Home » , , » Στα άκρα ο θρησκευτικός σκοταδισμός ενάντια στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar»

Στα άκρα ο θρησκευτικός σκοταδισμός ενάντια στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 | 1:14 μ.μ.

Τις αντιδράσεις κάποιων γραφικών θρησκόληπτων τύπων, που έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση δυο δεσποτάδων της επικρατούσας θρησκείας, δίνουν το δικό τους σόου  έξω από το θέατρο "ΑΚΡΟΠΟΛ" όπου παρουσιάζεται η ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar", τις σχολιάζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Ο σκοταδισμός τους όμως δεν περιορίστηκε στις άναρθρες κραυγές τους καθώς όπως καταγγέλλεται  εκδηλώνουν την "χριστιανική αγάπη" τους με βανδαλισμούς στο κτίριο του θεάτρου, και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης, εμποδίζοντας ταυτόχρονα όσους θεατές θέλουν να την παρακολουθήσουν.
Η αστυνομία παρ' όλες τις οχλήσεις των υπευθύνων του θεάτρου "Ακροπόλ" παρακολουθεί αμέτοχη τις ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες που εισπράττουν όσοι/ες θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση και τις προσωπικές απειλές που δέχονται οι ηθοποιοί της.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  οι εργαζόμενοι και οι συντελεστές της παράστασης καλούν την Πέμπτη 1/3 στις 18:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο Ακροπόλ, καλώντας «την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον ‘’Πόντιο Πιλάτο’’ και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο φόβος δεν θα περάσει στην Τέχνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 9 Φεβρουαρίου, ανέβηκε στο θέατρο Ακροπόλ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.

Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και τη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης. Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

Αρκετά! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου Ακροπόλ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ. Δυστυχώς, παρόλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο Ακροπόλ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο φόβος δεν θα περάσει στην Τέχνη
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger