Home » , » Περί επίθεσης με χημικά στη Συρία

Περί επίθεσης με χημικά στη Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 | 6:17 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Επειδή κάποια site προσπαθούν να μας πείσουν ότι έγινε πράγματι επίθεση με χημικά στη Συρία από το καθεστώς, ώστε να δικαιολογήσουν μ' αυτό τον τρόπο έμμεσα την ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ να πούμε δυο κουβέντες.

Μπορούνε να μας εξηγήσουν γιατί ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά; Η απάντηση “επειδή είναι κακός, τρελός κλπ” δεν είναι σοβαρή. Και δεν είναι σοβαρή, διότι ο Πρόεδρος της Σύριας ως τώρα έχει αποδείξει πως είναι έξυπνος. Δεν λέω πως είναι άγιος – κάθε άλλο, αλλά δεν είναι ανόητος, ώστε να προκαλέσει ξένη επέμβαση εναντίον του. Με τη λογική λοιπόν το πράγμα δεν στέκει.

Χημικά χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία. Από την δήθεν αντιπολίτευση και το ISIS. Μάλιστα στις συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων της “αντιπολίτευσης” καταγγέλθηκαν στο παρελθόν επιθέσεις εκατέρωθεν. Δεν είδα το ΝΑΤΟ να βομβαρδίζει ούτε όσους υποστηρίζονται από την Τουρκία, ούτε αυτούς που πληρώνονται από τη Σ. Αραβία. Ακόμα κι η Τουρκία κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε χημικά στο Αφρίν, αλλά κι εκεί δεν έδωσαν καμία σημασία.

Γνωρίζουμε άλλωστε όλοι πως το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, αλλά κατασκευάζει αφορμές, όπως παραδέχθηκε στο Ιράκ, τη Σερβία (παλιότερα) κλπ. Αυτές οι καταγγελίες λοιπόν δεν μας πείθουν. Η Συριακή κυβέρνηση από τη μεριά της κατήγγειλε ότι βρήκε αποθήκες χημικών στις εγκαταλελειμμένες περιοχές. Άντε να βγάλουμε άκρη, όταν ξέρουμε πως στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια.

Ούτε όμως στρατιωτικά στέκει η χρήση χημικών για τρεις λόγους: Τόπο, χρόνο, και τρόπο. Ο θύλακας, που υποτίθεται ρίχτηκαν τα χημικά, περικυκλώνεται από περιοχές πιστές στον Άσαντ. Μάλιστα είναι πυκνοκατοικημένες, αφού είναι στην περιοχή της πρωτεύουσας Δαμασκού. Δηλαδή έριξαν χημικά με κίνδυνο διασποράς και οι στρατιώτες του δεν είχαν ούτε καν αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενώ πολεμούσαν λίγα μέτρα μακριά; Θυμίζω την ιδιομορφία αυτού του πολέμου.

Και πότε υποτίθεται τα χρησιμοποίησαν; Όταν όλα είχαν τελειώσει, όταν οι αντάρτες νικήθηκαν και έφευγαν! Μάλιστα έφυγαν χωρίς να τους πειράξει κανείς και μόνο επειδή το ζήτησαν οι Τούρκοι, τους αφόπλισαν από τα ελαφρά όπλα! Δείτε τι συμφώνησαν και μετά πείτε. Γιατί λοιπόν ένας στρατός να αφήσει τους μαχητές του εχθρού να φύγουν, ενώ ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει όπλα στους αμάχους, που θα προκαλέσουν επιθέσεις και άρα θα έχει νέους εχθρούς; Μάλιστα όλα αυτά όταν έχει ήδη νικήσει με συμβατικά μέσα;!
Ο Άσαντ δεν χρειάζεται όπλα της απελπισίας. Έχει υπεροχή σε όλους τους τομείς. Πυροβολικό, άρματα... και φυσικά αεροπορία. Τους κατατροπώνει έτσι κι αλλιώς. Ποιος διοικητής θα έκανε τέτοιο τερατώδες στρατιωτικό λάθος; Άλλοι θέλουν να αλλάξει η εις βάρος τους κατάσταση κάνοντας προβοκάτσιες.

Αλλά υπάρχει και ένας ακόμα λόγος πιο σοβαρός από όλους: Όταν κατηγορούμε κάποιον, πρέπει να αποδεικνύουμε τις κατηγορίες. Εκτός από τα video, τα οποία μπορούν εύκολα να παραποιηθούν, δεν υπάρχουν αποδείξεις. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν καταστράφηκαν όλα τα χημικά υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και άρα των ίδιων των ΗΠΑ, όπως συμφώνησαν οι αντίπαλοι, θα πρέπει οι ΗΠΑ να προσκομιστούν αδιάψευστα τεκμήρια. Η Συρία κάλεσε τον αρμόδιο Οργανισμό να εξετάσει την περιοχή. Οι ΗΠΑ όμως επιτέθηκαν πριν ακόμα πάει απεσταλμένος! Άρα κάποιοι έψαχναν απλά πρόφαση και πιθανότατα τη δημιούργησαν.

Η επίθεση των ΗΠΑ απέτυχε. Οι συντονισμένες επιθέσεις των τρομοκρατών αποκρούστηκαν, ενώ ο Συριακός στρατός απελευθερώνει συνεχώς νέα εδάφη. Μεγαλύτερη όμως πανωλεθρία και από τους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ παθαίνουν οι γυμνοσάλιαγκες της Αμερικάνικης προπαγάνδας... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger