Home » , » Καινούργια "κατορθώματα" της εισπρακτικής εταιρείας της οικογένειας του πρώην προέδρου της βουλής Σιούφα

Καινούργια "κατορθώματα" της εισπρακτικής εταιρείας της οικογένειας του πρώην προέδρου της βουλής Σιούφα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 26 Μαΐου 2018 | 12:37 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.
Μια απ τις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες περιπτώσεις που υπάρχουν και μας δείχνει πώς δημιουργούνται οι νεόπλουτοι στην Μνημονική Ελλάδα, ξαναέρχεται σήμερα στην επιφάνεια από δημοσίευμα Κυριακάτικης φυλλάδας.

Τηλεγραφικά η όλη ιστορία   που για μια άλλη φορά φανερώνει τους άρρηκτους δεσμούς της πλουτοκρατίας με το υπαλληλικό αστικό πολιτικό προσωπικό της.

Ο Νεοδημοκράτης Δημήτρης Σιούφας αναλαμβάνει στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή υφυπουργός Ανάπτυξης έχοντας στον έλεγχο της λειτουργίας των Τραπεζών. Καταλαβαίνετε, λοιπόν τα αλισβερήσια που θα είχε με τους τραπεζίτες.

Στα δυο παιδιά, δικηγόρους του λοιπόν -στον Γιώργο και Μάριο-  τους δημιουργεί ένα ..μπακιροκοφτείο.

Οι τραπεζίτες, αναθέτουν σ’ αυτή την …βιομηχανία να ασκεί πιέσεις σε όσους/ες δεν μπορούν να εξοφλήσουν στα εξοντωτικά-τοκογλυφικά δάνεια που έχουν πάρει, και αν δεν ανταποκριθούν στις πιέσεις  προχωρούν σε εντολές προσωποκράτησης, σε υποθηκεύσεις ακινήτων που στο τέλος καταλήγουν σε πλειστηριασμούς.

Οι δουλειές πάνε όσο καλά σ’ αυτή η βιομηχανία εκμετάλλευσης των κοινωνικών αδιεξόδων που έχουν φέρει οι μνημονικές κυβερνήσεις, ώστε σήμερα στεγάζετε σε κτήριο 8.000 τμ, απασχολεί 500 άτομα και η οικογένεια Σιούφα κερδίζει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Προηγούμενη ανάρτησή μας

Στις 13 Δεκέμβρη του 2013, μάλιστα, τα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας δέχτηκαν επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν "αναρχικές/αναρχικοί".

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων:

Οι εταιρίες αυτές εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εκδίδουν διαταγές πληρωμής αναγκάζοντας τους οφειλέτες να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους.
Αυτό που ακολουθεί είναι οι πλειστηριασμοί.

Η μεγαλύτερη εταιρία τέτοιου είδους ανήκει στην οικογένεια του Δημήτριου Σιούφα, πρώην υπουργού και προέδρου της βουλής. Πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε από αυτήν την προσοδοφόρα και παρασιτική μπίζνα το πολιτικό προσωπικό της χώρας;

Σε αυτήν ακριβώς την εταιρία η οποία εδρεύει στην περιοχή του Ταύρου, στην οδό 25ης Μαρτίου 7, επιλέξαμε να επιτεθούμε το απόγευμα της Τρίτης 10/12/2013.
Εκτός από τον προφανή πολιτικό της συμβολισμό, η επίθεση μας αυτή είναι μια πράξη αξιοπρέπειας, κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Μία ενέργεια αντίστασης από και για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά τη βία των αφεντικών. Μία δράση που είναι μέρος του συνολικού μας αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

* Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που λύγισαν υπό το βάρος της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Δεν συγχωρούμε κανέναν από όσους συνέβαλαν σε αυτή τη κατάληξη.

* Υψώνουμε συντροφικά τις γροθιές μας σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται για την Κοινωνική Επανάσταση μέσα και έξω από τα κελιά της “δημοκρατίας”.

Ολόκληρη την ανακοίνωση καθώς και βίντεο που αναφέρεται στην επίθεση μπορείτε δείτε εδώ 

Τώρα σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΜΕ διαβάζουμε:

Η δικηγορική -εισπρακτική εταιρεία των παιδιών του πρώην πρόεδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, απασχόλησε την Αρχή μετά από καταγγελία που της διαβιβάσθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις εγκαταστάσεις της.

Η Αρχή πραγματοποίησε επιτόπιο αιφνίδιο έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας.
Στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 41/2018 απόφαση της Αρχής υπό τον αναπληρωτή πρόεδρο της, Γεώργιο Μπατζαλέξη και με εισηγητή τον Παναγιώτη Ροντογιάννη, όπου και επιβλήθηκε πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην εταιρεία «Σιούφα και Συνεργάτες» για παραβίαση του νόμου περί προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997).

Σύμφωνα με το πόρισµα ελέγχου που συνέταξε η Αρχή:

1)Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης δεν περιορίζεται σε χώρους εισόδου και εξόδου ήστο ταμείο, αλλά καλύπτει επιπλέον χώρους εργασίας όπου κινούνται σχεδόναποκλειστικά εργαζόμενοι. Οι συγκεκριμένοι χώροι εργασίας περιλαμβάνουν θέσεις εργασίας, τόσο τύπου εργαζόμενου σε τηλεφωνικό κέντρο, όσο και εργαζόμενων σε τυπικό χώρο γραφείου ενιαίου χώρου.

2) Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης λαμβάνει εικόνα από τη δημόσια οδό, τα πεζοδρόμια, απέναντι κτίρια και την απέναντι κάθετη οδό,

εξωτερικά της κεντρικής εισόδου της εγκατάστασης του υπευθύνου, χωρίς η λήψη να περιορίζεται σε χώρο κοντά στην είσοδο.

3) Ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει αναρτήσει ενημερωτικές πινακίδες αλλά μόνο στον εσωτερικό του χώρου.

4) Ο υπεύθυνος επεξεργασίας καθυστέρησε να γνωστοποιήσει τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης στην Αρχή.

Από την Αρχή απερρίφθησαν οι ισχυρισμοί της δικηγορικής εταιρείας και σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «τα σημεία εγκατάστασης των καμερών και ο τρόπος λήψης των δεδομένων πρέπει να προσδιορίζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να μην είναι περισσότερα από όσα είναι απολύτως αναγκαία για την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας και να μη θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσώπων που ευρίσκονται στο χώρο που επιτηρείται και ιδίως να μην παραβιάζεται αυτό το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως «νόμιμη προσδοκία ορισμένου βαθμού προστασίας της ιδιωτικής ζωής» σε συγκεκριμένο χώρο.

Ακόμη, αναφέρει η Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ΄ αριθμ. 1/2011 Ευρωπαϊκής οδηγίας, το σύστημα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από ειδικές εξαιρετικές περιπτώσεις όπου αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας (π.χ. στρατιωτικά εργοστάσια, Τράπεζες, εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου)».

Τέλος, αναφέρει η Αρχή ότι «πριν ένα πρόσωπο εισέλθει στην εμβέλεια του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να το ενημερώνει, με τρόπο εμφανή και κατανοητό, ότι πρόκειται να εισέλθει σε χώρο που βιντεοσκοπείται».

Αγάπες μου, την πολιτική της ΝΔ εφαρμόζουν οι άνθρωποι, αυτά που πιστεύουν. Τρομοκρατούν τους ταλαίπωρους που δεν μπορούν να πληρώσουν και παρακολουθούν τους πάντες.
Αυτό δεν έκανε η ΝΔ επί Σαμαρά; Αυτό δεν θα κάνει ο Κούλης;
Θα εκβιάζει και θα τρομάζει όσους φουκαράδες δεν έχουν για τα χρέη και τα χαράτσια, θα τους πετάει στο δρόμο ή στη φυλακή, ενώ θα προσλάβει τα βαφτιστήρια του μπαμπά ως καταδότες.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Οι τύποι νεοδημοκράτες είναι. Κάνουν ότι ξέρουν καλύτερα.
Άραγε ενόχλησαν κανένα κανάλι από αυτά που μιλούσε με τις ώρες ο πατέρας τους, όπου οι παπαγάλοι τον έγλειφαν πατόκορφα, και που χρωστάνε εκατομμύρια; Δεν νομίζω.

Ας βγει τώρα η ΝΔ να κάνει μια ανακοίνωση συμπαράστασης στον πολιτικό διωγμό που υφίσταται το “συμπαθέστατο” είδος των ανθρωποφάγων και της κουτσομπόλας.

Γιατί πάντα στη γειτονιά υπήρχε ένας νεοδημοκράτης, που δεν κοίταγε τα στραβά και τ ανάποδα του, αλλά παρακολουθούσε όλους τους υπόλοιπους. Μετά τους σχολίαζε κιόλας κάνοντας τον εαυτό του τον πλέον σιχαμένο μετά τον πλημμυρισμένο απόπατο.

Η χούντα έκανε αυτό το “ταλέντο” επάγγελμα αξιοποιώντας τη νοσηρή περιέργεια και το κόμπλεξ του καθενός βλάκα.
Λέγαμε τότε, με κάποια δόση υπερβολής και ειρωνείας, ότι για τον κάθε Έλληνα υπήρχαν τρεις να τον παρακολουθούν. Τρομερή αίσθηση ασφάλειας. Κυριολεκτώ: ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ.
Η ΝΔ, συντηρητικό κόμμα, συνεχίζει τη δεξιά παράδοση.

Τη βία την καταδίκασες, Κούλη, αν και “ξέχασες” τους τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ.
Τους σπιούνους όμως; Πάντως αν διαγράψει κι αυτούς, δεν θα μείνει κανείς στη ΝΔ... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger