Home » , » Κάποιες σκέψεις με αφορμή τα εγκλήματα του μακελάρη της Φλόριντας

Κάποιες σκέψεις με αφορμή τα εγκλήματα του μακελάρη της Φλόριντας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 | 8:24 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Για μένα δεν υπάρχει πιο ειδεχθές έγκλημα από το να χτυπηθούν αθώοι και μάλιστα μικρά παιδιά. Ο μακελάρης της Φλόριντα ήταν ένα ακροδεξιό τεφαρίκι που πήρε στο λαιμό του 17 ανθρώπους. Αν την αποτρόπαιη σφαγή την είχε κάνει κάποιος μανιακός με καταγωγή από κράτος που δεν αρέσει στις ΗΠΑ, τώρα θα ισοπεδώνονταν πόλεις από τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ.

Δεν θα πω πολλά περί οπλοκατοχής, γιατί είναι γνωστό τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τους Αμερικάνικους νόμους.
Οι εταιρείες όπλων αδιαφορούν για τις χιλιάδες ανθρώπων που πεθαίνουν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο: 11.600 νεκροί εκ των οποίων 2.500 ανήλικοι. Κάθε 5 χρόνια οι ΗΠΑ έχουν ένα Βιετνάμ. Το κέρδος για τους αδίστακτους πλούσιους είναι πάνω από ανθρώπινες ζωές. Ούτε οι νόμοι περί οπλοκατοχής εμπόδισαν τη σφαγή, αντίθετα ο δράστης είχε νόμιμη άδεια! 

Ο δράστης είναι φασίστας του κερατά. Ρατσιστής, μέλος ακροδεξιών οργανώσεων, εντελώς ανισόρροπος, βίαιος, μισούσε ακόμα και τα ζώα, ενώ αγαπούσε τα όπλα... Κλασσικός ακροδεξιός.
Πριν λοιπόν από το νόμο για την οπλοκατοχή πρέπει να δούμε τη νοοτροπία των τύπων αυτών. Οι ακροδεξιοί (“ακτιβιστές της δεξιάς” σύμφωνα με γνωστό πολιτικό) μισούν και ταυτόχρονα φοβούνται τους πάντες. Οι νόμοι περί οπλοκατοχής φυσικά τους διευκολύνουν, αλλά ακόμα και χωρίς αυτούς παραμένουν επικίνδυνοι κανίβαλοι.

Πρώτη προτεραιότητα λοιπόν είναι η καταδίκη του φασισμού, του μίσους προς το συνάνθρωπο. Χωρίς αυτή ακόμα και με τους πλέον αυστηρούς νόμους, οι ναζί θα βρουν τρόπο να κάνουν ζημιά. Θέλετε παραδείγματα; Ελλάδα: Η διαφορετική νομοθεσία σε αυτό το σημείο, δεν εμπόδισε καθόλου τη ναζιστική συμμορία να διαπράξει ένα σωρό εγκλήματα. Μόνο η αντίδραση του κόσμου μετά τις δολοφονικές επιθέσεις, μάλιστα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, περιόρισε το κακό.

Χωρίς την καταδίκη του φασισμού, τρομοκρατικές επιθέσεις σαν αυτή όχι μόνο θα γίνονται, αλλά θα αυξάνονται συνέχεια, όσο η πολιτική ευνοεί τις συνθήκες. Φυσικά η οπλοκατοχή είναι το “bonus” των πλουσίων στο ακροδεξιό σκυλολόι, αλλά δεν είναι η αιτία.

Πέρα από τις αφορμές και από τα προσωπικά, υπάρχει μια νοοτροπία που υποθάλπει τη βία. Γιατί καλλιεργεί το φόβο, τον ανταγωνισμό και το μίσος. Όταν χτυπηθεί η αιτία, ο νόμος περί οπλοκατοχής (το σύμπτωμα) δεν θα έχει καμία σημασία. Τι να το κάνει το όπλο ένας φιλειρηνικός πολίτης, που σέβεται τη διαφορετικότητα και τους άλλους ανθρώπους; Που δεν φοβάται και που δεν έχει πρόθεση να το χρησιμοποιήσει ποτέ; Δεν θα το αγοράσει.

Ο φασισμός δεν είναι μια φυσική κατάσταση. Καλλιεργείται συστηματικά από αυτούς που έχουν συμφέροντα. Δεν είναι μόνο οι πολυεθνικές όπλων, είναι κάθε κεφαλαιούχος, κάθε αφεντικό, που θέλει να εκμεταλλευτεί τους εργαζόμενους. Οι ολιγάρχες, επειδή ακριβώς είναι ελάχιστοι σε αριθμό, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαιρέσουν την πλειοψηφία, ώστε να μην υπάρξει αντίσταση στη συνεχή εκμετάλλευση.

Από τους αστούς πολιτικούς, τα ΜΜΕ, ως το ιερατείο και το εκπαιδευτικό σύστημα, καλλιεργείται ο φασισμός σε παγκόσμια κλίμακα. Τι ερεθίσματα παίρνουν άραγε οι νέοι όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παντού στον κόσμο; Μαθαίνουν να εχθρεύονται τους άλλους. Αυτό έχει επιπτώσεις, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με άλλους παράγοντες, όπως τα βιώματα, ο χαρακτήρας κοκ.

Όταν υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ δεν υπήρχε ο ISIS και άλλες τέτοιες οργανώσεις. Υπήρχαν φανατικοί, πάντα θα υπάρχουν ηλίθιοι, αλλά δεν είχαν δύναμη. Οι Αμερικάνοι για λόγους συμφερόντων, τους έδωσαν δύναμη, δημιούργησαν τις συνθήκες, ώστε να αυξηθεί το κακό.

Ο Χίτλερ στη Γερμανία έγινε δυνατός χάρη στην αμέριστη υποστήριξη των Γερμανών βιομηχάνων, που είδαν σε αυτόν ένα σταθερό πολέμιο των Κομμουνιστών. Το αποτέλεσμα γνωστό. Σφαγή, πόλεμος στην αρχή με τον “εσωτερικό εχθρό”, έπειτα με όλους τους άλλους, ως την τελική καταστροφή.

Οι μεγαλοαστοί ποτίζουν το δέντρο του φασισμού και όλα αυτά που γίνονται είναι οι δηλητηριώδεις καρποί του...

Β.Κ: Μόλις τώρα ΜΜΕ των ΗΠΑ αναφέρουν ότι υπήρξαν πυροβολισμοί  στο κολέγιο Highline Community College της πόλης Ντε Μοίν της Ουάσιγκτον, χωρίς να έχουν γίνει γνωστό λεπτομέρειες του περιστατικού και αν υπάρχουν θύματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger