Home » , , , » Ν. Μπογιόπουλος: Περί κάθαρσης; και καπιταλισμού με αφορμή το σκάνδαλο Novartis (Ηχητικό)

Ν. Μπογιόπουλος: Περί κάθαρσης; και καπιταλισμού με αφορμή το σκάνδαλο Novartis (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 | 8:34 μ.μ.

«Ο καπιταλισμός δεν καθαρίζεται, αλλά μόνο ανατρέπεται» θα μπορούσε να έχει τίτλο το ηχητικό απόσπασμα –είναι αρκετά μεγάλο, διαρκεί σχεδόν 19 λεπτά, αλλά αξίζει να το ακούσετε ολόκληρο- που παραθέτουμε από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου.

Ο κομουνιστής δημοσιογράφος κάνει μια αναδρομή στα δεκάδες σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία χρόνια και στο παραμύθι της «κάθαρσης» που μας σερβίρουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις με τα γνωστά αποτελέσματα.
«Λες και έχει συνωμοτήσει το σύμπαν για να δικαιώσει αυτούς τους κολλημένους τους δογματικούς τους  κομμουνιστές που πιπλάνε συνεχώς την ίδια καραμέλα και λένε ότι ο καπιταλισμός είναι σύμφυτος με τη βρομιά της διαπλοκής και την δυσωδία της διαφθοράς» είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Εκτενή αναφορά επίσης κάνει ο Ν. Μπογιόπουλος στο σκάνδαλο της Novartis που απασχολεί την τωρινή επικαιρότητα. 

Πλεονασμός να επαναλάβουμε εμείς ότι στο αστικό σύστημα, η οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό προσωπικό είναι δεμένοι «νύχι με κρέας». Αποτελούν «σάρκα μία», με τα «λαδώματα», τη φοροδιαφυγή, τις μίζες, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, την εκποίηση του κοινωνικού πλούτου κλπ να αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού. Αυτά όμως είναι συνεπακόλουθα ενός καθεστώτος που πυρήνα του έχει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger