Home » , » Κάτω τα χέρια από τους λειτουργούς της Θέμιδας, "αναρχοάπλυτοι"!

Κάτω τα χέρια από τους λειτουργούς της Θέμιδας, "αναρχοάπλυτοι"!

Από giorgis , Τρίτη 22 Μαΐου 2018 | 5:16 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την χθεσινή παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» και άλλων αναρχικών συλλογικοτήτων στο κτίριο που στεγάζεται: 

«Με αφορμή την χθεσινή απογευματινή επίθεση μελών “συλλογικοτήτων” στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών φθορών και τον ελαφρύ τραυματισμό του μοναδικού αστυνομικού φρουρού, (από πουθενά δεν προκύπτει ο «ελαφρύς τραυματισμός) η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής:

1. Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. (Πολύ σωστά. Με τους "αναρχοάπλυτους" θα ανοίξουν διάλογο οι αξιοσέβαστοι "λειτουργοί"; Αυτούς ανάποδα να τους κρεμάσεις ούτε δεκάευρω δεν θα πέσει από τις τσέπες τους. Μόνο με άτομα απ' την "καλή κοινωνία" αξίζει να ανοίγουν συζητήσεις οι κ.κ. δικαστές αφού μόνο πρόσωπα με τέτοια προέλευση μπορεί να διαθέτουν τις προϋποθέσεις να παζαρεύουν την συμμετοχή τους σε προσοδοφόρα παραδικαστικά κυκλώματα).

Ενέργειες, όπως η χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. (Αποκορύφωμα κοινωνικής ευαισθησίας αυτή η πρόταση!!! Είναι δυνατόν οι "επιτιθέμενοι" στο κτίριο να μην αναλογίζονται τον χειμαζόμενο λαό μας που θα αναγκαστεί να πληρώσει την αντικατάσταση κάποιων σπασμένων τζαμιών; Και δεν θέλουμε λαϊκισμούς του τύπου ότι αυτοί οι δικαστές νομιμοποιούν μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους γα να ληστεύονται οι εργάτες και οι απόμαχοι της δουλειάς ενώ ταυτόχρονα δίνουν ασυλία σε μεγαλόσχημους «ευυπόληπτους» φοροφυγάδες και ξεπλυματίες μαύρου χρήματος. Το ζήτημα μας εδώ είναι ποιος θα πληρώσει για τα σπασμένα τζάμια).

Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης. (Αυτονόητο! Αν στερούνται νηφαλιότητας, έχοντας να αντιμετωπίσουν ενέργειες όπως την τελευταία των αναρχικών ομάδων, πώς θα μπορούν οι δικαστές μας να αποδώσουν απερίσπαστα δικαιοσύνη, εκδίδοντας δικαστικές αποφάσεις κατά τις οποίες ένας πρώην υπουργός που βούτηξε 450.000 γερμανικά μάρκα, έχει καλύτερη αντιμετώπιση από ένα πολίτη που κλέβει 2 ποδήλατα;).

2. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης. (Εβερεστ το δίκιο των λειτουργών της Θέμιδας. Δεν είναι δυνατόν να στρέφονται κάποια καλόπαιδα ενάντια στον δεσμό που υπερασπίζει τα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών στο κράτος δικαίου που έχουμε. Αλλωστε αυτό συνέβαινε και συμβαίνει διαχρονικά. Από τα έκτακτα στρατοδικεία της μοναρχοφασιστικής εποχής μέχρι σήμερα με τους δικαστές της Ηριάννας).

3. Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες». (Πάλι σωστές εκτιμήσεις μας κάνουν οι κ.κ. δικαστές. Δεν μπορείτε "αναρχοάπλυτοι" να ασκείτε ωμή βία, πετώντας μπογιές και τρικάκια. Δεν αναλογίζεστε ότι έτσι μας επιστρέφεται σε "πρωτόγονες κοινωνίες"; Αν "υποχωρήσει" ο θεσμός της δικαιοσύνης, σε ποιες συνθήκες οι λειτουργοί της θα μπορούν να εκδίδουν αντικειμενικά και ανεπηρέαστα τις δικαστικές αποφάσεις;)   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger