Home » , , » Ανίκανοι ή σαδιστές;

Ανίκανοι ή σαδιστές;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 | 8:01 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Το ελληνικό κράτος ήταν, είναι και θα παραμείνει μπάχαλο. Σε μερικά πράγματα βέβαια, όταν κινδυνεύουν τα μεγάλα αφεντικά, που κάνουν κουμάντο, ενεργεί με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, ώστε να διαιωνίσει την αδικία.
Σε όλα τα υπόλοιπα, ειδικά σε όσα αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών - ιδιαίτερα των φτωχών δείχνει μια χαρακτηριστική αδιαφορία κι αναλγησία.

Τα κριτήρια του ΚΕΑ (Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) είναι αυστηρότατα. Μόνο ένα μικρό ποσοστό όσων έχουν ανάγκη παίρνουν ένα πιάτο φαΐ την ημέρα. Αυτά τα άτομα - κι όχι μόνον αυτά - δικαιούνται μια έκπτωση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνουν καν αίτηση γι' αυτό. Εν πάση περιπτώσει όμως οι κυβερνώντες αποφάσισαν να γίνουν αιτήσεις των δικαιούχων στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και πιο συγκεκριμένα στο www.idika.gr/kot/.

Δυο σημειώσεις:

1) Τις προηγούμενες μέρες υπήρχε μια παραπληροφόρηση για την ιστοσελίδα που θα γίνονταν η αίτηση. Επιτήδειοι και παλιοτόμαρα υπάρχουν, αλλά θα μπορούσε να βγει κάποια πιο κατατοπιστική ανακοίνωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον ακριβή τόπο και τον τρόπο υποβολής αίτησης. Παρόλα αυτά αυτό το πρόβλημα μάλλον λύθηκε, αφού έγινε σε όλους γνωστό σήμερα, που θα γίνει η αίτηση. Πάντως προσοχή που δίνετε τα στοιχεία σας.

2) Υπήρχε νομίζουμε αρκετός χρόνος, ώστε να είναι όλα έτοιμα σήμερα που υποτίθεται ότι ξεκινούν οι αιτήσεις, αφού το ανακοίνωσαν πολύ καιρό πριν. Αν παρόλα αυτά δεν υπήρχε χρόνος μπορούσαν να ξεκινήσουν λίγο αργότερα αντί για τις 15, ώστε να είναι σίγουροι πως θα λειτουργήσουν όλα σωστά.

Τα προβλήματα που έχουν όσοι κάναν αίτηση και αφορούν την εφαρμογή είναι πάρα πολλά. Πέρα από τη πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε πολλούς δεν βγάζει καν αποτέλεσμα, αν εγκρίνεται η αίτησή τους ή όχι! Σε άλλους το σύστημα πέφτει και αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν να ξαναμπούν καθώς τους βγάζει διάφορα μηνύματα σφαλμάτων...

Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη σοβαρότητα, καθώς πρόκειται για συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα και βέβαια δεν χρειάζονται να προστεθούν κι άλλα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger