλίστικη αριθμητική αποδίδουν στην "κεφαλή" της ομάδας όσα μέλη της συλλογικότητας έχουν συλληφθεί και προσαχθεί περισσότερες φορές. Αρα όσο πιο δραστήριο ρόλο έχεις στην συλλογικότητα που συμμετέχεις άλλο τόσο διαθέτεις "πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση".
"Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει" σύμφωνα με το σκεπτικό των ασφαλιτών που μας μεταφέρει η Μίνα Καραμήτρου και ανακυκλώνουν οι "πρόθυμοι" ιστότοποι.

Οσο για τα υπόλοιπά που γράφει "για νέα άτομα που έχουν μπει στην ομάδα" κάνοντας αναφορά σε προηγούμενες δράσεις της συλλογικότητας, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να τα σχολιάσουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger