Home » , » Δικαστική μεθόδευση να πέσουν στα "μαλακά" οι ναζί της Combat 18

Δικαστική μεθόδευση να πέσουν στα "μαλακά" οι ναζί της Combat 18

Από giorgis , Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 | 9:59 μ.μ.


Του Γ. Γ.  

10 ολόκληρες σελίδας αφιερώνει σήμερα η εφημερίδα Documento στην συγκρότηση και δράση των ναζιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, κυρίως στα όσα προέκυψαν πρόσφατα με την σύλληψη των 11 μελών της Combat 18.

Εμείς θα προσπεράσουμε το άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας που τιτλοφορείται «ΟΝΝΕΔ – νεοναζί σε στενές επαφές εγκληματικού τύπου».
Ούτε θα αναφερθούμε στα συγκλονιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα – προέρχονται από τηλεφωνικές συνομιλίες ναζιστών που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής και περιέχονται στην δικογραφία- τα οποία αποκαλύπτουν ότι τουλάχιστον τέσσερις ακροδεξιές οργανώσεις (Χρυσή Αυγή, Combat 18, Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές, Ανακατάληψη) «συνέστησαν ομάδα με στόχο, εκτός από επιθέσεις στους συνήθεις στόχους, να προχωρήσουν και σε προβοκατόρικες ενέργειες ικανές να οδηγήσουν τη χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, ακόμη και σε ένοπλη σύρραξη με τη γειτονική Τουρκία».

Παραβλέποντας όλα τα παραπάνω καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει μια προσπάθεια –καθοδηγούμενη;- από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ να υποβαθμιστούν οι αποκαλύψεις για την δράση των ναζιστικών ομάδων, θα εστιαστούμε στην δικαστική αντιμετώπιση που είχαν τα μέλη της Combat 18. Κατά την άποψη μας υπάρχει μια ολοφάνερη μεθόδευση -δεν ξέρουμε αν προέρχεται μόνο από δικαστικούς κύκλους- η οποία αποσκοπεί να πέσουν στα «μαλακά», οι ναζί, όταν βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες αντιμετωπίζοντας τις ποινικές διώξεις, που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους. 

Πριν αναφερθούμε σ' αυτό όμως, να κάνουμε μια επισήμανση. Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Κατερίνα Κατή στην εφημερίδα που αναφέραμε «από τις πρώτες παρακολουθήσεις προέκυψαν σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη δομημένης οργάνωσης με ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων που συνθέτουν τρομοκρατική δράση. Η βασική ομάδα, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, αποτελούνταν από τουλάχιστον είκοσι άτομα».

➤Μέχρι τώρα όμως έχουν αναφερθεί μόνο 11 ονόματα. Τα υπόλοιπα 9 ποια είναι; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι διέπρατταν «κακουργηματικές πράξεις». Γιατί σε βάρος τους δεν έχει κινηθεί καμιά ποινική διαδικασία; Γιατί αφού η λεγόμενη Αντιτρομοκρατική διαθέτει σε βάρος τους επιβαρυντικά στοιχεία δεν τα δίνει στην δημοσιότητα;

➤Πώς γίνεται η δικαστική εξουσία να αφήνει ελεύθερα τα 7 από τα 11 άτομα της ναζιστικής συμμορίας, μιας «δομημένης οργάνωσης» στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν τόσο σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία όπως τα πενήντα κιλά νιτρικής αμμωνίας, πρώτη ύλη για την κατασκευή βόμβας ANFO; Κι αυτό την στιγμή που η ίδια «δικαιοσύνη» τους,  προφυλακίζει άτομα, όπως η Ηριάννα, με βάση ένα ελάχιστο αμφισβητούμενο δείγμα DNA σε γεμιστήρα όπλου.

➤Με ποιο δικαστικό σκεπτικό οι νεοναζί που έχουν παραδεχθεί 30 τρομοκρατικές επιθέσεις  να παραπέμπονται ως εγκληματική οργάνωση, με άρθρο 187 ΠΚ, και όχι ως τρομοκρατική, παρότι η δράση τους είναι ο ορισμός του "τρομονόμου"; 
Και αυτό  την ίδια ώρα που η «δικαιοσύνη» τους, δικάζει τους φερόμενους σαν ληστές του Βελβεντού ως "τρομοκράτες" με τις επιβαρυντικές διατάξεις του "τρομονόμου", παρότι έχουν απαλλαγεί για ένταξη στους "Πυρήνες της Φωτιάς";

Αν όλα τα παραπάνω δεν δηλώνουν ότι υπάρχει μια δικαστική μεθόδευση να δεχθούν μια άκρως επιεική –για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται- ποινική μεταχείριση, τι άλλο μπορεί να σημαίνουν;   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger